Ovo su “tvornice” najboljih nosova u zemlji!

Izreka “moj nos, moj ponos” igra samo kao metafora. U stvarnom životu, estetski gledano, malo toga nam toliko smeta kao kad to dragocjeno osjetilo njuha narušava proporcije cijeloga lica. Upravo zato, rinoplastika, odnosno operacija nosa, jedna je od najizvođenijih plastičnih operacija na svijetu. Gotovo da nema holivudske zvijezde koja nije barem malo suzila nos, a mnoge od njih javno progovaraju o tome i snimaju se na društvenim mrežama.

Među najtraženijim i najkompliciranijim zahvatima

Hashtag “nosejob” trenutno ima više od 5,3 milijarde pregleda na TikToku, dok #nosejobcheck ima 3 milijarde pregleda. Milijarde tinejdžera uglas ponavljaju istu poruku – nisi lijepa ako nemaš pravilan nos. A operacija se čini tako laganom, samo trebate objasniti liječniku kako imate devijaciju septuma. Upravo zato, važno je istaknuti kako nije baš sve crno-bijelo niti tako jednostavno.

Sam postupak rinoplastike je delikatan i zahtijeva nevjerojatnu preciznost kirurga kao i temeljitu pripremu pacijenta. Na operaciju se možete odlučiti iz estetskih ili funkcionalnih razloga, ali vrlo se često u istom zahvatu rješavaju oba problema jer sama priroda zahvata omogućava kirurgu da, osim funkcionalnih problema septuma, nosnih školjki, sinusa ili sluznice, istovremeno korigira estetske probleme poput grbice, neravnog nosa ili prevelikog nosnog vrška.

Njihov nos – njihov ponos

Svakako, tijekom konzultacija vaš bi vam liječnik trebao objasniti baš sve o samom zahvatu te vremenu oporavka. Liječnici o kojima ćemo vam govoriti neprijeporni su stručnjaci u području rinoplastike, educirali su se u najboljim domaćim i svjetskim bolnicama, a dolaze im ne samo pacijenti iz Hrvatske nego iz čitave regije. Referirat ćemo se na početak ovoga teksta – svaki njihov nos je njihov ponos!

Prim. dr. sc. Siniša Glumičić

Kroz nekoliko desetljeća predanog rada i tisuća pacijenata i klijenata koji su prošli kroz njegove stručne ruke, vlasnik Glumičić Medical Group Boutique klinika za estetsku kirurgiju zasigurno je među najzaslužnijima za popularizaciju estetskih tretmana i zahvata i Hrvatskoj, kao i za razbijanje mnogih tabua estetske medicine i kirurgije. Nakon završene srednje škole u Bostonu, upisuje studij medicine u Zagrebu gdje i diplomira kao tada najmlađi liječnik u Europi.

Nakon studija medicine odlazi u SAD, gdje boravi godinu dana u Bostonu i educira se iz područja plastične i rekonstruktivne kirurgije u sklopu klinike za plastičnu kirurgiju u Massachusetts General Hospital, kao i u privatnoj ustanovi za estetsku kirurgiju Boston Cosmetic Surgery Center. Po povratku iz SAD-a, 1990. godine, dr. Glumičić počinje raditi kao suradnik i asistent prof. dr. Milojevića, doajena estetske kirurgije na ovim prostorima, u sklopu tada jedine privatne klinike za estetsku kirurgiju MILO. Istovremeno, specijalizira kirurgiju glave i vrata te sudjeluje na svim tečajevima Američke akademije za estetsku kirurgiju, kao i Američke akademije za facijalnu plastičnu kirurgiju postajući njihovim redovnim članom.

Prof. dr. sc. Mislav Gjurić

“I dalje vrijedi jednostavna činjenica – najbolja reklama je zadovoljan pacijent. Vaš kirurg treba biti stručan, iskusan, pratiti razvoj medicinske tehnike i imati osjećaj za estetiku”, sumirao je prof. dr. sc. Mislav Gjurić iz Poliklinike Sinteza u jednom intervjuu za portal estetica.hr sve što je važno kada je riječ o rinoplastici, ali i općenito o estetskoj kirurgiji. Funkcionalno-estetska kirurgija nosa, endoskopska laserska kirurgija sinusa i mikrokirurgija uha i slušnog živca specijalnost su dr. Gjurića. Jedan je od malobrojnih kirurga u svijetu koji izvodi najkompliciranije operacije na slušnom živcu kod tumora i ostalih bolesti u području baze lubanje.

Profesor Gjurić je predavač na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Erlangen-Nürnberg i Zagreb. Član i počasni član prestižnih međunarodnih stručnih udruženja, koja pretežito okupljaju stručnjake iz područja kirurgije uha i plastično-rekonstruktivne kirurgije glave i vrata. Redoviti je pozvani predavač na kongresima, stručnim sastancima i voditelj praktičnih tečajeva za edukaciju mlađih liječnika diljem svijeta.

Dr. sc. Ivan Rašić

Kad je u pitanju rinoplastika, kolege i pacijenti njegovim su talentom i stručnošću potpuno oduševljeni. Otorinolaringolog i kirurg glave, dr. sc. Ivan Rašić tijekom studija dobio je dekanovu nagradu za najboljeg studenta, a dobitnik je i državne stipendije za izvrsnost te stipendije izvrsnosti Sveučilišta u Zagrebu. Da je pravi umjetnik, pokazuje slučaj kad je prije nekoliko godina djevojčici kojoj je pas odgrizao uho uzeo hrskavični dio s rebra i formirao donji dio uške koji je nedostajao.

Titulu doktora znanost stekao je 2017. godine na doktorskom studiju Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prva su mu ljubav plastično-rekonstruktivni zahvati nosa, u kojima je danas jedan od najvećih talenata u Hrvatskoj.

Dr. Maja Malić

Dr. Maja Malić specijalistica je otorinolaringologije koja gaji posebnu strast prema estetskoj rinoplastici, a posljednjih je godina na glasu kao izvrsna stručnjakinja za pristup poznat kao “prezervacijska rinoplastika”. Riječ je o tehnici čiji je cilj pri oblikovanju nosa očuvati sve ključne strukture, poput kosti i hrskavice. Umjesto rezanja i odstranjivanja hrskavice, ovaj pristup preferira preoblikovanje i šivanje unutarnjih struktura nosa, što dovodi do predvidivih i dugotrajnijih rezultata te smanjuje vjerojatnost potrebe za revizijskom rinoplastikom u budućnosti.

Osim izvrsnih estetskih rezultata, ovaj pristup osigurava i maksimalnu funkcionalnost nosa, a zahvaljujući iznimnoj stručnosti u polju endoskopske sinusne kirurgije, dr. Malić prima samo pohvale na račun svog rada – kako od zadovoljnih pacijenata, tako i od kolega u Poliklinici Duduković & Kisić. Svoja je znanja ova liječnica nadograđivala na brojnim međunarodnim tečajevima i kongresima iz otorinolaringologije i plastične kirurgije u cijelom svijetu – primjerice u Barceloni, Parizu, Milanu, Berlinu, Pragu, Americi, Hong Kongu, Nizozemskoj i Švicarskoj

Dr. sc. Boris Filipović

Pacijenti su ovim njime jednostavno – oduševljeni, pa se tako na forumima mogu naći komentari poput: “Doktor Filipović je vrlo stručan, efikasan i jako ljubazan. Za njega dajem ruku u vatru. Što reći nego kralj otorinolaringologije…” Ovom su stručnjaku posebna strast zahtjevni slučajevi, a slovi i kao jedan od najvećih domaćih stručnjaka za revizijsku rinoplastiku.

Specijalizirao je otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata te stekao subspecijalističko usavršavanje u trajanju od dvije godine u Nizozemskoj, na čuvenoj Europskoj akademiji za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju lica, EAFPS, pod vodstvom doktora Petera J. F. M. Lohuisa, današnjeg partnera u Poliklinici Lohuis Filipović Medical Group. Osim u Nizozemskoj, subspecijalizaciju je odradio i u SAD-u.

Dr. Juraj Lukinović

Dr. Juraj Lukinović, specijalist otorinolaringolog i subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon pripravničkog staža u KB-u Dubrava započinje karijeru u Klinici za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb. Specijalistički ispit položio je 2011. te je od tada zaposlenik Zavoda za tumore glave i vrata.

Dugogodišnji je vanjski suradnik predavač iz kolegija otorinolaringologija i propedeutika na hrvatskom i engleskom studiju. Također je aktivni sudionik u organizaciji i predavač na više stručnih ORL skupova i tečajeva. U tijeku dosadašnje specijalističke karijere glavni interesi su mu kirurgija dobroćudnih i zloćudnih tumora glave i vrata, kirurgija vrata, kirurško liječenje bolesti štitnjače i žlijezda slinovnica te funkcionalne operacije nosa. Na Instagram profilu Poliklinike Sinteza, dio čijeg je tima, o njemu ćete pronaći i neke osobne informacije – obožava vožnju motociklom, a tijekom zimskih mjeseci, kada se smanjuju izleti motorom, možete ga sresti na skijaškim stazama, kao strastvenog snowboardera.

Pročitajte još i ...