Zategnuta, svježa i blistava koža nakon 40-e: Formula koja oponaša rezultate liftinga

Dok je u 25-oj dovoljno redovito očistiti lice i osigurati licu laganu hidrataciju, u 35-oj je već potrebno obratiti pažnju na prve znakove starenja i oksidativni stres, a nakon 40-e stvari su već ozbiljnije – svaka krema koju odaberemo mora zadovoljiti mnoge, vrlo stroge kriterije, jer su potrebe naše kože s godinama sve veće.

Tehnologija je redefinirala poimanje beauty proizvoda

Tehnološki razvoj vidljiv je u svakom aspektu industrije, a niti beauty svijet nije iznimka – današnje se kreme, serumi i druge inovativne formulacije uopće ne mogu usporediti s kozmetikom koju smo u prošlosti navikli koristiti.

Što se tako značajno promijenilo? S jedne strane, kupci su sve oprezniji i promišljeniji te pri kupnji donose vrlo informirane odluke, a s druge se strane najveći svjetski proizvođači kozmetike neprestano trude opravdati njihovo povjerenje – ulaganja u tehnologiju, istraživanja i napredne „pametne“ kreme danas se mjere u milijardama.

Multitasking revolucija – što sve očekujemo od jedne kreme?

Tradicionalni sastojci koriste se na sasvim nove načine, teksture proizvoda sve su inovativnije, a gotovo da ne postoji formula koja obavlja samo jedan „posao“. Multitasking evolucija s radnih se mjesta polako, ali sigurno preselila i u kozmetičke torbice, a najbolji je dokaz Rénergie Multi-Lift linija iz jednog od tehnološki najnaprednijih brendova u skincare svijetu – Lancômea.

Iako već dugi niz godina poznata među ljubiteljima kozmetike, ova je linija pravi predstavnik multitasking revolucije – u jednoj formuli objedinjuje dnevnu hidrataciju, zaštitu od sunca, lifting efekt i djelovanje protiv bora.

Da su modernoj ženi potrebna i moderna rješenja, dokazuje činjenica da iznimnu popularnost u svijetu Rénergie Multi-Lift linija duguje upravo multifunkcionalnosti.

Nova dimenzija učvršćivanja kože – kako krema oponaša zahvate liftinga?

Kad razmišljamo o znakovima starenja, prvi nam na pamet padaju oni izraženi – duboke bore, opuštena koža i neujednačena boja tena. S godinama ove promjene postaju sve izraženije, a moćna Rénergie Multi-Lift krema vrlo precizno zateže svaki sloj kože, djelujući na konture poput blagog liftinga.

Reaktivirajući ključne parametre kože, ciljano djeluje na sve znakove starenja kože, istovremeno zaglađujući bore, učvršćujući opuštenu kožu i ujednačujući njen ton.

Odgovorni su za čvrstoću, ali i pigmentaciju kože

Da je riječ o iznimno učinkovitoj formuli, dokazuje i činjenica da se njeno djelovanje oslanja na same „tvorce mladolikosti“ u našoj koži – fibroblaste. Ove su dermalne stanice odgovorne za sintezu kolagena, proteina direktno odgovornog za čvrstoću i zategnutost kože, no njihova uloga ne završava s time – fibroblasti igraju i ključnu ulogu u reguliranju ujednačene pigmentacije kože.

Lako je zaključiti kako je upravo poticanje aktivnosti ovih stanica glavna zadaća anti-ageinga, no taj proces i nije tako jednostavan. Pravilno funkcioniranje stanica naše kože direktno ovisi o okolini u kojoj se nalaze – nedostaje li im hidratacije, uporišta ili ključnih aktivnih tvari, fibroblasti će se usporiti, izgubiti snagu, a proizvodnja prirodnog kolagena znatno će opasti.

Pokretačka snaga mladolikosti – ključan sastojak za ključne stanice

Na vašem ćete licu ovu promjenu primijetiti vrlo brzo – koža će postati sve labavija, a bore na njoj sve uočljivije, pa je sasvim logično zaključiti da su upravo fibroblasti glavno oružje u neprestanoj borbi sa znakovima starenja.

Inovativnim biotehnološkim procesima Lancômeovi su stručnjaci došli do posve novog sastojka, pro-lifting sjemena lana, a rezultati istraživanja zapanjili su i najveće poznavatelje vrhunske kozmetike.

Ova se prirodna supstancija, naime, uzgaja isključivo u Francuskoj, a inovativnim načinom ekstrakcije transformirana je u multi-aktivni spoj oligosaharida, peptida i polifenola koji pomažu učvršćenju fibroblasta.

Osiguravajući im nužnu potporu u njihovom prirodnom okruženju – dubljim slojevima kože, Rénergie Multi-Lift formula postiže rezultat s kojim se topikalni pripravci inače teško mogu pohvaliti – fibroblasti su stegnuti i vraćeni u optimalne uvjete za proizvodnju različitih tipova kolagena, što dovodi do znatnog povećanja čvrstoće i zaglađenosti kože.

Dokazana trostruka učinkovitost

Istovremeno, testiranja sofisticiranih Lancômeovih laboratorija pokazala su da proizvodnja melanina opada za čak 21% u nazočnosti pro-lifting lanenog sjemena, pri čemu dolazi do ujednačavanja znakova pigmentacije tena. Kliničke su procjene korisnica pokazale kako nakon samo 4 sata od nanošenja koža postaje osjetno čvršća, bore su vidno smanjene, a ujednačenost tena vidljiva je s redovitim korištenjem.1

Kako bi zadovoljili potrebe baš svake kože, francuski je kozmetički div osmislio različite formule unutar Rénergie Multi-Lift Ultra linije, pa će tako bogata i hranjiva tekstura kreme odgovarati umornoj koži kojoj je potrebna dubinska njega i vidljiv lifting efekt, dok laganija i prozračnija formula Rénergie Multi-Lift Ultra Fluida predstavlja izvrsnu opciju za ljetne dane u kojima želite potpuno “bestežinski” osjećaj na licu. Ova nevjerojatna formula pruža koži još jedan benefit – zahvaljujući SPF-u 25, pobrinut će se i za zaštitu od opasnih UV zraka, kako biste iz kuće zaista mogli izaći samo s jednom kremom.

1Potpuna analiza slike područja pod borama nakon 4 tjedna, 41 žena

Pročitajte još i ...