Iz prve ruke: donosimo top rezultate podizanja obraza i „peglanja“ bora oko usana

Osmijeh je najljepši ukras na licu, istakne sav šarm neke osobe. Ali istakne i nazolabijalne bore, ironično će dodati netko tko je te brazde dobio već u kasnim dvadesetima. Ne nužno od smijanja, naravno.

Iako naglašene pregibe koji vanjske bridove nosnica spajaju s vanjskim rubovima usana (po čemu su i dobile ime: naso – nos; labium – usne) često povezujemo s osobama koje su zakoračile u četrdesete i starijima, nije neobično da se na licu pojave mnogo ranije, baš kao što se to dogodilo 37-godišnjoj klijentici koja je u zagrebačku Polikliniku Veir došla upravo zbog nazolabijalnih bora.

Zašto nastaju nazolabijalne bore

„Na konzultacijama uvijek najprije objasnim kako nastaju nazolabijalne bore, jer mnogo njih misli da ćemo ih tretirati apliciranjem filera izravno u to područje. No, te su bore zapravo posljedica činjenice da lice s godinama ‘padne’, obrazi se spuštaju, dolazi do gubitka tonusa i volumena.

Ne događa se to samo s kožom: s godinama se resorbiraju i potkožno te koštano tkivo, što također utječe na cjelokupno spuštanje lica“, otkrio nam je renomirani zagrebački liječnik, prim. dr. sc. Zoran Veir, kojem se klijentice rado prepuštaju u ruke jer se trudi postići vidljivu, ali diskretnu i prirodnu promjenu.

Dubina nazolabijalnih bora ovisi o brojnim faktorima: osim godina tu su još i genetika, ali i vanjski faktori u koje se ubraja čak i izlaganje UV zrakama. Štetne navike poput pušenja također ne pomažu. No, pomaže aplikacija dermalnih filera renomiranog brenda Belotero, i to – u obraze.

„Kad se jagodicama vrati volumen, one će se podignuti i zategnuti kožu, zbog čega će se i bore izravnati“, govori dr. sc. Zoran Veir, koji je problem riješio aplikacijom dvaju dermalnih hijaluronskih filera Belotero Intensea i Volumea, vrlo popularnih među liječnicima koji se bave estetikom.

Istaknute jagodice za ideal ljepote

Belotero Volume moćni je punjač koji se prije svega koristi za dodavanje volumena, i to najčešće na donjoj i na srednjoj trećini lica.

Kod žena starijih od četrdeset odlične rezultate pokazuje u regijama koje su s godinama izgubile volumen zbog apsorpcije masnog tkiva, dok kod mlađih klijentica izvrstan učinak ima u nadoknađivanju volumena u jagodicama kako bi se naglasio „trokut ljepote“, ideal mladolikog lica koje karakteriziraju visoke jagodice, čvrsto definirana čeljust te zategnuta koža.

Strah od prenapuhanih obraza uz Belotero je – nepotreban

S godinama se, naime, taj trokut „okrene“ pa lice poprima pomalo „tužan“ izgled zbog gubitka tonusa i ovješene kože te „ispuhanih“ obraza. Belotero Volume je i odgovor na strah od neprirodnog, prenapuhanog izgleda: klijentice koje bi voljele istaknuti jagodice često se boje efekta „apple cheeks“, no taj je strah u potpunosti nepotreban.

Lijevo: netretirana strana Desno: Nakon tretmana filerima Belotero

Ovaj se filer, naime, zbog svojih reoloških svojstava toliko dobro prilagođava okolnom tkivu da je prijelaz između tretiranih i netretiranih područja vrlo nježan, neprimjetan i posve prirodan zahvaljujući kohezivnosti i elastičnosti injektiranog gela. Toliko se dobro uklapa da se – osim individualnim crtama lica – prilagođava čak i facijalnoj ekspresiji!

Belotero Intense – potpora koži

Belotero Intense služi pak kao „potpora koži“ – za jačanje njezine elastičnosti, popunjavanje bora i lifting efekt.

„Ovaj dermalni punjač volim koristiti jer je iznimno siguran, a posljedice injektiranja poput hematoma i upalnih reakcija zaista su minimalne – što se pokazalo i na primjeru klijentice koja se odmah nakon aplikacije mogla vratiti na posao a da nitko ne primijeti da je nešto radila“, rekao nam je naš sugovornik.

Možda nitko neće primijetiti da je klijentica išla na tretman filerima, ali će definitivno svi primijetiti da joj lice izgleda znatno svježije i pomlađeno! Učinak traje otprilike 18 mjeseci, iako to ovisi o individualnim čimbenicima kod svakog klijenta. Krajnji rezultati također ovise o tome kod koga idete na tretman – uvijek se preporučuje odabrati liječnika u kojeg imate povjerenja, s kojim dijelite iste poglede na estetiku i čije vam je iskustvo garancija da ćete svojim izgledom biti oduševljeni.

Prije i poslije tretmana filerima Belotero
Prije i poslije

„Prema mom iskustvu, klijentice su najzadovoljnije kad ne radim ‘novu osobu’, nego kad na ženi istaknem ono što je najljepše i sakrijem ono čime su nezadovoljne. Samouvjerene žene ipak žele biti najbolja verzija sebe, a ne netko drugi“, iskreno nam je rekao dr. Veir, otkrivajući tako zašto je kod njega lista čekanja uvijek – puna.

Pročitajte još i ...