Jedina metoda koja rješava tamne kolutove ispod očiju

Tamni, uvučeni, obješeni, namreškani, natečeni – s kakvim se podočnjacima vi borite? Dok se pojava ovih omraženih znakova umora može povezati i s fizičkom iscrpljenošću, sve je češće ipak gledamo kao rezultat starenja kože, gubitka masnog i mišićnog tkiva, ali i kao posljedicu fizionomije lica.

Inovatorica čija rješenja obožavaju poznate i nepoznate dame

U želji da vam donesemo odgovore na sva pitanja o različitim pristupima podočnjacima i inovativnim metodama njihova uklanjanja, obratili smo se najpoznatijoj zagrebačkoj „estetskoj inovatorici“, dr. Jeannette Gjurić.

Dr. Jeannette Gjurić – direktorica i suvlasnica Poliklinike Sinteza

Ova specijalistica anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine te tradicionalne kineske medicine, vlasnica je Poliklinike Sinteza i velika ljubiteljica estetske medicine, a u njenoj se čekaonici svakodnevno mogu vidjeti poznate glumice, pjevačice i trendseterice.

Vrlo izazovno područje koje zahtijeva iskustvo i kreativnost

Problemi rješavanja podočnjaka u estetskoj medicini zaista spadaju u najzahtjevnije zahvate i traže iskustvo, kreativnost, ali i uključivanje različitih metoda i tretmana.

„S obzirom na to da svaki od uzroka podočnjaka zahtijeva različiti tretman, o tretiranju izraženih podočnjaka moramo razmišljati isključivo u okviru individualnog pristupa, jer ‘jedan recept za sve‘ jednostavno ne postoji“, tvrdi ugledna liječnica, poznata po otkrivanju novih rješenja za stare probleme.

Da je u ovoj problematici zaista potreban potpuno individualni pristup, dokazuje i činjenica da je pri odabiru metoda u obzir potrebno uzeti brojne faktore – u čemu je točno problem i kako djelovati na uzrok podočnjaka?

„Kod izraženih podočnjaka najvažniji je korak detaljna analiza – je li riječ o mlađoj ili starijoj osobi, postoji li izraženi višak kože, radi li se o vrlo tankoj koži kroz koju se proziru žilice? Također, ne smijemo zanemariti činjenice poput viška obješene i namreškane kože, količine masnog tkiva koja okružuje oko, ali i sklonosti oticanju“, objašnjava stručnjakinja za pomlađivanje, dodajući kako i raspoređenost masnog tkiva može uvelike utjecati na odabrani pristup.

Najnoviji hit – korektor koji ne morate nanositi svako jutro

Kad je riječ o podočnjacima koji se pojavljuju kod mlađih osoba, najčešće govorimo o tamnim plavkastim podočnjacima koji nisu popraćeni viškom kože, obješenim vrećicama ili udubljenjima koja stvaraju sjenu, već su jednostavno tamniji od okolne kože, a izraženi plavkasti ton čini ih vrlo uočljivima na licu. Kao jedino rješenje za ovaj problem nameće se makeup, a snažni, visokoprekrivajući korektori postali su glavni saveznici žena svih dobi koje se s tamnim podočnjacima bore svakodnevno.

„Mlađe djevojke najviše muče tamni kolutovi, dok je tonus kože sačuvan, a masnog tkiva u većini slučajeva nema. U tom slučaju, volim uvijek tražiti najjednostavnije rješenje – ako ne postoji manjak tkiva i udubine nisu prisutne, nema potrebe za ubrizgavanjem filera ili ultrazvučnim terapijama koje zatežu kožu“, tvrdi vlasnica Poliklinike Sinteza, dodajući kako je u tom slučaju potrebno posegnuti za drugačijim metodama.

„Kad je u pitanju diskoloracija podočnjaka, jedino rješenje je posvjetljivanje tamnih nijansi, a nevjerojatne rezultate postižemo mezoterapijskom aplikacijom pigmenata koji djeluju poput ‘potkožnog makeupa’“, objašnjava estetska liječnica te dodaje kako je riječ o polutrajnoj tehnici koja daje rezultate poput dobrog korektora kojeg nije potrebno iznova nanositi svako jutro.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Bottega Veneta Backstage Milan Ready to Wear. Spring/Summer 2018. South African model Candice Swanepoel. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355000064, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Oduševljene ovog metodom, koja bi se mogla opisati kao hibrid estetske medicine i polutrajnog makeupa, liječnica ne krije, a osim tamnih podočnjaka, njome je moguće tretirati čitavo lice, čime se postiže efekt laganog, prozračnog pudera, bez ijedne čestice makeupa na površini kože.

Pigmenti i snažni pomlađujući sastojci daju dugotrajni “glow“ licu

Poznata i pod nazivom BB Glow, ova metoda ustvari predstavlja mezoterapijsko unošenje pigmenata i vrhunskih anti-age sastojaka, poput peptida, niacinamida i prirodnih faktora rasta, a rezultat je posvijetljen, ujednačen ten, reducirane diskoloracije, ali i suptilan „glow“ efekt koji je vidljiv na čitavom licu.

„Obično sam vrlo kritična prema novim tehnikama koje isprobavam, jer svojim pacijenticama želim ponuditi zaista samo vrhunska rješenja“, tvrdi doktorica kroz smiješak te dodaje kako je riječ o metodi koja je iznimno djelotvorna čak i kod vrlo tanke kože.

Kao najveću prednost ističe potpuno prirodan izgled kože nakon tretmana, koja izgleda kao da ste na nju nanijeli laganu, prozračnu obojenu kremu, a zahvaljujući dodatku pomlađujućih i revitalizirajućih sastojaka, lice će dobiti laganu blistavost, zaglađenost i ujednačen ton, bez trunke makeupa.

Za probleme koji dolaze s godinama, pristup je ponešto drugačiji

Dok će ovaj „mezoterapijski korektor“ djelovati čak i na izražene tamne podočnjake, s godinama se u regiji ispod očiju javljaju problemi koji ipak zahtijevaju nešto drugačiji pristup.

„Kako lice stari, potrebno je kombinirati i druge metode – kod jače izraženih borica i opuštenosti kože svakako preporučujem Ultraformer III koji HIFU visokofrekventnom ultrazvučnom energijom intenzivno regenerira i zateže kožu podočnjaka“, objašnjava dr. Gjurić, dodajući kako danas na tržištu postoji čitav niz neadekvatnih tretmana i aparata, zbog čega kod pacijenata često nailazi na skeptičnost.

„Pacijenti tvrde da su neke od tehnologija već isprobali, ali nisu djelovale, zbog čega i izvrsne tehnike i metode neopravdano dođu na loš glas. Opuštanje mišića i područja oko podočnjaka izvrstan je fitness za lice, a ustanovim li da je i tonus srednjeg dijela lica popustio, pacijentima preporučujem tretmane Ultratoneom“, objašnjava nam naša sugovornica te dodaje kako je riječ o uređaju s iznimno velikim mogućnostima individualnog pristupa svakom licu.

Starenje lica prati i manjak masnog tkiva i gubitak mišićne mase, što često rezultira udubljenim podočnjacima, a da su u tom slučaju hijaluronski fileri najbolje rješenje, uvjerena je i dr. Gjurić.

Feb. 17, 2015 - New York, USA - EYES AND MOUTH, LOPS, BEAUTY, MODEL ON BACKSTAGE, WOMAN, NEW YORK FASHION WEEK 2015 WOMEN READY TO WEAR RTW, PRET A PORTER, FALL WINTER AUTUMN HERBST .NYPAPFW15, Image: 221873963, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

„Manjak masnog tkiva i nastale udubine zahtijevaju popunjavanje pri čemu nam ne preostaje ništa drugo nego opreznom aplikacijom filera nadomjestiti taj manjak. Ipak, potrebno je mnogo iskustva – fileri u ovom dijelu lica jako navlače vodu pa će već i najmanje pretjerivanje u količini dovesti do stvaranja nepoželjnih vrećica. Iz tog razloga vrijedi samo jedno pravilo – manje je više, stoga budite strpljivi i pričekajte konačan rezultat, jer je uvijek moguće dodati još filera“, objašnjava iskusna estetičarka te ističe kako je za omražene vrećice ispod očiju uvijek kriv višak vode, a osobama koje imaju tendenciju nakupljanja tekućine u području podočnjaka savjetuje prilagodbu prehrane, ali i redovitu limfnu drenažu lica i očiju, kao i specijalne aparativne tretmane koji ubrzavaju cirkulaciju limfe na licu.

Pročitajte još i ...