Kompletan vodič za čvrste, zategnute ruke bez visećih jastučića

Sve do prije desetak godina, jedini recept za postizanje čvrstih nadlaktica i rješavanje viseće kože i masnih naslaga na rukama bio je – neumorno vježbanje. Ipak, često niti ono nije garantiralo da ćemo izgledom ruku biti u potpunosti zadovoljni, jer jačanje mišića nije jedini cilj – opuštena, viseća koža i preveliki obujam nadlaktica problemi su koje niti najstroži režim u teretani nije uvijek uspio riješiti.

Najnaprednija tehnologija, neinvazivne metode ili kirurške opcije?

U posljednjem desetljeću mnogo se toga promijenilo u svijetu oblikovanja i zatezanja tijela – najnaprednija tehnologija, „svemogući“ uređaji, neinvazivne metode i napredne kirurške opcije donijele su nam pravu revoluciju kad je ciljano oblikovanje tijela u pitanju.

Kako se na estetskom tržištu oblikovanja tijela nove opcije pojavljuju gotovo neprestano, nije uvijek jednostavno držati korak s novitetima i biti upućen baš u sve opcije koje nam se nude. Zato smo za vas istražili koje su vam sve metode dostupne kad je u pitanju jedna od najzahtjevnijih regija na tijelu – ruke.

Spremni za kratke rukave

Iako smo početak proljeća dočekali u kućama, nadamo se kako će se situacija uskoro promijeniti, a dnevne boravke ćemo napokon zamijeniti kavama na otvorenom i druženju u prirodi. A s temperaturama iznad 20 stupnjeva, s dna ormara počeli smo konačno izvlačiti i proljetne haljine, topiće i omiljene majice kratkih rukava. Duga zima i nedostatak kretanja većini nas je donio i pokoji kilogram viška, a čak i oni koji su se u karanteni suzdržavali od slatkiša, tonus mišića vjerojatno je zbog smanjene fizičke aktivnosti nešto slabiji nego prije.

Dok trbuh, bedra i struk još i možemo sakriti pametnim odabirom laganih, lepršavih odjevnih predmeta, omraženi jastučiće na rukama i opuštene nadlaktice bit će itekako vidljivi u kratkim rukavima. Iz tog se razloga obih dana sve veći broj žena posvećuje vježbama upravo za ruke, a sve se više i „guglaju“ tretmani koji učvršćuju nadlaktice u što kraćem vremenu.

Sve napredne opcije na jednom mjestu

Ako ste u svijetu estetike još relativno novi, a mnoga vas stručna imena tretmana pomalo zbunjuju, ne brinite – danas vam donosimo kompletan vodič posvećen lijepim, čvrstim i zategnutim rukama.

Napredne opcije konturiranja, tehnologije u koje se liječnici zaklinju, opcije za one koji ne vole vježbati i još mnogo toga na jednom mjestu – slijedi u nastavku.

Zdrava osnova najbolji je temelj

Neovisno o dijelu tijela koji želite „srediti“ ili problemu s kojim se susrećete, liječnici, nutricionisti i treneri slažu se u jednom – uravnotežena prehrana i redovita tjelovježba prilagođena vašem stupnju tjelesne forme trebala bi biti temelj.

American model Bella Hadid in Giuseppe Zanotti’s ‘LIGHT JUMP’ sneaker collection campaign, shot for the first time by Mert Alas and Marcus Piggott. credit: Giuseppe Zanotti ss2018 campaign, Image: 363339341, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR COVER USAGE., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Ipak, jasno nam je da u realnim okolnostima nemamo uvijek vremena (a češće niti volje) za pripremu zdravih obroka i svakodnevno vježbanje, a i odolijevanje kasnovečernjim zalogajima sve je samo ne jednostavan zadatak. Iz tog su nam razloga na „meniju“ opcije koje omogućavaju čak i osobama koje nisu lude za zdravom prehranom i spravama za vježbanje da u kratke rukave uskoče spremne i zadovoljne.

Koži osigurajte hranjive sastojke kako bi ostala elastična i čvrsta

Kad govorimo o zategnutom izgledu (bilo kojeg dijela tijela), prvi faktor na koji obraćamo pozornost je čvrstoća i zategnutost kože. Isto vrijedi i za nadlaktice – čak i ako na njima nema mnogo masnih naslaga, opuštena koža „mlohavog“ izgleda daje dojam starijeg izgleda i „debljih“ruku.

U mnogim će slučajevima već i kvalitetna krema za hranjenje, vlaženje i popravljanje elastičnosti kože biti izvrstan korak prema zategnutijem izgledu, pogotovo ako je uvrstite u svakodnevne beauty aktivnosti.

Elancyl Slim Design remodelirajuća krema za mršavljenje i učvršćivanje kože izvrstan je saveznik na putu do vitkijeg izgleda tijela. Istovremeno reducira masno tkivo, remodelira konture i učvršćuje kožu. Ugodna formula s teksturom gela svakodnevno se može koristiti na rukama, ali i trbuhu, bedrima i bokovima.

Višak masti moguće je „isisati“ – na više od jednog načina

Višak masnih naslaga na različitim dijelovima tijela može se relativno jednostavno ukloniti raznim oblicima liposukcije. Osim klasične, kirurške liposukcije, koja podrazumijeva maleni rez na koži i isisavanje masnih naslaga sondom, u posljednjih nekoliko godina pojavile su se i iznimno učinkovite, ali manje invazivne alternative.

Jedna od njih je i injekcijska lipoliza, provjerena metoda koja eliminira nepoželjne aspekte kirurgije, poput oporavka, bolova i produljenog vremena čekanja rezultata, no pruža jednako spektakularne rezultate.

U Zagrebu se ovom tretmanu možete podvrgnuti na nekoliko adresa, a jedna od njih je Poliklinika Sinteza, koja je prva u regiji počela primjenjivati Michelangelo PDC Plus Complex, revolucionarni preparat koji specijalnom kombinacijom sastojaka sprječava nuspojave poput otečenosti, crvenila i bolova. Injekcijskom se lipolizom povećava propusnost membrane masnih stanica, što omogućava ulazak specijalnih preparata koji razaraju masnoće i pretvaraju ih u emulziju. Na taj način se masne stanice u tretiranom području postupno razgrađuju te se na tom mjestu na tijelu više ne pojavljuju, zbog čega je ovaj tretman među najpopularnijima kad je tretiranje specifičnih dijelova tijela u pitanju.

Smrznuti ili kirurški odstraniti?

Lokalizirano tretiranje viška masnih naslaga jedan je od najbrže rastućih trendova u estetskoj medicini, posebno kad su u pitanju neinvazivne metode. CoolSculpting, odnosno zamrzavanje masnih stanica toliko je popularan tretman da o njemu već godinama ne prestaje pričati niti slavna Kim Kardashian.

Ferrari Press Agency Ref 7114 MILFS1 02/07/2016 See Ferrari text TV reality star Kim Kardashian and model Chrissy Teigen have joined Black Eyed Peas star Fergie's very racy mother's club in the video for her new solo single.The risqué number, called MILFS, is based on the acronym phrase used to describe sexy older women mothers.But to keep the double entendre, the MILF in the video if based on Mother’s I’d Like To Follow—and they all happen to drink milk.Fergie, 42, has a son with husband Josh Duhamel.Reality TV star Kim, who gave birth to her second child in December, and new model mother Chrissy join a star-studded line up of guests.Other beauties in the promo film are Ciara, Alessanda Ambrosio, Gemma Ward, Tara Lynn, Devon Aoki, Angela Lindvall, Isabeli Fontana, Amber Valletta, and Natasha Poly .It's the first single from Fergie's second solo album Double Duchess.In the film, the women are neighbours in Milfville while a milfman drives around delivering milk. Both Fergie and Kim pour milk on themselves and take selfies.Kim also wears a T-shirt with the slogan 'Got MILF?' Fergie insists she's switching up the X-rated definition of MILF. She explained in a statement:”’ Changing the acronym to Moms I'd Like To Follow is about empowering women who do it all.“They have a career, a family, and still find the time to take care of themselves and feel sexy. With a wink of course.”The video shows the ladies pampering themselves at the 'Milf Spa', where Fergie dances in formation with her backup dancers. She also is shown working at a diner in a skimpy blue mini dress, wearing a bright red wig. The hit-maker also plays a teacher, instructing a nutrition class.She indulges in a slice of apple pie and whipped cream while sitting at the head of class and also strolls through the aisles of desks, wielding a ruler. Then she, Kim, Chrissy, Alessandra Ambrosio, and several other stars pose up with a glass of milk.The L.A. Love singer also pours a milk jug over her body as she wears black hot pants and a yellow crop top.At the end of the video, the Milfman awakens in Fergie's arms as she fans his face with her hand. Fergie also soaks up in a milk bath tub, where she wears a sexy low-cut nude top that puts her cleavage and pert derriere on display. OPS: Clip from the Fergie video for MILFS. Kim Kardashian Picture supplied by Ferrari

Tehnološki napredan uređaj za kriolipolizu daje dugoročne rezultate – masne se stanice na određenoj temperaturi jednostavno smrzavaju, nakon čega ih tijelo prirodno eliminira u roku od 3 mjeseca, što rezultira s oko 30 % nepovratnog smanjenja masnih stanica u tretiranom području. Ovaj je tretman također dostupan na brojnim adresama u Hrvatskoj, među kojima je i renomirana Poliklinika Bagatin.

Među osobama koje žele zategnuti nadlaktice često se nalaze i osobe koje su izgubile veći broj kilograma, nakon čega im problem predstavlja višak opuštene kože, koja se s vremenom odvojila od mišića i izgleda poput „šišmiševih krila“. U takvim se slučajevima ipak preporučuje kirurško zatezanje unutarnje strane nadlaktica, poznato i pod nazivom brahioplastika.

Brazilian fashion model Isabeli Fontana in the photoshoot for Marisa Spring Summer 2017 advertising campaign., Image: 332465087, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Ovaj je zahvat namijenjen osobama stabilne težine i općenito dobrog zdravstvenog stanja, a podrazumijeva kirurški rez čija veličina ovisi o količini viška kože, pri čemu se višak masnih naslaga uklanja liposukcijom, a višak kože se kirurški odstranjuje i zateže. Brahioplastiku je moguće napraviti u brojnim poliklinikama, između ostalih u Poliklinici Bagatin, Poliklinici Sinteza, Poliklinici Duduković i drugima.

Pročitajte još i ...