Kolagen koji stvarno djeluje

Svakih nekoliko godina u svijetu ljepote i anti-ageinga svjedočimo svojevrsnoj promjeni trendova.

U posljednjem desetljeću, naglasak je s makeupa i prekrivanja nepravilnosti i znakova starenja prešao na „dublju“ razinu – svi smo počeli razgovarati o prevenciji, djelovanju iznutra, komplementarnom pristupu i objedinjavanju vanjske ljepote i unutarnjeg zdravlja organizma.

Protein kojem dugujemo mladolikost

U skladu s tim, u njegu kože, održavanje mladolikog izgleda i prevenciju preranog starenja uključili smo i brojne dodatke prehrani čija je svrha stvoriti podlogu za sve naše anti-ageing napore.

A niti jedna dobra priča o mladolikosti ne može proći bez kolagena – proteina kojem dugujemo otpornost i elastičnost kože i vezivnih tkiva. Što je u njemu toliko posebno?

Prvi na ljestvici anti-ageinga

S razlogom se naziva „čudotvorcem“- osim što je najzastupljeniji protein u našem tijelu, jedan je od najvažnijih. Sastavni je dio svih vezivnih tkiva, ali i kože – a upravo njemu koža duguje elastičnost, čvrstoću, kvalitetu i punoću pa je logičan zaključak kako bi regeneracija i proizvodnja kolagena trebala biti prva na ljestvici naših anti-ageing ciljeva.

Iako ga naše tijelo samo proizvodi, uznemirujuć je podatak da nakon 25. godine, svake godine izgubimo oko 1.5% kolagena u koži – što rezultira gubitkom elastičnosti i prirodne napetosti, težom i sporijom regeneracijom nakon oštećenja, gubitkom mladenačkog tonusa, suhoćom i stvaranjem bora. Ukratko – sve što želimo na licu zadržati što dulje, odlazi zajedno s padom kolagena.

Nije svaki suplement isti

Posljednjih desetak godina provedena su i brojna istraživanja koja pokazuju kako je upravo integritet kolagenskog matriksa ono što čini razliku između mlade i stare kože – dakle, zaista bismo se trebali posvetiti nadoknadi ovog važnog proteina. Ipak, važno je znati kako nije svaki suplement s kolagenom isti, a u Estetica Premium Product 2022 natječaju hrvatski dermatolozi i nutricionisti biraju Najbolji suplement s kolagenom. Detalje o Estetica Premium Product 2022 natječaju, kategorijama i žiriju saznajte OVDJE. 

U kategoriji Najboljeg suplementa s kolagenom svoje je mjesto definitivno zaslužio Forever Young Collagen boost, snažna formula s idealnim balansom sastojaka koja omogućava pojačanu apsorpciju i zaista vidljiv učinak.

Visokodjelotvorna formula po najvišim standardima

Posebno nas oduševljava činjenica da je ova napredna formula razvijena i proizvedena u Hrvatskoj, a iza nje stoje brojna istraživanja s timom stručnjaka te više od dvije godine testiranja. Riječ je o visokodjelotvornom tekućem ribljem kolagenu s idealnim omjerom vitamina, minerala i kolagena po najvišim svjetskim standardima.

U sastavu Forever Young Collagen boost suplementa nalazi se hidrolizirani riblji kolagen tipa I brenda Naticol®, koji se pokazao kao najbolji za kosu, kožu, nokte i zglobove. Studija objavljena 2018. godine u Juniper Online Journal of Case Studies otkrila je da mala doza peptida kolagena iz ribe tipa I brenda Naticol®, može smanjiti pojavu bora, finih linija i suhoće kože kod zrelih žena.

Collagen Boost koristi upravo Naticol® hidrolizirani riblji kolagen, a u preporučenoj dnevnoj dozi sadrži čak 10 g kolagena, 4 puta više nego u objavljenoj studiji – što znači da su rezultati koje omogućuje zaista impresivni.

Što se nalazi u formuli?

U ovoj se formuli osim 10 grama kolagena, nalazi i 500mg MSM-a, nazvanog i mineralom ljepote, kao i 100mg hijaluronske kiseline, vitamin C, biotin, vitamini B kompleksa, folna kiselina i čak 10mg cinka – a ova će kombinacija sastojaka osigurati pojačanu apsorpciju kolagena, kao i jačanje prirodnog imuniteta organizma.

Zahvaljujući vrhunskom sastavu, ovaj dodatak prehrani prve rezultate pokazuje već nakon mjesec dana korištenja, a pohvaliti se može i vrlo „pročišćenim“ popisom sastojaka pa tako ne sadrži gluten, šećere, laktozu niti GMO sastojke.

S obzirom na to da je kolagen potreban baš svakom organizmu, a moderan način života prepun stresa dovodi do bržeg gubitka ovog vrijednog proteina, Collagen boost namijenjen je svakoj osobi koja želi doprinijeti zdravlju i ljepoti kože iznutra, baš kao i osobama koje imaju problema poput akni, dehidracije ili preranog nastanka bora.

„Postrojenje za proizvodnju kolagena“

Dnevna doza ovog vrhunskog suplementa sadrži idealni odabir i omjer svih sastojaka koji su spojeni kako bi apsorpcija kolagena bila što veća, zbog čega je zaradio i nadimak „pravo malo postrojenje za proizvodnju kolagena u bočici“.

Izvrsna je vijest za osobe koje su pokušale piti druge suplemente na bazi kolagena te odustale zbog neugodnog okusa ili mirisa – da Collagen boost ima vrlo ugodan okus naranče, a njegova je konzumacija vrlo jednostavna – priloženom čašicom izmjerite 50 ml i popijte jednom dnevno. Možete ga popiti samostalno ili umiješati u omiljeni sok ili smoothie.

glasses with different fruit or vegetable juices, Image: 376588132, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Stock Budget

S obzirom na to da naše tijelo svakodnevno proizvodi – ali i troši kolagen, uzimanje suplementa na bazi kolagena možemo promatrati kao kontinuiranu nadoknadu i obnovu ovog vrijednog proteina koji je nužan za zdrav i mladolik izgled. Zbog vitamina, minerala i drugih pomno odabranih sastojaka, ovaj suplement – osim na ljepotu kože, kose i noktiju, pozitivno utječe i na prirodni imunitet i sveukupnu dobrobit organizma. Možemo ga nazvati pravim predstavnikom holističkog proizvoda – a što će o njemu reći dermatolozi i nutricionisti – saznat ćemo uskoro.

Pročitajte još i ...