Nemoguće postalo moguće: Serum s efektom filera u 4 tjedna pomlađuje kožu za 5 godina

Prezentacije proizvoda marke Dermalogica uvijek su svojevrsni mali spektakl. Sastojci koji se nalaze u preparatima obično su posluženi i u obliku napitaka ili slastica – ovaj put su to bile divne sirove torte Mihaele Brijak pripravljene s antioksidansima camu camu i zelenim zrncima kave – no svi pozvani uvijek se najviše raduju predavanjima Jelene Batić.

Osim što je iznimno duhovita – pa su promocije uvijek vrlo zabavne – vlasnica tvrtke koja je zastupnik ovog renomiranog američkog brenda je i profesorica biologije i kemije pa njezine analize sastojaka u najnovijim preparatima zaista imaju „težinu“.

Velika očekivanja

Ovaj je put predstavila ekskluzivni Phyto-Nature Firming Serum  koji, kako je rekla, neće zaustaviti starenje, ali će „pomaknuti kazaljke unatrag“ i pomladiti kožu za pet godina. I to – instant, obećala je, znajući da beauty insajderi od Dermalogice uvijek imaju velika očekivanja.

Da sve to nisu „pusta obećanja“, garantira znanstveni pristup koji brend ima pri osmišljavanju proizvoda, pa čak i pri kreiranju ambalaže.

Geni (ipak) nisu krivi za sve

Inovativna je bočica, naime, podijeljena na dvije komore: u jednoj je uljna, a u drugoj vodena faza, koje se istiskuju u isto vrijeme. Tako se sastojci prožmu i aktiviraju u trenutku aplikacije – bez da se prethodno anulira ijedno od njihovih moćnih svojstava.

Predstavnici medija mogli su saznati i da starenje ne ovisi samo o genima: najnovija epigenetska istraživanja pokazuju da su oni odgovorni za samo pedeset posto vidljivih znakova starenja, dok ostalo određuje ekspozom: kumulativni učinak vanjskih čimbenika i posljedičnih bioloških odgovora. Ekspozom obuhvaća utjecaje iz okoliša, ali i naše navike, san, prehranu, stres….

Znanstvenici upozoravaju da je kronično nezdrav ekspozom uzrok prijevremenih bora, gubitka elastičnosti i neujednačenog tona kože. Pušenje povećava biološku dob za dvije godine, nekvalitetan san dodaje nam dvije i pol godine, nezdrava prehrana dvije, a izlaganje suncu bez zaštite čak šest i pol godina.

No, novi Phyto-Nature Firming Serum vraća sat pet godina unatrag. Umjesto obećanja nemogućeg – vječne mladosti u bočici – ovom inovativnom dvofaznom formulom koža nadoknađuje ono što gubi starenjem potaknutim ekspozomom. Učinci Phyto-Nature Firming Seruma klinički su potvrđeni: sitne bore trenutačno se brišu, blistavost tena udvostručuje se nakon jednog nanošenja, a nakon četiri tjedan popunjavaju se čak i duboke bore.

Riznica najmoćnijih aktioksidansa

Uljna lifting-komponenta Phyto-Nature Firming Seruma fuzija je moderne biotehnologije i drevnih znanja o blagodatima bilja, a sadržava antioksidans-zvijezde: camu camu (supervoće iza prašuma Amazone koje sadrži 60 posto više vitamina C od naranče), ekstrakt marokanskog cistusa (bušina) koji je iznimno bogat izvor flavonoida, kofeinsku kiselinu iz zrnaca zelene kave koja uravnotežuje mikrobiom te kompleks akmele i kineskog astragalusa za trenutačni lifting efekt i dugoročno poboljšanje strukture kože.

Na kraju je Martina Borko, edukatorica za Dermalogicu, pokazala kako iz seruma izvući maksimum – uz pomoć masaže sa žadom i pritiskanja određenih točaka na licu.

Ekipa je kući otišla s osmijehom: netko zbog preukusnih torti, netko zbog odličnog predavanja, netko zbog seruma na dar, a većina ipak zbog pomisli da se – iako ne doslovno – životne kazaljke mogu usporiti.

Pročitajte još i ...