Povećanje usana s vrlo prirodnim efektom – donosimo rezultate

Jedan od najpopularnijih estetskih tretmana na svijetu ujedno je i jedan od najdelikatnijih – pogađate, riječ je o povećanju usana. Popularnost društvenih mreža među mlađim generacijama, „selfie kultura“ i influencerice poput sestara Kardashian-Jenner samo su doprinijele povećanju broja djevojaka i žena koje odluče filerima uljepšati najsenzualniji dio lica.

Kako bi na vašem usnu izgledale „za broj veće“ usne?

Neovisno o tome jeste li ljubiteljica vrlo suptilnih rezultata ili pak čeznutljivo gledate usne Kylie Jenner i pitate se kako bi vam stajale baš takve – činjenica je da se većina žena barem jednom upitala kako bi na njihovom licu izgledale „za broj“ veće usne.

Upravo se s takvom željom mlada djevojka iz današnje priče zaputila u jednu od najpoznatijih estetskih adresa u Zagrebu – ordinaciju MM Medestetica. Uspješni plastični kirurg dr. Matija Miletić već se godinama nalazi na listama najboljih hrvatskih liječnika, a s obzirom na iznimno iskustvo upravo u neinvazivnim tretmanima, često ga se spominje i među najvećim hrvatskim ekspertima za filere.

dr. Matiju Miletića, vlasnik zagrebačke ordinacije MM Medestetica

Upitali smo ga koliko je danas ovaj tretman popularan među mlađim generacijama?

„U posljednjih desetak godina, tretmani usana hijaluronskim filerima spadaju među najčešće izvođene tretmane među mlađim pacijenticama, a za razliku od prije desetak godina – pacijentice su vrlo informirane o mogućnostima, tehnikama i vrstama tretmana kojima možemo uljepšati usne“, ističe dr. Miletić.

Što žene zapravo očekuju od korekcije usana?

Postupak kojim liječnik apliciranjem hijaluronskih filera korigira prirodne usne može imati različite namjene – neke žene žele korigirati asimetrije između lijeve i desne strane usana, neke pak postići skladnije proporcije gornje i donje usne, dok ostale žele povećati volumen usana u cijelosti. U svakom slučaju, ključno je prije tretmana otvoreno razgovarati s liječnikom o željama, viziju svojih budućih usana, ali i mogućnostima koje postoje s obzirom na prirodni oblik usana.

Dr. Miletić ističe kako je kod korigiranja i popunjavanja usana ključno – ne pretjerati.

„Uvijek je moguće napraviti dodatni tretman i aplicirati još malo filera, to je mnogo bolji scenarij nego da početno apliciramo previše i postignemo neprirodan dojam – pogotovo kad su mlađe pacijentice u pitanju. Moja je uloga kao liječnika da im objasnim što mogu očekivati, ali i da im sugeriram kako bi finalni rezultat trebao izgledati, uzevši u obzir prirodni oblik usana, ali i građu ostatka lica“, objašnjava nam istaknuti zagrebački plastični kirurg, čija je ordinacija poznata po fenomenalnim transformacijama.

Volumen, oblik, profil – faktora za idealne usne je mnogo

Pacijentici je tako aplicirao svega 1 ml hijaluronskog filera, vodeći pritom računa o prirodnoj konturi njenih usana, obliku i širini Kupidovog luka, kao i profilnoj projekciji usana – jer, kako tvrdi – cilj je povećati usne dovoljno da pacijentica bude zadovoljna, ali ne toliko da je iz profila odmah vidljivo da su usne korigirane.

Prije i poslije, povećanje usana hijlauronskim filerima, dr. Matija Miletić

S obzirom na to da je djevojka prirodno imala vrlo lijep oblik usana, nije bilo potrebno radili prevelike izmjene u njihovim konturama, već im tek naglasiti rubove i dodati volumena duž cijele površine usana – s naglaskom na sredini donje usne.

A što je pacijentica rekla o čitavom iskustvu?

„Već dugo želim povećati usne te sam jedva dočekala tren da si konačno mogu ostvariti tu želju. Dr. Matija Miletić bio je vrlo ugodan i profesionalan te mi je cijeli postupak, kao i očekivani rezultat, detaljno objasnio. S obzirom na to da je prije aplikacije nanio anestetik, postupak nije bio bolan – no moja je želja bila toliko velika da mi ne bi smetalo niti da je bilo potrebno malo ‘pretrpjeti’“, objašnjava nam sugovornica.

Mladi i uspješni plastični kirurg u dosadašnjoj karijeri napravio je više tretmana povećanja usana nego što može zapamtiti, no ističe kako je baš svaki slučaj drugačiji.

Prije i poslije, povećanje usana hijlauronskim filerima, dr. Matija Miletić

„Svake su usne drugačije, i svako je lice drugačije – pa je potrebno uvijek promatrati lice kao cjelinu, jer ne pristaju iste usne svakom licu. Također, prirodan oblik, dužina i profil usana uvijek su faktor koji određuje smjer i mogućnosti konačnog rezultata – važno je stoga otvoreno razgovarati s pacijenticom kako ne bi došlo do nerealnih ili neutemeljenih očekivanja“, objašnjava nam dr. Miletić.

Liječnik kojem pacijentice vjeruju

Osim toga, u ovom je slučaju odlučujući faktor bila i dob pacijentice, jer mlade djevojke ne mogu uvijek najbolje procijeniti što njihovom licu odgovara. Srećom, današnja je pacijentica bila vrlo realna i otvorena za sugestije liječnika.

„Posebnu pažnju pridajem konzultacijama – jer su one najvažniji dio cijelog procesa. Uskladiti želje pacijenta i moje viđenje estetike važan je zadatak – a ako u tome uspijemo, tretman je zapravo samo izvedba unaprijed isplaniranog puta. Kad je riječ o mladim pacijenticama, konzultacije su još važnije – nikome nije u interesu da iz ordinacije izađu s potpuno promijenjenim izgledom“, ističe liječnik, dodajući kako je suptilna korekcija i volumizacija s prirodnim učinkom najbolji mogući ishod.

Gledajući vrlo prirodne i skladne rezultate, moramo se složiti s dr. Miletićem i zaključiti kako je ponekad „manje zaista više“.

Pročitajte još i ...