“Prije i poslije”: Transformacije filerima u rukama naših liječnika

Nevjerojatne mogućnosti primjene dermalnih filera, kao i činjenica da se u tijelu prirodno razgrađuju, učinilo je ovu neinvazivnu metodu pomlađivanja i remodeliranja lica jednom od najpopularnijih u povijesti estetskih tretmana.

Pomlađuju, zaglađuju, zatežu i vraćaju volumen

Hijaluronska kiselina aplicirana direktno u kožu na mjesta koja želimo pomladiti, zagladiti, vratiti im volumen ili samo zategnuti konture, omogućila je ženama svih dobnih skupina da bez operacije, bolova i dugog oporavka konačno ostvare svoje estetske ciljeve, bilo da je riječ o ravnijem nosu, punijim usnama, zategnutoj bradi ili istaknutijim i čvršćim jagodicama.

Dutch model Doutzen Kroes y spanish model Andres Velencoso star in Massimo Dutti Limited Edition spring 2016 campaign. ©DJ / LAN - 17/2/16 *Hands out pics*, Image: 274595525, License: Rights-managed, Restrictions: Pictures in this set: 14 As the promotional pictures in this set are defined as 'Hands Out', the supplier can´t be considered responsible of subsequent sales or any other legal matter concerning to the material provided. These promotional pictures has been provided without  any compromise between the parts and it is only under the responsibility of the recipient, who acknowledges the reception of these pictures as 'Hands Out'., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Target Press

Već jednim tretmanom moguće je značajno popraviti tonus i kvalitetu kože, zagladiti borice i redefinirati konture lica, dok će svaki ponovljeni tretman donositi sve bolje rezultate zbog povećane proizvodnje kolagena i kumuliranih benefita prošlih tretmana.

Kakve rezultate očekivati?

Razmišljate li o tretmanu dermalnim filerima, važno je znati kakav efekt želite postići, ali i kakve rezultate možete očekivati s obzirom na odabir liječnika. U rukama vrsnih profesionalaca, rezultati su nevjerojatno prirodni, a promjene toliko skladne, da je teško povjerovati da nisu postignute operativnim zahvatom, već sa samo nekoliko uboda.

Donosimo vam primjere izvrsnih transformacija dermalnim filerima u rukama renomiranih hrvatskih liječnika, a nakon što pogledate fotografije prije i poslije, i sami ćete se uvjeriti u mogućnosti neinvazivnog pomlađivanja i remodeliranja lica dermalnim filerima.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Victoria Beckham Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2018. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355898401, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

I vrlo tanke usne moguće je povećati s izvrsnim rezultatima

Upitamo li liječnike, najzahtjevnije usne kad je u pitanu povećanje su one koje nisu samo tanke, već je i gornja usna vrlo uvučena, zbog čega prilikom povećavanja vrlo lako može doći do efekta „patkastih usana“.

Upravo transformaciji takvih usana svjedočili smo na primjeru pacijentice čije je usne doc. dr. sc. Aleksandar Milenović okarakterizirao kao najzahtjevnije, a odlikuje ih skrivena gornja usna i dosta velika nadusnica, zbog čega se gornja usna doima još tanjom, a povećana nadusnica otežava postizanje volumena bez izazivanja neprirodnog efekta.

Prije povećanja usana

Liječnik se pri transformaciji usana ove pacijentice odlučio za korištenje Restylane Kysse filera koji se jednostavno oblikuje i potpuno prirodno dodaje volumen. Osim što djeluje na punoću usana, Restylane Kysse izvrsno naglašava konture, olakšavajući isticanje Kupidovog luka, čime osigurava skladan i prirodan rezultat.

Poslije tretmana povećanja usana (iz arhive dr. Milenovića)

Korekcija nosa bez operacije

Neravan i zakrivljen nos mnogim je ženama „trn u oku“, no teško se odlučuju za korekcije koje se tradicionalno izvode operativnim zahvatom. Iako je to do prije nekoliko godina bilo teško uopće zamisliti, danas se i estetske korekcije neravnog nosa tretiraju neinvazivnim tretmanima, i to vrlo uspješno.

Apliciranjem dermalnog filera u pomno odabrana mjesta, moguće je izravnati hrbat nosa, ali i podignuti ili promijeniti oblik njegovog vrška. Iako se nos filerima ne može smanjiti, moguće je značajno popraviti njegov oblik i stvoriti privid ravnijeg i pravilnijeg nosa. Izvrsnu transformaciju nosa izveo je i dr. Nikola Milojević koji je pacijentici (na fotografiji ispod) izravnao nos, popunivši udubinu na mostu nosa.

Nekirurška korekcija udubina i neravnina na hrbatu nosa izvodi se injektiranjem Restylane Volyme filera, dok je za podizanje vrška nosa namijenjen Restylane Lyft injektibilni gel, koji će vizualno smanjiti nos, podići njegov vrh i optički ujednačiti izgled nosnica.

Prije i poslije: korekcija nosa Restylane filerom, službene fotografije

Licu vraćaju mladenački volumen

Tanke usne ili zakrivljen nos vrlo su uočljive karakteristike lica, no što kada su nam potrebne suptilnije promjene koje se odnose na tonus čitavog lica?

Dermalnim filerima hijaluronske kiseline moguće je postići cjelokupno pomlađivanje lica i osvježiti izgled, što nam je na primjeru svoje pacijentice pokazala i dr. Nevia Delalle, spec. dermatovenerologije. Kombiniranjem nekoliko hijaluronskih filera različite gustoće, tretirala je sve znakove starenja, a prvenstveno tonus lica, opuštene konture i obraze.

Prije i poslije: Pomlađivanje čitavog lica kombinacijom Restylane hijaluronskih filera (iz arhive dr. Delalle)
Prije i poslije: Pomlađivanje čitavog lica kombinacijom Restylane hijaluronskih filera (iz arhive dr. Delalle)

Korištenjem Restylane Volyme filera tretirani su obrazi pacijentice, čijim su podizanjem i nazolabijalne bore postale zaglađenije. Dublje bore su dodatno popunjene Restylane Refyne filerom, koji je zbog manje gustoće prikladan za direktno popunjavanje bora. Cjelokupno pomlađivanje lica završeno je neinvazivnim liftingom, za koji je korišten Restylane Defyne filer kojim su naglašene jagodične kosti pacijentice. Kombinacijom filera poboljšana je projekcija brade i zategnuta linija čeljusti uz vrlo prirodne rezultate.

Točka na i svakom makeoveru svakako je blistava koža za koju se dr. Delalle pobrinula skinboosterom Restylane Vital. Ovaj jedinstveni proizvod dubinski hidratizira kožu, vraća joj blistavost i umanjuje sitne nepravilnosti tena.

Uz zategnutu čeljust do faceliftinga bez noža

Među najizraženijim znakovima starenja su opuštanje kože i pad tonusa čitavog lica. Promjene se počinju događati već sredinom 30-ih, no u 40-ima i 50-ima postaju sve izraženije, posebno u srednjoj i donjoj trećini lica. Glavni je cilj tretmana u tom slučaju poboljšati tonus kože, riješiti se „ispijenog“ i tužnog izraza lica te postići efekt liftinga, ali pritom zadržati prirodnu mimiku lica.

Korištenjem Restylane Lyft filera omogućava se bolja potpora licu, popravlja se tonus te koža postaje napetija. Time je, osim uočljivog efekta liftinga, licu vraćena i mladenačka punoća i svježina, a u kombinaciji s Restylane Volyme filerom, postiže se potpuni makeover srednjoj trećine lica.

Prije i poslije: makeover lica Restylane filerima, službene fotografije
Prije i poslije: makeover lica Restylane filerima, službene fotografije

Hijaluronska kiselina u ovom fileru, zbog veličine molekule, prodrijet će dublje od bilo kojeg lokalno nanesenog preparata, a osim hidratizacije kože, djeluje u na redefiniranje crta lica. Čvrsta linija čeljusti s razlogom je jedan od glavnih ciljeva pomlađivanja – odaje dojam napetosti i čvrstoće cijelog lica, a naglašavanjem kontura čeljusti ostvaruje se efekt zatezanja i licu vraća mladoliki izgled, pri čemu je Restylane Defyne filer namijenjen upravo redefiniranju linija i vraćanju napetosti.

Bitno povećana kvaliteta kože

Hijaluronska kiselina se, osim u filerima, primjenjuje i u skinboosterima, proizvodima namijenjenim poboljšanju kvalitete kože i ispravljanju nepravilnosti,Restylane Vital i Vital Light skinboosteri pomoći će u dubinskoj hidrataciji kože, ali i osigurati dugoročni učinak, povećavajući proizvodnju prirodnog kolagena i elastina u koži.

Prije i poslije: Tretman Restylane Vital i Vital Light skinboosterima, službene fotografije

Imajući na umu kako znakovi starenja nisu jednaki kod svih osoba, u nekim slučajevima pomladiti lice ne znači dodati volumen ili podignuti kožu, već popraviti kvalitetu kože. Gruba tekstura, neujednačen ten pun pigmentacija i izražene neravnine vizualno dodatno postaruju, a zaglađivanjem površinske teksture možemo značajno djelovati na svježinu i mladolikost.

Pročitajte još i ...