Beauty intervju s menadžericom iz Kiehl’sa: formule koje me uvijek iznova oduševe

Karmeli Gorički, digital i PR menadžerici brenda Kiehl’s, radna se svakodnevica nije mnogo promijenila jer je ionako stalno online. Ipak, umjesto kolega, društvo joj danas prave – njezini četveronožni ljubimci. S obzirom na omiljenost brenda i nestrpljive kupce, Karmelu smo najprije ispitali kako Kiehl’s funkcionira u uvjetima karantene, a onda smo je zamolili i da nam otkrije svoje njegujuće navike, omiljene proizvode… i najbolje savjete koje je dobila radeći u beauty industriji.

Kako u ovim specijalnim okolnostima izgleda vaš radni dan, a kako beauty rutina?

Moja jutarnja skincare rutina je gotovo ista kao i uvijek. Definitivno manje koristim make-up, ali moram priznati da više nego ikad nanosim maske i serume te isprobavam stvari za koje dosad nisam imala vremena. Nakon skincare rutine, uz kavu započinje moj radni dan.

Karmela Gorički, digital i PR menadžerica brenda Kiehl’s

S obzirom na to da sam u digitalnom/komunikacijskom timu, sam posao se i nije puno promijenio. Istovremeno, radni dan izgleda potpuno drugačije jer umjesto mojih kolega, pokraj mene sjede moji čupavci. Osim toga, sastanci su nam se premjestili iz konferencijskih sala u videopozive, a radne ručkove zamijenili smo kuhanjem kod kuće. Ako izuzmemo činjenicu da rjeđe putujem, mogu reći da je sve ostalo manje-više isto.

Kako se Kiehl’s prilagodio novonastalnoj situaciji?  

Mi smo zaista mali tim koji je zadužen za poslovanje u četiri zemlje, ali smo poprilično brzi i fleksibilni. Kada su se pojavili prvi slučajevi COVID-19 – kako u RH, tako i u ostalim zemljama u kojima poslujemo – uveli smo mjere predstrožnosti kako bismo svoje kupce i djelatnice maksimalno zaštitili, što nam je oduvijek prioritet. Maknuli smo sve testere s polica, ukinuli smo preglede kože i osigurali odgovarajuću zaštitu – maske i dezinfekcijska sredstva.

Sve Kiehl’s prodavaonice u Hrvatskoj i Sloveniji zatvorili smo 19. ožujka te smo otada dostupni samo na našim društvenim kanalima, na kojima nastojimo biti potpora za cijelu skincare zajednicu. Naše su djelatnice kod kuće, stoga smo iskoristili ovo vrijeme i organizirali im redovitu edukaciju. Ne brinite se, pripremaju se za povratak! Osim toga, često snime svoje savjete, a mi smo otkrili da u tome zaista uživaju! Neke od njih ćete na našim društvenim mrežama viđati puno češće nego prije!

Trenutačno se bavimo pripremama za ponovno otvaranje jer, kako stvari stoje, shopping centri će se uskoro otvoriti, a time i svi Kiehl’s dućani. Mjere zaštite će i dalje biti stroge, a radno vrijeme skraćeno, ali će barem svi ljubitelji brenda moći obnoviti zalihe i donijeti praznu ambalažu koja se, vjerujem, već nakupila!

Top tri trenutačno najprodavanija proizvoda? 

Tko je bio u bilo kojem Kiehl’s dućanu u svijetu, sigurno se susreo s našim čuvenim kutkom CUSTOMER FAVORITES. Naime, u svakoj našoj prodavaonici postoji kutak u kojem posjetitelji mogu vidjeti top deset najprodavanijih proizvoda za svaki mjesec.

Proizvodi koji su definitivno najčešće u samom vrhu su Ultra Facial Cream krema za 24-satnu hidrataciju, noćno ulje za obnavljanje kože Midnight Recovery Concentrate i naša poznata krema za područje oko očiju na bazi avokada Avocado Eye treatment. Sigurna sam da ste čuli barem za jedan od tih preparata!

Izdvojite nam jedan Kiehl’sov proizvod koji ne samo da vrijedi svake kune, nego košta čak premalo za sve što nam pruža.

Samo jedan? 🙂 Sigurna sam da bi ljubitelji Kiehl’sa mogli bez problema istaknuti svoje favorite, ali ja ću izdvojiti naše kultno noćno ulje Midnight Recovery Concentrate i otkrit zašto ga kupci toliko vole.

Vrijeme spavanja je vrijeme regeneracije kože, a sama aktivnost stanica tada je najintenzivnija. Zato za noćnu njegu trebamo birati sastojke koji će pospješiti proces regeneracije kože kako bi ona ujutro bila blistava i spremna za novi dan. Kiehl’sov odgovor na taj izazov je noćno ulje Midnight Recovery Concentrate formulirano s 99,8 % sastojaka prirodnog podrijetla. Koncentrirano ulje za noćnu njegu napravljeno je od najfinijih destiliranih botaničkih i čistih esencijalnih ulja za učinkovitu njegu i odmoran izgled ujutro.

Glavni sastojci ovog kultnog Kiehl’s proizvoda su esencijalna ulja lavande, geraniuma i noćurka, koji zajedno sa skvalanom djeluju u moćnoj sinergiji kako bi tijekom noći savršeno pripremili kožu za proces obnove i jačanje zaštitne barijere. Ujutro je koža obnovljena, glađa i blistavija.

S obzirom na to da se radi o visokokoncentriranoj formuli, koristi se svaku večer do tri kapi za cijelo lice pa proizvod može potrajati i do 10 mjeseci – nekima dulje, a nekima (poput meni) i malo kraće jer ga koristim na razne načine.

Kojem se sastojku u kozmetici ne poklanja dovoljno pažnje?

Uh, ovo je zanimljivo i teško pitanje, ali mislim da bi moj osobni izbor bio neven!

Cvjetovi nevena se već odavno koriste u ajurvedi i tradicionalnoj kineskoj medicini. U 14. stoljeću neven se koristio za ublažavanje groznice, svježe ubranim listovima umirivala se koža nakon uboda insekata, a u 17. stoljeću ovaj se cvijet koristi kao lijek umjesto šafrana tijekom oporavka od malih boginja. Imajući to na umu, Kiehl’s je počeo istraživati neven i sve njegove učinke na kožu. Tijekom testiranja se otkrilo da cvjetovi i sam ekstrakt osiguravaju dugoročnu i konstantnu zalihu vitalnosti kože, da djeluju umirujuće i protuupalno te tako pomažu koži boriti se s preuranjenim znakovima starenja.

U našim formulama koristimo cvjetove nevena i čisti ekstrakt nevena. Latice nevena su podrijetlom iz Egipta i ručno se razvrstavaju prije nego se dodaju u formule (vidljive su u toniku i maski za lice). Imamo cijelu liniju proizvoda s nevenom koji pomaže kod osjetljive kože sklone crvenilu i upalnim procesima, a samim kontinuitetom korištenja proizvoda djelujemo na umirenje i jačanje kože. Moj favorit iz linije je maska koju posebno obožavam ljeti, a čuvam je u hladnjaku radi dodatnog efekta svježine i razbuđivanja.

Koja vas je formula u Kiehl’sovim proizvodima oduševila?

Prva stvar koju sam naučila u Kiehl’su jest da zdravlje kože počinje sa snažnom zaštitnom barijerom i dobrom razinom hidratacije. Zato bih izdvojila Ultra Facial Cream koja osim što izuzetno dobro vlaži (do 24 sata), djeluje i na jačanje zaštitne barijere kako bi se koža bolje branila od vanjskih i unutarnjih agresora.

Za tako moćnu kombinaciju zaslužna su dva glavna sastojka: glacijalni glikoprotein dobiven iz morskih ledenjaka koji pomaže pri dubinskoj hidrataciji i sprečavanju gubitka vlažnosti kože te skvalan – visoko rafinirano hidratantno ulje dobiveno iz masline, koje jača zaštitnu barijeru i obnavlja vlažnost kože. Kiehl’s skvalan koristi u više od 60 proizvoda baš zato što ga koža jako dobro prihvaća i apsorbira. Ultra Facial Cream namijenjen je doslovce svim tipovima kože, i još nisam upoznala osobu kojoj ovaj proizvod ne odgovara.

Dva Kiehl’sova proizvoda bez kojih ovih dana ne možete?

Teško mi je kada me ograničavate na samo jedan, dva ili tri!  🙂

Šalu na stranu, dogodila mi se početkom godine situacija kada sam se zaista na brzinu morala spakirati i otputovati. U toj brzini ponijela sam nekoliko najpotrebnijih Kiehl’s proizvoda: serum za dubinsku hidrataciju Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate, već spomenuta krema Ulfra Facial Cream i krema za područje oko očiju Creamy Eye Treatment with Avocado. Mislim da mogu odgovorno reći da su to proizvodi bez kojih zaista ne mogu iako ih ima još koje koristim na dnevnoj bazi.

I tri skincare savjeta za kraj…

I prije nego što sam počela raditi u beauty industriji mogla sam se nazvati skincare addictom! Uzevši to u obzir – kao i moje iskustvo rada u beauty industriji – izdvojila bih savjete primjenjive bez obzira na to koje preparate i u kojoj mjeri koristite.

  1. Usmjerite se na jedan po jedan cilj koji želite riješiti na svojoj koži. Savjet je da se istovremeno ne borite s dehidriranošću, crvenilom, porama i borama. Krenite rješavati jedan po jedan cilj. Ako je problem dehidriranost, prvo kožu dobro hidratizirajte i dovedite u normalu, a tek onda uvedite proizvod u svoju rutinu koji će vam pomoći u rješavanju drugog problema, recimo diskoloracija na licu ili sivog tena.

  1. Važnost pravilnog redoslijeda nanošenja proizvoda. Bez obzira na to o kojem se brandu radi, vodite se logikom – od „najtanje“, tj. najvodenastije teksture, do najgušće. Prvo se nanose formule koje koža najlakše upije i djeluju dubinski (tonik, esencije, serumi), a zatim oni proizvodi s gušćom teksturom (ulja i kreme).
  2. I zadnje, što sam naučila da je najvažnije – zaštitni faktor! Bez obzira je li zima, ljeto, 12 popodne ili 9 ujutro, dugoročno ćete si učiniti uslugu ako ujutro prije izlaska iz kuće nanesete SPF zaštitu za lice. Time sprječavate starenje kože, čuvate je od štetnih sunčevih zraka i umanjujete potencijalne diskoloracije na licu. Na tržištu se zaista mogu naći formule za sve tipove i potrebe kože, od onih za cijelo tijelo i lice do onih gelastih za masnu kožu koje i ne osjetite. Čak i puderi i CC kreme danas imaju zaštitni faktor, tako da je na vama samo da odaberete onu formulu koja vam najviše odgovara.

 

Pročitajte još i ...