Ovo su najsigurniji implantati za grudi na tržištu

Kad su Kaley Cuoco, američku filmsku i televizijsku glumicu najpoznatiju po ulozi u sitcomu „Teorija velikog praska“, pitali koristi li usluge estetske kirurgije, iskreno je odgovorila da je korigirala nos, aplicirala filere i – povećala grudi.

160160, Kaley Cuoco attends The 22nd Annual Critics' Choice Awards at Barker Hanger, Santa Monica. Los Angeles, California – Sunday December 11 2016., Image: 308207021, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Pacific coast news

„To zadnje bila je najbolja stvar koju sam ikad učinila – podijelila je s novinarima naglasivši: „Koliko god želiš voljeti svoje unutranje ja, isto toliko želiš i lijepo izgledati. Ne mislim da bi žena to trebala napraviti zbog muškarca ili bilo koga drugog, ali ako ti ta promjena udahne dozu samopouzdanja, to je genijalno!“

Bolja verzija sebe

Baš poput nje, mnoge žene zapravo ne žele drastične promjene, žele samo izgledati kao bolja verzija sebe. I to nevezano jesu li oduvijek htjele umjesto jedinice imati trojku, žele li promijeniti oblik grudi ili se pak vratiti na staro (ili još ljepše) nakon dojenja ili bolesti.

U cijeloj toj priči važnu ulogu imaju implantati. Oni su u svojoj povijesti –  ali i načinu na koji su bili percipirani u javnosti – prošli dug put od „zloglasnih silikona“ koji su asocirali na (pre)bujna poprsja do finih, anatomski oblikovanih formi zahvaljujući kojima često nitko i ne primijeti da dojke „nisu prave“.

Koji brend implantata odabrati

No, kako žena koja se odlučila za operaciju augmentacije grudi zna koji brend odabrati? Ponajprije je bitno da odabere – dobrog kirurga. A liječnik u kojeg ima povjerenja zasigurno će joj dati i dobar savjet vezan za implantate.

U Poliklinici Veir – na čijem je čelu renomirani zagrebački liječnik prim. dr. sc. Zoran Veir, spec. kirurg te subspec. plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije – zadovoljni su što svojim pacijenticama mogu preporučiti novu generaciju implantata Motiva.

Ovaj je brend, naime, jedan od najbrže rastućih u segmentu estetske kirurgije – trenutačno se distribuira u više od 60 zemalja širom svijeta – i to zbog suvremene tehnologije i inovativnih proizvodnih procesa.

Najvažniji cilj: sigurnost pacijenta

A što implantate Motiva čini tako posebnima, pitali smo doktora Zorana Veira, inače člana tima za edukaciju u rekonstrukciji dojke KBC-a Zagreb. „Njihova jedinstvena nanopovršina. Tim koji radi na implantatima konstantno ih usavršava, pri čemu posebnu važnost pridaju načinu na koji na njih reagira tijelo. Prije je većina implantata bila hrapava jer su tako bolje prianjali uz tkivo, no to je sa sobom nosilo i neke nuspojave.

Nova – šesta – generacija Motivinih implantata je nanoteksturirana i toliko meka da se savršeno prilagođava okolnom tkivu“, otkriva naš sugovornik naglašavajući da – premda imaju okrugli oblik – nakon ugradnje baš zbog te mekoće dobiju formu suze. Punjeni su, naime, kohezivnim gelom koji na najbolji mogući način imitira volumen i oblik prirodne dojke.

Grudi s čipom

Specijalnost je i ugrađeni mikročip koji sadržava sve podatke o implantatu, a može očitati i povišenu tjelesnu temperaturu – što onda upućuje na mogućnost pojave infekcije…

„I mogućnost komplikacija kod ovih je implantata minimalna, a žene ih vole i jer je ožiljak nakon operacije mnogo manji. Zbog specifične rastezljivosti materijala potreban je, naime, mnogo kraći rez nego kod klasičnih implantata“, rekao nam je ovaj liječnik, koji je svoja znanja usavršavao u Madridu, Beču, New Yorku, Baltimoreu, Washingtonu, Sad Diegu i LA-u.

Trend prirodnog izgleda

Danas se rijetko koja žena odlučuje za predimenzionirane grudi – mnoge od slavnih glumica i pjevačica čak su se podvrgnule ponovnoj operaciji kako bi im usadili nove, manje implantate.

U „natural look“ trend savršeno se uklapa i Motiva, a u Poliklinici Veir ne zaustavljaju se na tome kako bi pacijenticama omogućili poprsje o kakvom sanjaju.

„U procesu postizanja prirodnog izgleda osim ultramekanih i glatkih implantata važnu ulogu ima lipofiling, koji se obično radi kod augmentacije dojki. Nakon ugradnje implantata u grudi se, naime, injiciraju masnoće te matične stanice s nekog drugog područja (obično s trbuha) kako bi se tkivo brže oporavilo i kako bi rezultati bili besprijekorni“, rekao nam je doktor Zoran Veir, koji na prvom pregledu pacijenticu upoznaje s operativnim zahvatom.

„Najprije se izvrše mjerenja i na osnovu toga liječnik daje prijedlog optimalnog oblika i veličine – uzimajući, naravno, u obzir želje pojedine pacijentice“, kazao je naš sugovornik, koji nam je otkrio i da se implantat može ugraditi na tri načina: inframamarno (ožiljak je u predjelu inframamarne brazde), periareolarno (ožiljak se nalazi oko bradavice u pigmentnoj regiji) te aksilarno (ožiljak je u predjelu pazušne jame).

Pročitajte još i ...