Nakon ovog tretmana koža je zategnuta i blistava cijele zime

Temperature ispod ništice, suhi zrak u grijanim prostorima te nagli izlasci na hladni i vlažni zrak našoj koži zaista ne čine  dobro – iz međustaničnog prostora izvlače vlagu, ubrzavaju transepidermalni gubitak vode, a kožu čine umornom, sivom, namreškanom i – beživotnom.

Njegovano i mladoliko lice po preporuci estetskog liječnika

Kada na svome licu uočimo promjene ovakve vrste, prva i prava adresa su ordinacije liječnika koji se bave estetskom medicinom. Stručnjaci će nam savjetovati postupke, tretmane i proizvode koji će nam na lice vratiti sjaj, zdravu boju i odmoren, mladolik izgled te toliko željenu svježinu. Velika je vjerojatnost da će iz zaista velikog broja neinvazivnih estetskih i dermatoloških tretmana, među prvima preporučiti Skinboostere.

Riječ je o preparatima koji, upravo poput dermalnih filera, sadrže  hijaluronsku kiselinu, no ona je u njima rjeđe i mnogo manje viskozne teksture, zbog čega rezultat neće biti preoblikovanje lica ili promjena fizionomije, već dubinska potkožna hidratacija kakvu je nemoguće postići bilo kakvom kremom.

3 mililtra, 2 tretmana, 1 cilj – svježe, glatko i zategnuto lice

Ovakav smjer tretiranja “beživotne” kože lica u svojoj ordinaciji prakticira i dr. Sanja Lazarićspecijalistica otorinolaringologije i plastične kirurgije iz Rijeke iza koje je 20 godina iskustva u anti-age tretmanima i zahvatima. Zbog toga su je pacijenti, ali i kolege prepoznali i cijene je kao vrhunsku stručnjakinju na ovom području.

Dr. Sanja Lazarić

“Jedan od vrlo čestih tretmana u mojoj ordinaciji su Restylane Vital Skinboosteri. Riječ je o preparatu koji bez premca koristim dugi niz godina i doista mogu reći da rezultati nikada nisu izostali”, otkrila nam je dr. Lazarić.

Brojne znastvene studije pokazale su kako su za ostvarenje cilja zdrave, lijepe i hidrirane kože, potrebna tri mililitra ovog preparata, aplicirana tijekom dva tretmana.

“Ovo je tajna prirodnog izgleda mladosti i vitalnosti bez prepunjivanja obraza. Smatrala sam da je era pretjerano okruglih i, ako hoćete, neprirodnih obraza i usana prošlost, no nije baš tako – sve smo češće svjedoci umjetnog izgleda koji vlasnice ponosno nose. No, ja ću i dalje ostati borac za prirodno i umjereno, a i moje klijentice to prepoznaju i s povjerenjem se prepuštaju mojim preparatima i savjetima”, s nemalim ponosom priča ova riječka liječnica.

Imperativ mladolikog izgleda

„Zdrava koža imperativ je dobrog izgleda – nikakav anti-ageing ne može nam pomoći ako je koža oštećena i dubinski dehidrirana. Kod žena se javlja još jedan problem – što je koža lošije kvalitete, to je više želimo prekriti puderom, a time dodatno začepljujemo pore i ulazimo u zčarani krug u kojem se koža ne može oporaviti“, objašnjava dr. Lazarić.

Isušivanje u dubljim slojevima, tvrdi liječnica, najveći je neprijatelj zdrave kože – jer dovodi do ljuskanja, popucalih kapilara, neujednačenog tena, ali i ubrzanog nastanka bora i drugih znakova starenja.

„Restylane Vital Skinbooster kreiran je upravo kako bi doskočio ovo problemu i donio vlagu u dermis – sloj kože u koji niti jedna krema ne može doprijeti“, zaključuje naša sugovornica.

Tretman koji koži vraća mladolikost, a odgovara – baš svima

U njezinu ordinaciju redovite klijentice osim na tretmane Restylane filerima i Skinboosterima, već godinama dolaze i na preventivne te na tretmane liječenja kože pomoću kemijskog pilinga i mezoterapije.

“Uz dobru kućnu njegu, koja je dostatna dok smo mladi, u zrelijim godinama, uz dobru kremu i učinkovite serume, potrebno je dodati intenzivnije tretmane“, savjetuje dr. Lazarić koja s Restylane preparatima uspješno radi već više od 15 godina. Svoja je znanja i vještine, ali i iskustvo stjecala na brojnim inozemnim kongresima i edukacijama u Parizu , Monte Carlu, Zürichu i Beču.

Na pitanje o najboljem tajmingu za početak korištenja Skinboostera, odgovara kako je i ovdje, kao i kod mnogih drugih tretmana, riječ o individualnom pristupu.

“Valja najprije dobro utvrditi stanje kože. Veliku ulogu igra i genetika, način života, prehrana, hidracija, izlaganje suncu. Sve to utječe na odluku o tome što i kada primjenjivati. Ono što mogu reći jest da Restylane skinboosteri, prema mojem iskustvu, odgovaraju – svima.

Cijena tretmana Restylane Skinboosterima kreće se oko 2000 kuna, a dostupni su u brojnim hrvatskim poliklinikama i estetskim ordinacijama.

Pročitajte još i ...