Koji parfemi su muškarcima najprivlačniji na ženama?

Prvenstveno, važno je istaknuti kako bi se vaš omiljeni parfem trebao sviđati – vama. Vi ste osoba na čijem će se vratu miris nalaziti čitav dan, vama će dašak omiljenog mirisa popraviti raspoloženje i jedina osoba čije je mišljenje presudno kod odabira parfema ste upravo vi.

No, često se pitamo što muškarci zapravo misle o ženskim parfemima? Koji se mirisi njima sviđaju, koliko se njihov „mirisni ukus“ razlikuje od našeg, znači li njihova kolekcija svježih parfema da im se naši teži, slatkasti ne sviđaju?

Daily mail donosi 5 parfema koje muškarci smatraju neodoljivim na ženama, a mi vam listu prenosimo u cijelosti.

Poznati magazin prenosi istraživanje koje pokazuje kako muškarci među ženskim parfemima preferiraju cvjetne mirise, dok žene na muškarcima vole osjetiti drvenaste i mošusne parfeme.

U suradnji s portalom Fragrantica, istražili su koji ženski mirisi najbolje kotiraju među muškarcima.

Giorgio Armani My Way

Giorgio Armani My Way proglašen je najboljim ženskim parfemom po mišljenju muškaraca, a ovaj parfem karakteriziraju snažne cvjetne note. Miris je kreirao parfumerski duo Carlos Benaïm (master parfumer) i Bruno Jovanovic (senior parfumer). My Way je suvremeni cvjetni miris u čijem srcu vlada fuzija bijelog cvijeća. Komponiran je od najfinijih prirodnih sastojaka: vanilija s Madagaskara prikupljena je na poseban način koji doprinosi lokalnim zajednicama; tuberoza ubrana u Indiji, čije srce je obrađeno na poseban način – koristeći molekularnu destilaciju koja parfumerima omogućava da dođu do jedinstvenih, kremastih i baršunastih nota posebno skrojenih za ovaj parfem.

Note cvijeta naranče dobivene su ekstrakcijom u Egiptu, korištenjem inovativnog, ekskluzivnog i sasvim prirodnog procesa koji metodom hladne ekstrakcije pretvara cvijet naranče u esenciju naranče. Ovakav pristup manualnog vaganja i stvaranja koncentrata mirisa u Grassu kreira čiste, profinjene note s naglašenom blistavošću i prirodnošću.

Lancôme La Vie Est Belle

S obzirom na to kako je ustanovljeno da muškarci preferiraju na ženama osjetiti slatke mirise, ne čudi nas kako se jedan od najpopularnijih slatkih parfema našao na ovoj listi – Lancomeov La Vie Est Belle. Riječ je o iznimno ženstvenom parfemu, koji je prvi put predstavljen 2012. S obzirom na to da sve vezano uz ovaj miris odiše ženstvenošću, od mirisnih nota irisa pa do elegantne ambalaže, i za zaštitno je lice odabrana jedna od najljepših žena svijeta – glumica Julia Roberts.

Kreirala su ga tri vodeća francuska parfumera iz dragocjenih sastojaka, stvorivši originalan i prepoznatljiv olfaktorni potpis. Firentinski iris pallida jedan je od najskupljih sastojaka u paletama koje koriste parfumeri, a bazna nota mirisa La Vie est Belle pokazuje dosad neviđenu raskoš. Legendarni oblik bočice La vie est belle predstavlja slavni sourire de cristal – kristalni trag osmijeha u srcu bočice. Svaka je bočica unikat, zahvaljujući ručno zavezanoj srebrnoj vrpci koja simbolizira krila slobode.

Miss Dior Rose n Roses

Moderan, pomalo buntovnički i elegantan karakter novog izdanja parfema Miss Dior pod nazivom Rose n’ Roses savršeno odgovara ženama romantičnog i slobodnog duha. François Demachy, Diorov kreator parfema, opisao ga je kao težnju za jedinstvenim i univerzalnim mirisom, a muškarci ga obožavaju zbog laganih citrusnih nota koje upotpunjuju snažnu aromu ruže.

Ovaj miris ostaje svjež i „spicy“ čitav dan, a mošusna baza daje mu dozu težine te pomaže laganim cvjetnim notama da dođu do izražaja. Zaštitno lice ovog ženstvenog i posve jedinstvenog parfema, kao i čitave kuće Dior, je jedna od najljepših glumica svijeta – Natalie Portman, to sigurno doprinosi popularnosti ovog parfema u muškim očima.

Lancôme La Nuit Tresor Nude

Lancôme La Nuit Trésor Nude vrlo je senzualni parfem, koji se bazira na orijentalno-cvjetnim notama, laganim voćnim podnotama i dašku kokosa. Iako je tek prošle godine predstavljen, vrlo brzo se našao na listama omiljenih ženskih parfema među muškarcima.

Za slatkastu svježinu koja se osjeti odmah nakon nanošenja odgovoran je bergamot, no ubrzo „na scenu“ stupaju ruža, slatki kokos i tople note vanilije. Iza ovog ženstvenog mirisa stoji romantična vizija žene koja je u očima  svog muškarca – naprosto savršena.

Thierry Mugler Angel Nova

Parfemi brenda Thierry Mugler već su godinama na listama najpopularnijih, a pitamo li muškarce, na ženama najviše vole osjetiti miris Angel Nova. Ovaj voćno-cvjetni miris s drvenastim notama ističe zavodljivost, senzualnost i samouvjerenost žene koje ga nosi, a slatkaste voćne note čine ga vrlo ženstvenim.

Prve note koje se osjete su voćne note, među kojima se ističe malina. Nakon toga, u prvi plan stupa ruža – a njen impresivan miris rezultat je kombinacije klasične destilacije i inovativnih tehnologija. Nakon nekoliko sati, kada parfem počne lagano iščezavati, na koži će ostati drvenaste note Akigalawooda.

Ljupka glumica Toni Garrn, prepoznatljiva po samopouzdanju i snazi kojom zrači i koju utjelovljuje, bila je logičan izbor za zaštitno lice ovog parfema. Moćni miris za modernu heroinu, koja svoje snove pretvara u stvarnost. Ponovo se vraćamo kraljici cvijeća, stvaranjem jedinstvene, „natprirodne“ ruže Super-Natural Rose, inovativnog i ekološki odgovornog sastojka, koji je rezultat dvostruke ekstrakcije iz bugarske ruže Damascena: prva esencija je prirodna, klasična i elegantna, a druga, podignuta na višu razinu nadcikliranjem, divlja je i putena, bez presedana u svijetu parfema.

Pročitajte još i ...