Od poznate njemačke dermatologinje doznali smo sve tajne Ulthera uređaja

To da je Poliklinika Milojević predvodnik regionalnih trendova u estetskoj medicini, a u stopu prati i one svjetske, nije novost. Pod vodstvom dr. Nikole Milojevića, redovito svoju ponudu nadopunjuju novim uređajima za razne neinvazivne tretmane za uljepšavanje i pomlađivanje lica i tijela, ali i uslugama te vrhunskim proizvodima za njegu. Uz sve to, najviše standarde usluga kojima se mogu pohvaliti održavaju i kontinuiranom edukacijom i usavršavanjem.

dr. Nikola Milojević

Stoga je dr. Nikola Milojević nedavno u svoju kliniku pozvao poznatu njemačku liječnicu, dermatologinju dr. Sonju Sattler koja se estetskom medicinom bavi već više od 25 godina kako bi održala masterclass pod nazivom “Ultherapy and Radiesse renaissance”.

Bila je to sjajna prilika za ekskluzivni razgovor s ovom uglednom njemačkom dermatologinjom.

 

dr. Sonja SattlerKoje su prednosti Ulthera tretmana i kakvi se rezultati postižu?

Dr. Sonja Sattler: Ultherapy je jedinstven tretman jer uređaj Ulthera može doista podići i zategnuti kožu bez noža. Njegova jedinstvenost leži u činjenici da mi, liječnici koji obavljamo taj tretman, možemo točno vidjeti što radimo jer na raspolaganju imamo ultrazvuk kao sredstvo vizualizacije. Dakle, najprije procjenjujemo, a potom odlučujemo gdje ćemo zatezati, u kojem sloju kože ili čak dublje, u mišćima lica i onda točno tamo obavljamo tretman. To je moguće samo s Ultherapyjem.

Je li Ultherapy alternativa faceliftingu?

Dr. Sonja Sattler: To je odlično pitanje. Iskreno, vjerujem da ako s Ultherapyjem počnete dovoljno rano, npr. u kasnim tridesetima, i tretman napravite svake dvije godine, nećete morati ni razmišljati o faceliftingu.Slika 1

Koliko tretmana je potrebno za postizanje željenih rezultata? Koliko dugo traju rezultati Ultherapy tretmana?

Dr. Sonja Sattler: Potreban je samo jedan! Svojim pacijentima obično radim jedan tretman godišnje. Ako pacijent na ovaj tretman prvi put dođe kasno, npr. u kasnim šezdesetima, i ima dosta oštećenja izazvanih UV zrakama, onda tretman ponovim  za 6 mjeseci. Inače, dovoljno ga je napraviti jednom godišnje.

Tko je kandidat za Ultherapy tretman? Mogu li na tretman doći i mlađe osobe koje još nemaju izražene znakove starenja, ali u svrhu preventive?

Dr. Sonja Sattler: Kod ovog tretmana ključna je procjena. Nju radim ručno – moram osjetiti vaše lice, vašu kožu. Ako osjetim da vaše vezivno tkivo ispod kože nije čvrsto, možete ovaj tretman napraviti i u dvadesetima. Naravno, možete Ultherapy raditi i preventivno. Vjerujem da postoje kandidati mlađi od trideset godina, kao i osobe u srednjim tridesetima koji bi mogli započeti s Ultherapyjem. Ovisno o stanju njihove kože i tkiva, možemo tretmane raditi jednom godišnje ili jednom u dvije godine. Kod pacijenata koji su prešli 50., rekla bih da je potreban svake godine.

Slika 2

Osim na licu, može li se Ulthera koristiti i na tijelu?

Dr. Sonja Sattler: Prema uputama proizvođača, ovaj je uređaj prvenstveno namijenjen za tretiranje lica, vrata i dekoltea, ali, naravno, možemo ga koristiti i drugdje. U mojoj klinici koristimo ga na rukama, koljenima, nogama, stražnjici – doista svugdje.

Zašto neki opisuju Ultherapy tretman kao bolan? Zadržava li se bol i nakon tretmana?

Dr. Sonja Sattler: Ultherapy nije jednostavan – on je sjajan tretman, ali je malo bolan. Važno je pacijenta pravilno pripremiti za njega. Moji pacijenti obično kod kuće, nakon doručka uzmu tabletu protiv bolova i onda nakon par sati dođu u moju kliniku i tada nanosimo im anestetik u kremi na područja koja želimo tretirati. Nakon tridesetak minuta doista svatko može bez problema  podnijeti ovaj tretman. Do sada mi se nikada nije dogodilo da smo morali prekidati tretman ili da je netko odlučio od njega odustati. Jako je važno da liječnik pokaže senzibilitet prema pacijentu. Ako osjetim da im je u nekom trenutku nelagodno, naprosto se zaustavim i krenem tretirati drugu stranu lica ili tijela pa se poslije opet vratim. Potrebna je vještina i educiranost liječnika koji izvodi tretman i zato sam ja i došla ovdje, da podijelim svoja iskustva.

Koja su prednosti kombiniranja Ultherapy tretmana s biostimulatorom kao što je Radiesse?

Dr. Sonja Sattler: Znate, danas nam pacijenti na ovaj tretman rijetko dolaze u tridesetima, obično u Njemačkoj kreću s 40, 45 godina. Obično su tada na njihovim licima vidljiva i oštećenja od UV zraka – znate, Nijemci jako vole sunce i nisu pretjerano ažurni u korištenju SPF-a. Dakle, kada je koža suočena s više izazova, dobro je dodati i biostimulator kojim ćete potencirati asimilaciju kolagena. To je uvijek vrlo individualno pitanje i ja svakom pacijentu pristupam zasebno, radim detaljnu procjenu njegove kože. Većina mojih pacijenata koji krenu dolaziti u mlađoj dobi, ne trebaju biostimulator jer je ovaj uređaj doista sjajan.

Dr. Nikola Milojević je jedan od najpoznatijih estetskih liječnika u Hrvatskoj, s bogatim iskustvom i međunarodnom reputacijom. Uvijek ulaže u edukacije i pružanje najbolje moguće usluge. Njegov TAMC kongres jedan je od prestižnih događanja među profesionalcima struke. Je li to razlog zašto ste se odlučili za suradnju s Poliklinikom Milojević?

Dr. Sonja Sattler: Mislim da dr. Milojević radi sjajan posao s TAMC kongresom, dolazim već godinama kao govornica. Osim toga, imamo odličan kolegijalni odnos. Ja u svojoj klinici imam tri Ulthera uređaja i oni odlično rade – zaposlila sam 16 liječnika da rade s njima. Volim vidjeti da i moji dragi kolege postižu tako dobar uspjeh s ovim fantastičnim uređajem. Jako ga volim i doista mislim da njime možemo postići fenomenalne rezultate.

 

Imate li u planu neke buduće suradnje?

Dr. Sonja Sattler: Svakako! Prvo ćemo se vidjeti na TAMC-u, a onda i diljem svijeta na kongresima gdje oboje stječemo i razmjenjujemo znanja.

Pročitajte još i ...