Sve što ste htjeli znati o uklanjanju dlačica Philips Lumeom

Tema sinoćnjeg LIVEA na Instagram profilu Estetica.hr bila je iznimno zanimljiva jer je na repertoaru bio jedan od najvećih ženskih beauty problema – dlačice. U goste smo pozvali Ninu Keš, menadžericu beauty kategorije tvrtke Philips, koja nam je predstavila kultni IPL uređaj za kućnu upotrebu – aparat PHILIPS LUMEA.

Cijeli LIVE pogledajte OVDJE.

Nina se složila da je tajming za temu savršen, jer taman imamo dovoljno vremena za uklanjanje dlačica prije ljeta. Kakve nam je novosti donijela nova serija 9000 koja je prije mjesec dana stigla na hrvatsko tržište? Osim atraktivnog, poboljšanog dizajna, ovo je dosad najbrži i najučinkovitiji Philipsov IPL uređaj, koji ima čak 450 000 bljeskova, otkrila nam je naša sugovornica.

Što uopće znače ti bljeskovi?

Bljeskovi su zapravo Intense Plus Light (IPL), svjetlo koje djeluje na korijen dlake i na taj način usporava njezin rast. Broj bljeskova označava koliko tretmana može odraditi jedan uređaj Philips Lumea. Primjerice, najnoviji model može trajati 39 godina, što bi značilo da ga i svakodnevno korištenje teško može potrošiti. No, nema potrebe da se tretman izvodi svaki dan: postoji optimalan broj tretmana u optimalnim razmacima.

Lumea prati trendove pa tako postoji i odlična aplikacija čije nam je funkcioniranje Nina Keš pokazala tijekom LIVEA, a uživo nam je – na voditeljici Tamari Rebić – demonstrirala i kako izgleda tretman:  kako se bira jačina, kako se izvode bljeskovi, kakvi sve nastavci postoje i za što služe…

„Postoje nastavci za lice, za velike površine (ruke, noge i trbuh), za bikini zonu te za pazuhe. Philips Lumea je prvi uređaj sa zaobljenim nastavcima, koji se savršeno prilagođavaju svakoj oblini na tijelu“, otkrila nam je Nina Keš.

Koji postotak dlačica uklanja Lumea?

Nakon 12 tretmana imate 77 posto manje dlačica na nogama, 64 posto manje dlačica na bikini području i 64 posto manje dlačica na pazusima. Već nakon trećeg tretmana vidi se 92-postotno smanjenje dlačica na nogama…

Može li se Philips Lumea koristiti na ljetovanju?

Lumea se ne smije koristiti 24 sata prije izlaganja suncu i 48 sati nakon sunčanja ili solarija zato što je koža tada izrazito osjetljiva. Naša je preporuka da kad ste na ljetovanju – dakle, kad na plažu idete svaki dan – tada je bolje ne koristiti Philips Lumeu. Tretmane je najbolje odraditi prije samog odlaska na more.

Kakva je koža nakon tretmana bljeskovima?

Izrazito mekana, nije kao nakon depilacije voskom, kad koža nakon tretmana zateže. Ovdje je koža iznimno mekana zbog tehnologije SenselQ, koja prepoznaje tipa kože i njeguje je.

Koja je razlika između IPL tretmana u salonu i ove kućne varijante, tretmana Philips Lumeom?

Philips Lumea je potpuno sigurna i bezopasna za uporabu kod kuće jer svjetlo ne ulazi u krvotok, samo djeluje na korijen dlake. U tretmanima koji se izvode u salonima svjetlo ulazi u krvotok jer je to jači IPL, zbog čega ga mora izvoditi educirana osoba.

Više o svim zanimljivostima vezanima uz uređaj PHILIPS LUMEA doznajte u LIVEU na Instagram profilu Estetica.hr.

Pročitajte još i ...