Kakvo će vam lice biti nakon kemijskog pilinga? Donosimo rezultate makeovera

U životu svake žene postoji onaj jedan prijelomni trenutak kada shvati da se osjeća mlado i energično, ali njezino lice jednostavno ne odašilje takvu energiju. Nije čak stvar u gubitku volumena, nego koža naprosto postane gruba, siva i bez sjaja – pridonoseći umornom izgledu i onda kad smo se poprilično dobro naspavali.

Upravo se u toj situaciji našla 43-godišnja gospođa Suzana: premda su joj jagodice još visoke i lice joj nije „palo“, koža je bila u poprilično lošem stanju, a velik dio “krivnje” ležao je u prečestim odlascima u solarij.

Kemijski piling – rješenje za grub izgled kože

„Gospođa ima lijepe crte lica, ali joj je koža puna proširenih pora, fibroma, cisti, a i bore su se već pojavile… Prvi nam je zadatak stoga bio omekšati i ukloniti površinski sloj keratocita, koji je kod klijentice bio poprilično zadebljao pa je i koža izgledala pomalo grubo“, rekla je dr. Maria Škornjak, koja je kao idealni tretman za pomlađivanje kože i vraćanje prirodne blistavosti preporučila kemijski piling za duboku revitalizaciju kože, i to nakon što je utvrdila stanje i potrebe kože uz pomoć uređaja za dermalnu analizu MCCM Medical Cosmetics.

Stanje kože prije tretmana

„Naš model, gospođu Suzanu, dočekali smo s nestrpljenjem, visoko motivirani da njezina koža u što kraćem vremenu – plan su, naime, tri posjeta u tri tjedna – doživi vidljivu promjenu“, rekla je dr. Maria Škornjak, koja je s dr. Tonijem Viskovićem, specijalizantom kirurgije, osmislila plan pomlađivanja. Na redu je najprije bio TC PLUS Medical Class kemijski piling za biostimulaciju kože. Zatim su se odlučili za tretman inovativnim Profound proizvodom za biorevitalizaciju i biomodulaciju kože, a onda i za uklanjanje fibroma s kože uz pomoć uređaja Handy Medical Class Plazma Pen.

Dr. Maria Škornjak

Što podrazumijeva pojam biomodulacije? Taj proces uključuje aktivaciju više staničnih puteva – ne samo poticanje fibroblasta nego i hidrataciju i antioksidativni učinak – te poboljšanje izgleda bez biološki negativnih posljedica.

Tri kiseline za wow efekt

TC PLUS medicinski piling nova je generacija proizvoda savršena za duboku biorevitalizaciju kože. Namijenjen je topikalnoj primjeni, a žene ga obožavaju jer nudi trenutačni rezultat. U formi je gela što uvelike olakšava primjenu, a baziran je na TCA (triklor octenoj kiselini), stabiliziranoj kojičnom i mandeličnoj kiselinom. Nježno uklanja površinski sloj odumrlih stanica kože, a dublje slojeve potiče na obnavljanje.

Klijentica prije tretmana

Stimulacija faktora rasta

Postupak je vrlo jednostavan i traje 15-ak minuta, nakon čega je klijentica odmah primijetila da joj je koža blistavija, glađa, bez proširenih pora… naprosto pomlađena. Ovaj piling također stimulira faktore rasta te tako potiče staničnu proliferaciju i diferencijaciju, regeneraciju kože te formiranje novih krvnih kapilara.

“Kojična kiselina inhibitor je stvaranja pigmenta melanina pa ima izbjeljujući učinak, a pritom pruža antioksidativni efekt: smanjuje oštećenja kože uzrokovama procesom oksidacije, što usporava nastanak znakova starenja kože. Antibakterijsko i antifungalno djelovanje ove kiseline ometa pak procese razmnožavanja bakterija i gljivica. Mandelična kiselina zaslužna je za djelovanje na površinski sloj kože, stimulaciju keratinocita te keratolitički učinak”, otkrio nam je dr. Toni Visković.

Lijevo: prije tretmana; desno: poslije tretmana

Za zrelu kožu s borama, ožiljcima od akni i hiperpigmentacijama preporučuje se 4-6 tretmana s razmakom od 7 do 10 dana. Prvi rezultati vidljivi su već nakon prvog tretmana, čime je klijentica bila posebno oduševljena. Koža je blistava, svjetlija, čišća, vidljivost proširenih pora bitno je smanjena, bore su pliće, a koža postupno postaje zategnutija, elastičnija i čvršća.

TC PLUS je neagresivni piling koji pomaže rejuvenaciju, ublažava nepravilnosti, a može se primijeniti i na osjetljivoj koži te onoj s aknama ili rozaceom. Procedura je potpuno bezbolna, ugodna i sigurna, a osim svega nabrojenog, u učinke treba upisati i aktivaciju i proliferaciju fibroblasta, biosintezu kolagen te poticanje staničnih procesa u koži i jačanje njezine zaštitne barijere.

Inovativni tretman Profound

Nakon plinga koža je tretirana proizvodom Profound, koji je patentirao talijanski estetski kirurg i znanstvenik prof. Roberto Amore, a namijenjen je biorevitalizaciji, biostimulaciji i biomodulaciji kože. Aplicira se nizom tehnika, a cilj mu je modulacija fibroblasta i indukcija drugih biokemijskih puteva koji djeluju na različite tipove stanice od kojih je građena koža.

Wow efekt postiže se uz pomoć dragocjenih tvari iz njegovog sastava: visokomolekularne hijaluronske kiseline, niskomolekularne hijaluronske kiseline te aminokiselina prolin, arginkn te glicin koje čine više od 50 posto sastava strukture kolagena.

Učinak tretmana na koži starije osobe

Tu su još i acetil cistein koji regenerira glutation, jaki antioksidans koji neutralizira slobodne radikale, zatim resveratrol, moćni antioksidans koji stimulira kolagen i vidno poboljšava tonus kože, niacinamid (vitamin B3) s jakim antioksidativnim učinkom i efektom poticanja proizvodnje kolagena, lipida i proteina iz dermalne regije stratum corneum. I kožna je barijera nakon tretmana ojačana, a reducirane su i hiperpigmentacije te stanja poput eritema i edema.

Učinak sličan botoksu

Visokomolekularna hijaluronska kiselina, zahvaljujući visokom kapacitetu vezanja molekula vode i interakciji s kolagenom i proeoglikanima, koži pruža dubinsku hidrataciju, a acetyl-hexapeptid – peptid sastavljen od 6 aminokiselina – ima učinak sličan botoksu: naime, smanjuje kontrakcije mišića odgovornih za pojavu mimičkih bora.

“Fascinantnim rezultatima pridonosi i DMAE, kemijski spoj uključen u niz reakcija koje stvaraju neurotransmiter acetil-kolin, važan za tonus krvnih žila i poticanje mikrocirkulacije – koja je pak izuzetno važna za mladolik izgled i usporavanje procesa starenja kože”, naglasila je dr. Maria Škornjak.

Stanje kože prije i poslije tretmana

A kako je rezultatima zadovoljna klijentica? „Učinkom sam oduševljena“, rekla nam je gospođa Suzana, otkrivajući da su i na poslu svi primijetili da djeluje mlađe i svježije. I definitivno se veseli sljedećim koracima ovog makeovera!

Inače, kod zrele kože preporučuju se četiri tretmana s razmakom od dva tjedna, dok se sljedeći ciklus preporučuje nakon pola godine do devet mjeseci. Preventivno se pak preporučuje samo jedan do dva tretmana godišnje, već prema procjeni liječnika.

Regije koje se mogu tretirati su lice, vrat, dekolte i ruke, i to mezoterapijskom iglom, pištoljem za mezoterapiju, transdermalno i microneedlingom.

Vidno pomlađena koža nakon Profound tretmana

Tretmanima navedenim proizvodima možete se podvrgnuti u vodećim hrvatskim dermatološkim i kirurškim ordinacijama:

Dermalife dr. Nevije Delalle, Dermatologija Nola , Dr. Zekić Holistic Centar ZdravljaMM Medestetica dr. Matije Miletića, Poliklinika Veir prim. dr. sc. Zorana Veira, Poliklinika Aesthete Zagreb, zadarska Poliklinika Mešter, splitska ordinacija Dr. Diana Plazonić, Poliklinika Markušić u Opatiji, Talasotherapija Opatija, NYCE dr. Sanje Trivunović, Dermatologija LabPlus kod dr. Snježane Komadine, riječka Ordinacija dr. Zoran Troskot, riječka Ordinacija dr. Lidija Primorac, Specijalna bolnica Medico u Rijeci, riječka Poliklinika Zambelli, Poliklinika Šoš i Poliklinika Rosso u Osijeku, kod dr. Sandre Petrović u Ordinaciji Čes, kod dr. Valerije Šimić u Našicama, Poliklinika Kirurgija i estetika dr. D. Sauerborn i dr. Jurišić u Slavonskom Brodu, zagrebačka Poliklinika Ribnjak itd.

 

 

 

 

Pročitajte još i ...