Kamo otići želite li grudi koje izgledaju savršeno – i posve prirodno?

Dok većina šuška o tome koje su celebrity dame operirale grudi – pa je internet pun članaka o tome je li poprsje glumica Hayden Panettiere i Kate Hudson „pravo ili umjetno“ – žene koje čeznu za raskošnijim dekolteom imaju pred sobom mnogo suvislija pitanja: prvo je kojeg će liječnika odabrati, a drugo – koje implantate.

Kad je o stručnjacima riječ, neki od domaćih liječnika u potpunosti mogu parirati vrhunskim stranim kirurzima, što pacijenticama zaista olakšava izbor. Nećete stoga pogriješiti ako se za zahvat odlučite u Centru estetike Veir, Poliklinici Zambelli, Glumičić Medical Group, Poliklinici Lege Artis, Poliklinici Arcadia

Implantati s jedinstvenom nanopovršinom

A implantati? Vrhunski stručnjaci u svim su nabrojenim klinikama odabrali ergonomske implantate brenda Motiva, jednog od najbrže rastućih u segmentu estetske kirurgije: trenutačno se, naime, distribuira u više od 60 zemalja širom svijeta, a posebice je hvaljen zbog inovativnog proizvodnog procesa.

Što je njihov najveći adut? Ponajprije, tim koji radi na njima konstantno ih usavršava, a u tom procesu posebnu pozornost pridaju načinu na koji tijelo reagira na implantate.

Druga stvar je njihova nanopovršina, koja ih zaista čini jedinstvenima. Prije je, naime, većina implantata bila hrapava – jer je takva tekstura bolje prianjala uz okolno tkivo – no to je sa sobom nosilo i neke nuspojave i komplikacije.

Motiva Implantati imaju manje od jedan posto slučajeva kapsularne kontrakcije, a upravo je ona oduvijek bila jedna od glavnih komplikacija jer u određenim slučajevima zahtijeva reoperaciju grudi.

Također, riječ je o jedinim implantatima na tržištu koji nemaju niti jedan slučaj ALCL-a, vrste limfoma koji se liječi vrlo uspješno ukoliko je na vrijeme otkriven, stoga svakako apeliramo na pacijentice da redovno odlaze na kontrolu te se o istome konzultiraju s educiranim kirurgom.

U trendu je – natural look

No, najnovija generacija Motivinih implantata toliko je meka – i pritom nanoteksturirana – da se okolnom tkivu prilagođava savršeno. A s obzirom na to da su punjeni kohezivnim gel silikonom koji je mnogo elastičniji od bilo kojeg gela – i koji na optimalan način imitira oblik i volumen prirodnih grudi, iako su oni sami baze okruglog oblika, nakon ugradnje dobivaju senzualnu formu suze.

To je posve u skladu s današnjim trendom: suvremena žena, naime, želi prirodan rezultat, dok su još prije pet godina „in“ bile vidno umjetne grudi… No, predimenzionirani implantati više nisu u modi, a najnovija generacija Motivinih implantata, osim „natural looka“, pacijenticama omogućuje čak i dojke koje na opip djeluju poput „pravih“, za što je definitivno zaslužan izniman napredak suvremene tehnologije.

Motiva implantati se stoga  prilagođavaju pokretima tijela, što ne samo da pridonosi dojmu prirodnosti, nego i uvelike smanjuje mogućnost izvrtanja i komplikacija pa ove implantate karakterizira mnogo manji rizik od nuspojava i komplikacija.

Još jedna od posebnosti je i ”Blue Seal”, poseban sloj u ovojnici implantata, plave boje, koji omogućuje kirurgu da u bilo kojem trenutku prilikom umetanja implantata može kontrolirati njegovu postojanost i kvalitetu ovojnice. To je još jedan od načina na koji se pridonosi sigurnosti i zdravlju pacijentica, koje je najbitniji aspekt Motivinog načina razmišljanja i razvoja implantata.

Činjenica koja oduševljava pacijentice – ožiljak dug samo tri centimetra

Popis benefita ovih implantata tu se ne zaustavlja. Naime, na jedno od najučestalijih pitanja pacijentica – kakav će biti ožiljak – kirurzi koji ih ugrađuju odgovaraju da Motiva omogućuje i manji ožiljak.

Kako materijal karakterizira specifična rastezljivost, rez koji se izvodi mnogo je kraći nego u slučaju klasičnog implantata, a iznosi fascinantna tri centimetra – i to baš zato što je materijal vrlo fleksibilan, a oblik prilagodljiv. Moguće ih je, naime, postaviti kroz mnogo manji otvor na dojci.

Također, Motivina tehnologija omogućava kombiniranje implantata manje veličine i vlastitog masnog tkiva pacijentice, koje se jednako dobro koristi za popunjavanje nepravilnosti i za dodatno povećanje dojke. Ova kombinacije ”hibridne” augmentacije dojke postala je iznimno popularna diljem svijeta, a trendove slijede i vrhunski hrvatski kirurzi koji su educirani na najprestižnijim svjetskim klinikama.

Sigurnost je na prvom mjestu

Pacijentice oduševljava i vrijeme oporavka – iako se razlikuje od osobe do osobe, općenito je znatno skraćeno.

Glavna nit vodilja Motivinih  ergonomskih implantata šeste generacije je prije svega zdravlje i sigurnost pacijentica, koji se osiguravaju najmodernijim proizvodnim procesom, strogim kontrolama kvalitete, znanstveno utemeljenim pristupom te dugogodišnjim  garancijama za svaki implantat.

Pročitajte još i ...