Liječnica i pacijentica na istoj dijeti

Odabrati dijetu koja će dati dobre i po mogućnosti trajne rezultate jednako je teško kao i pridržavanje te iste dijete. Iako na tržištu postoji čitav niz dijeta, one najuspješnije baziraju se na poznavanju funkcioniranja metabolizma i organizma.

O jednoj takvoj svjetski poznatoj dijeti, koja se odnedavno primjenjuje u Poliklinici Sinteza, razgovarali smo s dr. Jeannette Gjurić.

Baveći se biorezonancom, dr. Jeannette Gjurić preuzela je i educirala se u primjeni dijete koja traje 4 – 6 tjedana, pacijenti na njoj gube 8 do 10% svoje težine, a tijelo pritom ostaje sačuvano od gubitka mišićne mase, dok se masno tkivo u problematičnim zonama topi.

Da sve to nije samo prazna priča, dokazuje i dr. Gjurić koja je poznatu dijetu primijenila na samoj sebi, a podršku joj je dala i pjevačica i voditeljica Renata Končić Minea koja je u 4 tjedna postigla izvrsne rezultate.

Dr. Gjurić, u čemu je posebnost ove dijete?

Prije svega, HCG dijeta osmišljena je na temelju funkcioniranja i poznavanja ljudskog organizma tako da ne ostavlja štetne posljedice, a nakon nje nema nepoželjnog yo-yo efekta. Iako je prehrana reducirana, ova dijeta pomoću HCG globula sprječava gubitak mišića koji uobičajenim dijetama odlaze prvi.

Kombinacija HCG dijete i biorezonantne terapije pomaže pacijentu održati tijelo u balansu i izbjeći sve one negativne posljedice ograničene prehrane, poput bezvoljnosti, osjećaja gladi, potištenosti i slično. Na taj se način kilogrami gube vrlo brzo i učinkovito, i to u prosjeku oko tristo grama dnevno, a osoba se pritom osjeća dobro.

Koliko je sigurna i provjerena HCG dijeta?

Ova dijeta bazirana je na brojnim studijama i kliničkim ispitivanjima, ali je prilagođena svakom pacijentu ovisno o dobi, spolu, težini, eventualnim smetnjama od kojih se osoba liječila ili se još uvijek liječi. Osim toga, provodi se pod kontrolom liječnika, što znači da pacijent ništa ne radi „na svoju ruku“.

Preporučuje li se za vrijeme trajanja dijete pojačana fizička aktivnost?

Preporučujem umjereno vježbanje jer osoba koja provodi dijetu zapravo dobiva snagu i volju za fizičku aktivnost.

Dr. Jeannette Gjurić

Kakav je protokol za HCG dijetu?

Nakon vaganja i biorezonatne dijagnostike, pacijent dobiva HCG globule obrađene biorezonancom, kao i biorezonantnu terapiju na koju pacijent dolazi svaki tjedan, tijekom mjesec dana.

U navedenom periodu pacijent se stavlja na redukcijsku dijetu koja uključuje samo 600 – 700 kcal dnevno, što je u normalnim uvjetima zapravo jako teško, skoro nemoguće, a ako i uspijete, dolazi do velikog gubitka mišićne mase te se kao posljedica javlja yo-yo efekt.

U HCG dijeti uz pomoć biorezonantne terapije i HCG globula pacijent gubi osjećaj gladi te se osjeća dobro i poletno, prvenstveno zahvaljujući mobilizaciji tvrdokornih masnih naslaga, a HCG globule sprječavaju gubitak mišića tijekom reducirane prehrane.

Na koji se način postiže očuvanje mišića i zbog čega je to važno?

Podizanjem razine hormona u tijelu, uključujući testosteron, HCG hormon stvara anaboličko stanje (izgradnja mišića) koje neutralizira kataboličko stanje (mišićni slom).

Taj segment dijete iznimno je važan jer se tijekom brzog i dramatičnog gubitka kilograma u uobičajenim dijetama gubi i velika količina mišića. Budući da je mišić sam po sebi težak, ovaj gubitak izgleda dobro samo na vagi.

Znate i sami – kada izgubite mišiće, to je najveći gubitak za tijelo, posebno njegov oblik te cijeli metabolizam. Ovakav program dijete štiti od gubitka mišića koji su bitni za snažniji metabolizam te će kasnije pomoći pacijentima da zadrže svoje novo stanje, i to dugo nakon završetka reducirane prehrane.

Dijetu ste primijenili i na sebi…

Vlastiti rezultati ohrabrili su me da dijetu ponudim svim osobama koje se bore s prekomjernom tjelesnom masom. Svakodnevni stres, neredovita prehrana i radno vrijeme od 12 sati dnevno na mojoj su liniji ostavili traga. Ustvari me vlastita potreba za skidanjem kilograma natjerala na istraživanje najsuvremenijih metoda skidanja kilograma.

U švicarskoj klinici s kojom surađujem upoznala sam se s HCG dijetom koju sam iskombinirala s biorezonantnom terapijom. Dijetu sam, dakako, najprije iskušala na sebi. Nakon što sam skinula 10 kilograma, bila sam zadovoljna i rezultatom i procesom dijete.

Kaliko je kilograma skinula Minea?

Minea je smršavjela 8 kilograma i također je oduševljena rezultatima.

Kolika je cijena HCG dijete pod kontrolom liječnika u Poliklinici Sinteza?

Cijena cijelog protokola koji uključuje 4 kontrole liječnika, biorezonantnu terapiju i HCG globule iznosi 2 600 kuna. I sama sam svjedok da se radi o zaista izvrsnoj dijeti kojom se smanjuju kilogrami, posebice masno tkivo, pri čemu mišići ostaju očuvani, a kroz cijelo vrijeme trajanja dijete pacijent se osjeća izvrsno.

Pročitajte još i ...