Nutrition is self-care – prva knjiga najpoznatije hrvatske nutricionistice Ivane Barišić

Briga o sebi. Riječi koje smo toliko puta čuli, a nerijetko ostavili za neko bolje sutra. U svijetu u kojemu nam uvijek fali još koji sat i još malo vremena, kroz koji užurbano trčimo i jedemo nezdravo te u kojem stres gotovo uvijek vodi glavnu riječ, briga o sebi predstavlja pravi izazov.

Predstavljena knjiga koja poziva na promjene i brigu o sebi

Zna to najbolje Ivana Barišić, jedna je on najcjenjenijih nutricionistica u Hrvatskoj, koja je svoju veliku strast za pravilnom i zdravom prehranom te zdravim životnim stilom pretvorila u životni poziv kroz koji je dotakla mnoge.

Ivana Barišić, autorica knjige

Kao kruna njezina dugogodišnjeg rada, stigla je knjiga Nutrition is self-care, koju je pred brojnim uzvanicima svečano predstavila u posebnom ambijentu Muzeja za umjetnost i obrt i kojom jasno poručuje – krajnje je vrijeme da krenemo brinuti o sebi!

Ivana Barišić, magistrica nutricionizma s bogatim iskustvom u marketingu i menadžmentu, izvršna direktorica Nutrilife Centra te ambasadorica proizvoda WelleCo, osmislila je jedinstvenu knjigu koja obuhvaća 50 različitih recepta prilagođenih suvremenom i modernom načinu života.

Sve su to nutritivno kvalitetni i zdravi obroci koji se mogu pripremiti u samo 20 do 30 minuta, koristeći jednostavne svakodnevne namirnice. Podijeljena je prema segmentima obroka – doručak, ručak, večera, međuobroci i poseban segment koji se odnosi na WelleCo recepte. Briga o sebi ključna je ne samo za fizičko već i emocionalno te mentalno blagostanje, a najbolje mjesto za početak novog životnog putovanja je upravo na tanjuru.

Zdrava hrana ne mora biti komplicirana niti skupa

Ova knjiga i njezino predstavljanje pokazuje da hrana povezuje ljude. Uz pomno odabrane namirnice i jednostavnu pripremu možemo izgraditi zdravi životni stil koji nam osigurava zdravlje i vitalnost. Zdrava prehrana nije komplicirana i nije skupa. Sve je stvar dobre organizacije i stručnoga vodstva nutricionista kroz proces usvajanja novih prehrambenih navika”, izjavila je autorica Ivana Barišić te ističe da je put izgradnje i stvaranja zdravog životnog stila popločen radom, upornošću i dosljednošću i da nikad nije prekasno za novi početak te promjenu prehrambenih navika na bolje.

Knjiga će se naći u slobodnoj prodaji od sutra, 27. svibnja 2022. godine, a moći će se kupiti na službenoj internetskoj stranici centra, ali i fizički u Nutrilife Centru, a odgovara na pitanja kako hranom možemo utjecati na blagostanje svoga tijela. Ona je poziv svima da se pridruže Ivani na putu zdravlja, lakoće kretanja, sreće i rezultata te je odličan vodič za zdrav životni stil.

Svečana promocija okupila poznata lica

Svečana promocija okupila je gotovo 200 uzvanika, među kojima su se našli brojni Ivanini klijenti te korisnici usluga Nutrilife Centra ali i osobe iz društvenog života Hrvatske poput Vanje Horvat, Nike Turković, Ane Miščević, Ivane Čuljak, Sanje Agić, Ivane Pirizović, Dore Predojević, Nikole Milojevića, Marija Vekića i drugih.

dr. Nikola Milojević i Ivana Barišić
Ivana Barišić i Tomislav Pancirov
Ana Miščević
Ivana Pirizović
Nika Turković
Vanja Mamić

Moderatorica događanja bila je televizijska voditeljica Iva Šarić, a za glazbenu čaroliju se pobrinula hrvatska glazbena diva Vanna.

Iva Šarić i Ivana Barišić
Vanna

Kako bi iz prve ruke doživjeli Ivaninu filozofiju zdravoga života, gostima su bila poslužena jela pripremljena po receptima iz knjige pa su se na meniju našle raznovrsne zdrave delicije poput heljdine tjestenine s kozicama, salate od slanutka, kvinoje i povrća, tortilje od piletine, avokada i špinata te druge.

Knjiga je table book dizajna te tvrdog uveza, a dolazi u posebno dizajniranoj kutiji s personaliziranom posvetom krajnjem kupcu.

Tiskana je u Cerovski Print Boutiqueu, art direktorica fotografije je Marina Rendulić, tekst je obradila i oblikovala Marija Barbarić, grafička dizajnerica je Ana Tevšić Nauković, a Ivana potpisuje autorski tekst u cijelosti.

Više informacija o Ivani Barišić može se pronaći na službenoj stranici centra, Instagram i Facebook profilu centra, kao i osobnom Instagram profilu.

Pročitajte još i ...