Luksuzna kozmetika na bazi liposoma napokon u Hrvatskoj

Kad čujemo riječ luksuz – nekima od nas ona odražava ekskluzivnost, nekima ispunjenje želje o kojoj dugo sanjamo, nekima personalizirani pristup, no asocijacija koja nam je svima zajednička je – neosporna kvaliteta.

Učinak koji zapanjuje i dermatologe

Baš kao ponekad želimo uživati u večeri u vrhunskom restoranu ili boravku u luksuznom hotelu, žene dijele još jednu strast – vrhunsku kozmetiku.

Posljednjih desetak godina tržište dermokozmetike u nezaustavljivom je usponu, no upitamo li perfekcionistice – mjesta za napredak uvijek ima. Sastojci su sve napredniji, formule dovedene do savršenstva, a učinak krema i seruma danas zapanjuje ne samo ljubitelje kozmetike, već i dermatologe.

Brend specijaliziran za vodeće dermatološke tretmane kreirao proizvode za kućnu upotrebu

Sudeći po snazi korištenih sastojaka i rezultatima koje postižu, možemo zaključiti kako najmodernije dermokozmetičke formulacije teže postići rezultate usporedive s profesionalnim estetskim tretmanima – no u udobnosti vlastita doma.

U koštac s tim izazovom više nego uspješno se uhvatio španjolski brend Toskani – koji je nakon vodećih dermatoloških tretmana, napokon kreirao liniju proizvoda za kućnu upotrebu. Prema prvim reakcijama, čini se kako su visoki kriteriji ljubiteljica kozmetike itekako zadovoljeni, a nas je zanimalo – što je toliko posebno u formulama španjolskog laboratorija?

TOSKANI Cosmetics 360 koncept sastoji se od profesionalne serije za njegu kože – te serije za kućnu njegu, a zajednička im je karakteristika korištenje vrhunskih sastojaka. Dok profesionalni proizvodi sadrže aktivne sastojke farmaceutske kvalitete, linija za korištenje kod kuće sadrži visokokoncentrirane komplekse sastojaka koji poboljšavaju, ali i održavaju rezultate profesionalnih tretmana.

Zahvaljujući liposomima – aktivni sastojci postaju 10 puta potentniji

Vodeći laboratorij iz Barcelone na području dermatologije i medicinske kozmetike pruža cjelovita rješenja za sve vrste estetskih i dermatoloških problema, a brend Toskani prepoznatljiv je po korištenju liposoma najnovije generacije.

Svoje bogato iskustvo stručnjaci iz Barcelone pretočili su u luksuzne formule bogate snažnim aktivnim sastojcima inkapsuliranim u liposome – za maksimalnu učinkovitost i kvalitetu proizvoda.

Upravo su liposomi zaslužni za zaštitu aktivnih sastojaka i njihovo oslobađanje u ciljanim i najdubljim slojevima kože, čineći ih 10 puta jačima i učinkovitijima – u odnosu na „slobodne“ aktivne sastojke koje inače nalazimo u kremama i serumima.

Što su uopće liposomi i što mogu napraviti za kožu?

 „Popravljaju“ kožu i oslobađaju aktivne sastojke u ciljnom sloju

Prema definiciji, liposomi su sferne vezikule (mjehurići), koji imaju barem jedan lipidni dvosloj. Njihova je uloga prijenos aktivnih tvari u željeni sloj kože, kako bi maksimalno očuvali kvalitetu, djelotvornost i jačinu aktivnih sastojaka.

Jednostavnije rečeno – ove su čestice zadužene za dopremanje sastojaka duboko u kožu, tamo gdje su najpotrebniji. Kožu čine propusnijom, što omogućuje prodiranje topikalnih proizvoda do dubljih slojeva kože – a zahvaljujući vodenoj šupljini, aktivne tvari su unutar liposoma potpuno zaštićene dok ne stignu do ciljnog sloja.

Korištenje liposoma u kozmetici nije novost, ali revolucionarna tehnologija koju Toskani kozmetika donosi – jest. Što je tako posebno u liposomima ovog brenda?

Revolucionarna tehnologija dovodi do zapanjujućih rezultata

Formulacija španjolskog brenda osigurava liposomima specifična svojstva, poput visoke deformabilnosti, specifičnog površinskog naboja i sposobnosti fluidiziranja, a iza ovih riječi krije se jedan učinak – 10 puta veća učinkovitost.

Učinkovitiji liposomi znače i bolju zaštitu i prijenos aktivnih sastojaka, kao i olakšanu apsorpciju u kožu, a zahvaljujući jedinstvenoj tehnici inkapsulacije, moćni sastojci u svim proizvodima brenda su zaštićeni od oksidacije, razgradnje i sunčevog zračenja.

S obzirom na to da je riječ o formulaciji biomimetičkog sastava, čiji fosfolipidi prirodnog porijekla imitiraju prirodne lipide u slojevima kože – prilikom formuliranje nisu korištene nanočestice, parabeni ili GMO sastojci. Inteligentni sustav oslobađanja sastojaka osigurava dopremanje aktivnih komponenata duboko u kožu, a jedinstveni liposomi u Toskani proizvodima usko su povezani s lipidima odgovornim za hidrično stanje kože, čime je osigurana maksimalna razina hidratacije.

Proizvodi koji su pokrenuli pravu lavinu oduševljenja na tržištu

Znamo da osim dopremanja moćnih sastojaka, koži moramo pomoći i u njihovom zadržavanju – zbog čega su liposomi preuzeli i važnu ulogu regeneracije zaštitne barijere kože.

Dođe li do promjene u lipidnim barijerama, koža nije sposobna zadržati vlagu – a apliciranjem proizvoda s biomimetičkim liposomima, koža se na mjestima oštećenja popravlja.

S obzirom na to da je riječ o jednom od vodećih brendova u području mezoterapije, kemijskih pilinga i kozmetike za profesionalnu upotrebu, ne čudi nas činjenica da su i ovi revolucionarni proizvodi za kućnu upotrebu pokrenuli pravu lavinu oduševljenja na tržištu.

Spektar Toskani 360° proizvoda obuhvaća vrlo specifične linije te kombinacije proizvoda koje dovode do zapanjujućih rezultata, što omogućuje kupcu da vrlo lako odabere najbolju opciju za svoju kožu, a pritom se ne izgubi u moru proizvoda.

Podijeljena u tri glavne linije za tri dobne skupine, kozmetika ovog brenda potpuno se prilagođava problematici, odnosno individualnosti svake osobe – a osim proizvoda za lice, u ponudi se nalaze i kozmetičke poslastice za tijelo, vlasište i intimnu regiju. Neovisno o tome za koji se proizvod odlučite, ove formulacije obećavaju rezultate već u prvih nekoliko tjedana korištenja!

Proizvode brenda Toskani možete kupiti isključivo putem našeg webshopa ili u odabranim ordinacijama i estetskim centrima, a više informacija potražite i na Instagram profilu.

Pročitajte još i ...