Ovi su blagdani pravo vrijeme za estetske tretmane

Do Božića i Nove godine ostalo je manje od mjesec dana, i koliko god su vremena čudna, u novu normalnost s guštom unosimo dobre stare navike. Veselimo se pečenju kolačića, slušanju božićnih evergreena, ukrašavanju stana, veselimo se čak i malom izgubljenom Kevinu, iako više nismo sigurni je li nam još simpatičan ili nas zapravo – užasno nervira.

Naravno, blagdanske gušte ne treba svesti na „iće i piće“. Uzmemo li slobodne dane, možemo razmisliti i o odlasku na „beauty remont“. Novogodišnji su tulumi i velika druženja pod velikim upitnikom, no, možemo li se ove godine srediti – samo radi sebe? Darovati si zavodljivi glow, punije usne ili čak – nove grudi? Nešto o čemu već dugo dugo maštamo? Ionako smo sada jako puno kod kuće…

Prosinac – vrijeme kad se pune beauty ordinacije

Dr. Matija Miletić, popularni plastični kirurg i vlasnik MM Medestetice – beauty oaze u koju rado zalaze Zagrepčanke, ali i brojne dame iz regije – otkrio nam je zanimljiv podatak: studeni i prosinac mjeseci su kada se broj zahvata u njegovoj ordinaciji naglo poveća.

Pročitajte: Kod dr. Miletića žene dolaze na “Melania look”

„Ženama je kraj godine period u kojem se žele malo posvetiti sebi, ispuniti si želju za koju nisu imale vremena tijekom prethodnih mjeseci. Nekad požele zablistati na tulumu, a nekad godišnji odmor iskoriste da se napokon riješe spuštenih kapaka, trbuščića koji nikako ne uspijevaju eliminirati, podočnjaka… Za svaku želju svojim klijenticama stojim na raspolaganju“, kaže ovaj iskusni stručnjak, kojeg dame vole radi inovativnih metoda i opuštenog, prijateljskog pristupa.

Njegove su klijentice pomno isplanirale prosinac – iz iskustva već znaju kad trebaju na filere da bi zablistale na blagdanskim partyjima, kojih su se ove godine radi poštivanja epidemioloških mjera čak spremne odreći – ali od glow efekta i ljepote ne odustaju. S novim usnama u novu godinu? Apsolutno!

Savršene usne

„Usne koje radim djeluju prirodno jer težim postići sklad i eleganciju, a to se mojim klijenticama sviđa. Najvažnija stvar je tehnika, ali se jednako tako svakoj od njih prilagođavam – dakle, nije uvijek sve „po strogim pravilima“, neke stvari ovise i o procjeni liječnika. Jedne žele naglasiti rub usne, druge povećati volumen ili postići simetriju… a ja se uvijek potrudim da budu zadovoljne.

Kakve usnice ispadaju najljepše nakon tretmana filerima?

Uz to, apliciram lokalni anestetik u projekciji korijena zuba, nakon čega usne utrnu i postupak je minimalno bolan, što dame zaista cijene“, rekao nam je ovaj popularni liječnik.

Kemijski piling

Ženama koje žele postići blistav ten preporučuje kemijski piling, tretman koji se bazira na apliciranju kiselina koje prodiru duboko u kožu i obnavlja je, a usput uklanjaju mrlje, pa čak i ožiljke i bore. Eksfolijacija se najčešće provodi u nekoliko tretmana u razmaku od 7-14 dana, a odličan efekt, jednostavnost izvedbe i nuspojave svedene na minimum čine ovaj tretman omiljenim kod klijentica. Uz to, ovaj je period godine idealan za pilinge jer sunce nije jako.

Konačni rezultat vidljiv je nekoliko tjedana nakon zadnjeg pilinga, no napredak je iz dana u dan vidljiviji jer je potaknuta sinteza kolagena i elastina.

Riješite se podočnjaka

Muče li vas tamni podočnjaci koji uzrokuju da stalno izgledate umorno, rješenje nude hijaluronski fileri. Dermalni punjač koji se koristi za područje ispod očiju indiciran je za tretiranje te delikatne regije jer na sebe manje veže molekule vode te time reducira oteklinu. Ona može potrajati tri do pet dana, u smislu da žena može biti malo podbuhla, kao nakon neispavanosti, no oporavak ponekad uopće nije potreban.

„Muče li vas vrećice na donjim kapcima, a nemate viška kože, onda se taj problem mora riješiti kirurški, gdje su rezultati sjajni, a oporavak traje dva do tri tjedna“, govori naš sugovornik, otkrivajući da je i blefaroplastika – uklanjanje viška kože na kapcima – zahvat na koji biste se mogli odlučiti ovih blagdana.

Za taj se zahvat ne odlučuju samo osobe starije životne dobi: iako se starenjem stvara višak kože na gornjim kapcima, može se raditi i o nasljednoj karakteristici zbog čega i kod mladih osoba možemo naići na višak kože, međutim, taj višak nikada nije u onom opsegu kao u starijih osoba. Izvodi li se blefaroplastika u općoj ili lokalnoj anesteziji? “Izvodi se ili u lokalnoj ili u općoj anesteziji, a ja sam do sada sve svoje korekcije kapaka izveo u lokalnoj anesteziji. Korekcija kapaka daje izvrstan rezultat na licu kojim osvježimo izgled i značajno umanjimo broj godina – barem vizualno.

Kako riješiti problem spuštenih očiju?

“Uklanjanjem viška kože s gornjih kapaka otvaraju se oči, a osim estetskih prednosti, ovim zahvatom postižu se i funkcionalne prednosti jer se širi vidno polje i uklanja dio kože koji nerijetko smeta pri gledanju. U slučaju donje blefaroplastike, radi se o isključivo estetskom zahvatu i pomlađivanju i osvježavanju lica“, kazao nam je dr. Miletić, objašnjavajući kako se u slučaju donje blefaroplastike rez kreira tik ispod trepavica, a kada se dosegne vanjski očni kut, učini se kosa ekstenzija prema vanjskom dijelu lica. Potom se uklanjaju masni jastučići i višak kože koji uzrokuju vrećice, odnosno „napuhnute“ podočnjake.

A visoko na listi ženskih beauty želja je i liposukcija, najpopularnija metoda oblikovanja tijela. „Naše tijelo ima regije koje se nazivaju diet-resistant, u kojima se gomilaju masne naslage. U općoj ili lokalnoj anesteziji masnoća se otamo uspješno otklanja, a regija se vrlo uspješno oblikuje“ otkriva dr. Miletić naglašavajući da se najčešće tretiraju trbuh, bedra, preponska strana butina, unutrašnja strana butina i koljena, ruke te podbradak. Ožiljci su veličine oko 5 mm i nakon nekog vremena postaju neprimjetni. Do povratka u normalni život treba čekati  maksimalno desetak dana.

Breast-lifting

Ne želite veće grudi, ali vaše vam se ovješene dojke uopće ne sviđaju? Možda je baš 2021. pravo vrijeme da si poklonite breast-lifting. „Podizanje grudi postiže odlične rezultate kod pacijentica s ptotičnim grudima. Proces starenja, kao i sile gravitacije, trudnoća i promjene u tjelesnoj težini utječu na izgled grudi koje često – bez obzira na to jesu li velike ili male –  naprosto padnu pod utjecajem pojedinih faktora. Dolazi do promjene veličine, oblika i položaja dojke u odnosu na grudni koš. Postoji više različitih kirurških procedura kojima je moguće raditi suspenziju tj. podizanje, a koju ćemo odabrati, odlučujem u dogovoru s klijenticom“, govori ovaj popularni liječnik, otkrivajući da izbor metode ovisi o kvaliteti i količini tkiva dojke te kakvoći kože.

Dr. Matija Miletić: Zahvat koji grudi podiže, učvršćuje i vraća im nekadašnji volumen

„Ovakve intervencije radim pod općom anestezije, a zahtijevaju kompletnu preoperativnu pripremu i postoperativni boravak u trajanju od jednog do dva dana. Pacijentice se obično, u ovisnosti od operativne procedure, lakšim svakodnevnim aktivnostima vraćaju nakon sedam dana“, rekao nam je za kraj, naglasivši da je – planirate li u novu godinu ući s novim izgledom – krajnje vrijeme da se naručite na konzultacije.

Pročitajte još i ...