Podizanje kapaka u 20 minuta: Bez šavova, oporavka i podljeva

Kada bi vam netko rekao da je danas moguće podignuti očne kapke u manje od sat vremena, s minimalnim vremenom oporavka, bez šavova, podljeva i opće anestezije, sigurno biste i vi promislili da zvuči predobro da bi bilo istinito, no razvojem estetske medicine i to je postalo moguće.

Uređaj nove generacije Plasmage revolucionarni je aparat kojim je moguće podignuti kapke, ukloniti bore i podočnjake, ublažiti ožiljke i strije, otkloniti različite kožne promjene poput fibroma, virusnih bradavica, keratoza, riješiti višak kože, ali je i moćno sredstvo za neinvazivno pomlađivanje.

Dr. Nevia Delalle s pacijenticom

Spušteni kapci licu dodaju i do 10 godina

Za 47-godišnju Mirku upravo su spušteni kapci bili najveći problem, zbog čega se odlučila na ovaj tretman u Poliklinici Dermalife kod dr. Nevije Delalle, spec. dermatovenerologije.

„Ne mogu reći da sam nezadovoljna svojim izgledom, no primjećujem da godine čine svoje, posebice na području oko očiju, što čini lice starijim i umornijim. Još u 30-ima mi se vidio cijeli kapak, a sada ga prekriva koža“, otkrila nam je Mirka, dodajući kako je za popularni tretman čula od svoje prijateljice, a potom dobro proučila o čemu se radi.

Prije tretmana

„Pročitala sam da tretman daje izvrsne rezultate, da je neinvazivan i da nakon njega nije potrebno vrijeme oporavka, što znači da ne moram uzeti bolovanje. Zbog toga sam ga odlučila isprobati i vidjeti kakve će rezultate polučiti.“

Navedeno nam je potvrdila i dr. Nevia Delalle, ističući kako je Plasmage napravio veliki preokret u estetskoj medicini.

„Plasmage je uređaj koji radi na principu frakcijske plazme i velikom preciznošću uklanja višak kože. Koristi specijalnu, zakrivljenu iglu koja je povezana s aparatom na kojem se odabire program i generira plazmu kroz električno otpuštanje koje počinje kada se vrh igle približava koži, ali je nikada ne dodiruje“, objašnjava dr. Delalle.

Postupak traje 20-ak minuta

Plasmage tehnologija sigurna je za sve tipove kože zahvaljujući 6 različitih razina frekvencije i snage. Prije tretmana koža se anestezira kremom te ostavi da djeluje 40-ak minuta, nakon čega se može postupak može izvoditi bezbolno, a traje 20-ak minuta.

„Ciljana područja zagrijavaju se uređajem, a kapak tijekom tretmana izgleda kao da ste po njemu nacrtali niz točkica. Postupak je vrlo precizan i njime se tretiraju samo željena područja, bez oštećenja okolnog tkiva. Sitne točkice na koži okidači su za trenutačnu reakciju kojom se tkivo učvršćuje, podiže, preoblikuje i obnavlja“, rekla nam je dr. Delalle, ističući kako nakon tretmana ne ostaju nikakvi ožiljci, jer se zahvaljujući preciznosti ne prodire u dermis, a koža se obnavlja nakon 6 – 8 tjedana, kada su vidljivi i prvi rezultati.

Prvo se tretira jedan pa drugi kapak, a prednost je što se, ukoliko je jedan od kapaka više spušten, na njemu može precizno ukloniti više kože nego na drugom, čime je osigurana simetrija.

Trajni rezultati

Nakon ovog brzog postupka, na kapcima su vidljive sitne krastice koje otpadaju nakon 5 – 7 dana, a kada dođe do potpunog oporavka kože, rezultati su potpuno vidljivi i, najbolje od svega, trajni.

To ne znači da Plasmage zaustavlja proces starenja i da se kapci više nikada neće spustiti. S godinama se koža ponovno opušta i na to ništa ne može utjecati, no kada će se ponovno opustiti, ovisi o individualnim karakteristikama. Tretman se može izvoditi i kod izražajnije opuštenosti i izboranosti vjeđa, no tada je ponekad potrebno ponoviti cijeli postupak.

„Prvi dan nitko nije primijetio ništa drukčije. Nosila sam naočale i mazala područje prepisanom kremom, a krastice su nestale nakon nekoliko dana i danas već vidim odlične rezultate. Oči su otvorenije i pomlađene, linija na gornjem kapku opet je vidljiva i više je ne prekriva višak kože“, kazala nam je Mirka.

Ovaj postupak pruža fantastične rezultate, dodaje dr. Delalle te otkriva kako su njezini pacijenti učinkom oduševljeni.

Odmah nakon tretmana

„Plasmage je idealan odabir za osobe koje uočavaju znakove starenja na licu. Ovim se uređajem može napraviti niz promjena i cjelokupno pomladiti lice, a korekcija kapaka samo je jedna od mogućnosti, s time da se mogu korigirati i masni jastučići na donjim kapcima. Nema ožiljaka, podljeva ni krvarenja, a vrijeme oporavka značajno je manje nego kod kirurških zahvata“, naglasila je dr. Delalle, ističući kako vjeruje da će ovaj tretman zbog svojih prednosti vrlo brzo postati jedan od popularnijih.

Uskoro ćete na estetica.hr moći vidjeti i konačne rezultate tretmana na 47-godišnjoj Mirki.

Pročitajte još i ...