Kiehl’s oduševio kontroverznim sastojkom

Uljni preparati i koža sklona aknama nekad su bili nespojiva kombinacija. I to ne bez razloga. Tko bi uopće poželio da lice koje se masti – još više zamasti? Čak i žene upućene u njegujuće rituale bile su sklone koristiti preparate koji isušuju kožu, no ta je taktika bila logična samo na prvi pogled.

Zapravo, učinak je bio sasvim suprotan od željenog. Kad joj je agresivnim sredstvima oduzeta vlaga, koža je počela producirati još više sebuma. I tako se sve vrtjelo u začaranom krugu iz kojeg, činilo se, nije bilo izlaza.

Boom beauty ulja

Ipak, prije nekoliko godina na kozmetičkoj se sceni dogodio preokret – “boom” beauty ulja. Suvremeni razvoj tehnologije u industriji ljepote omogućio je formuliranje proizvoda koji će sadržavati njegujuća ulja i osigurati sve njihove blagodati a da pritom na koži ne ostave masni trag ili se, pak, nakupljaju u porama i uzrokuju akne.

Na valu tog trenda samouvjereno je zaplovio i renomirani brend Kiehl’s lansirajući Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentratelagano i umirujuće ulje koje ne izaziva pojavu akni i komedona, a pomaže u poboljšanju izgleda kože sklone nepravilnostima kao što su vidljivo crvenilo i nelagodan osjećaj. „Revolucionarnom karakteru“ pridonio je i revolucionarni odabir sastojka – konoplje.

Iznenađenje iz Kiehls’a

„Mnogi su iznenađeni što smo odlučili razviti uljnu formulu koja je namijenjena problematičnoj koži ili koži sklonoj nepravilnostima”, dodaje Roberta Weiss, voditeljica inovacije proizvoda za marku Kiehl’s. „Priča zapravo ima smisla ako uzmete u obzir da ljudi koji imaju ovaj tip problema često upotrebljavaju proizvode koji su grubi za kožu, stoga ona postaje suha i ljušti se.

Kada su naš tim za inovaciju proizvoda i kemičari započeli s istraživanjem sastojaka koji bi pomogli u pronalasku blagog i učinkovitog načina tretiranja ovog problema, otkrili su nevjerojatnu ublažavajuću i umirujuću snagu ulja sjemenki konoplje i ulja zelenog origana.”

Moć biljnih koncentrata

Ti biljni koncentrati pogodni su za sve tipove kože, uključujući onu problematičnu, masnu te kožu sklonu nepravilnostima. Čak poboljšavaju i razinu hidratacije kože punih osam sati, što je također jedna od bitnih stavki za optimalno stanje kože.

Hidratacija i ublažavanje napetosti

Formula sa stopostotnim sastojcima prirodnog podrijetla, uključujući ulje sjemenki konoplje i ulje zelenog origana, pomaže u održavanju hidratacije i ublažava osjećaj napetosti na koži.

Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate sadrži moćnu mješavinu umirujućeg bilja i samo trinaest sastojaka, stručno je osmišljen i osigurava snažnu djelotvornost, a ima i adut koji posebno cijene žene koje ujutro žele što kraće spremanje – lagano se nanosi i brzo upija.

Hit sastojci: konoplja i origano

Ulje sjemenki konoplje poznato je po svojim ublažavajućim i umirujućim učincima, a proizvodi se procesom hladnog prešanja te je prirodne zelene boje.

Biljni koncentrat, koji sadrži 60% ulja sjemenki konoplje, pomaže pri smanjenju vidljivog crvenila, smanjuje osjećaj nelagode na koži i pomaže u poboljšanju njezine zaštitne barijere pa ona s vremenom postaje otpornija i zdravija.

D 82866-10 Christy Turlington. . Christy Turlington attends Sotheby's (Red) Auction on Valentine's day to raise money for HIV/AIDS charities in Africa on 14/02/08, New York., Image: 54041855, License: Rights-managed, Restrictions: NOT FOR SALE IN: USA, FINLAND, GERMANY, ITALY, RUSSIA, SWEDEN, NORWAY, SPAIN, JAPAN, FRANCE, NETHERLANDS AND SOUTH AFRICA., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Ulje zelenog origana dobiva se putem destilacije vodenom parom iz cvjetnog dijela biljke. Ovaj sastojak, dobro poznat po svojim antioksidacijskim svojstvima, potječe iz mediteranskog područja te se tradicionalno upotrebljava kao antiseptik i sredstvo za umirivanje kože. Njegov udio u formuli pomaže u obnavljanju i umirivanju problematične kože.

Učinak čarobnog štapića

Nova formula vidno poboljšava opći izgled kože, čija je barijera toliko ojačana da postaje odličan „štit“ za sve agresore koji je napadaju izvana. Njezina je sigurnost testirana na osjetljivoj koži te dokazano ne izaziva pojavu akni i komedona.

Kakvi su učinci inovativnog spoja konoplje i origana? Nakon tjednog korištenja velika većina ispitanika smatra da im je koža zaglađenija, crvenilo je ublaženo, a nelagoda smanjena. Nakon mjesec dana uporabe osjećaju da je koža nahranjena, hidratizirana i meka na dodir.

U čarobni štapić ne vjerujemo, ali pomno osmišljene formule, moćni koncentrati i odličan feedback uvjeravaju nas da se stvari mogu promijeniti na (mnogo) bolje.

Pročitajte još i ...