Dvije najmoćnije kiseline rade za vas – nikad lakše do prekrasne kože!

Iako mnoge kozmetičke kuće u svojim marketinškim kampanjama često obećavaju čuda –  ekspresno djelovanje i rezultate vidljive već za nekoliko dana – svatko tko je u životu isprobao više od pet krema i barem tri seruma, zna da ta ‘brda i doline’ valja uzeti sa zrnom soli.

Naime, mnogi aktivni sastojci, poput primjerice vitamina C, vidljive će rezultate donijeti tek nakon više tjedana ili čak više mjeseci ustrajnog korištenja. No, i tu postoji iznimka – hijaluronska kiselina, prirodna molekula koja se nalazi u ljudskom tijelu. Njezine su funkcije doista fantastične pa ona tako može na sebe vezati vodu i pomoći u njezinu zadržavanju u koži te tako odmah omogućiti učinkovitu hidrataciju.

Stručnjaci će je često usporediti sa spužvom koja upija vlagu te je smatraju jednim od glavnih faktora zdravlja i lijepog izgleda kože. Iako je hijaluronska kiselina prirodno prisutna u našoj koži, a njezine su razine dovoljne da nam osigura lijep ten i meku kožu, njezina proizvodnja se s vremenom smanjuje, što koži donosi suhoću i gubitak elastičnosti.

Dobra je vijest da se hijaluronska kiselina može nadoknaditi topikalnim formulama koje će kožu popuniti te će ublažiti tanke linije i bore. Stoga pozdravljamo činjenicu da upravo hijaluronska kiselina često dolazi u obliku seruma pa tako u laganoj formulaciji sjajno prodire u kožu. Osim same hidratacije, hijaluronski serumi sjajni su i za umirivanje kože nakon snažnih skincare tretmana poput kemijskih pilinga ili krema s retinolom.

Još moćnija od hijaluronske kiseline

No, još je bolja vijest kada se u jednom proizvodu nađu hijaluronska i poliglutaminska kiselina –  fantastičan humektant koji zadržava do četiri puta više vlage i od hijaluronske kiseline.  Inače, glutaminska kiselina je aminokiselina, a kada se poveže više molekula glutaminske kiseline, nastaje poliglutaminska kiselina. Ona se dobiva bakterijskom fermentacijom, a može se naći u tradicionalnoj japanskoj hrani koja se spravlja od fermentirane soje.

Njezino udruženo djelovanje s hijaluronskom kiselinom silno je moćno zato jer poliglutaminska kiselina blokira djelovanje enzima hijaluronidaze, glavnog krivca za gubitak hijaluronske kiseline. Sada ona u većem dijelu ostaje u koži i daje joj svjež, hidratiziran, zdrav i popunjen izgled te smanjuje pore i bore.

I upravo smo zato s velikim veseljem dočekali novitet koji nam stiže iz legendarne američke kozmetičke kuće Dermalogica – Circular Hydration Serum koji spaja ova dva moćna specijalista hidratacije.

 

Namijenjen je svim tipovima i stanjima kože, naročito onoj dehidriranoj, kojoj klasični hidratantni preparati nisu dovoljni. Upravo će na takvu kožu djelovati poput melema te će je dugotrajno napuniti vlagom kako bi spriječio buduću dehidraciju.

Njegovim nanošenjem, već spomenuta poliglutaminska kiselina visoke i niske molekularne mase doslovno će  ‘sjesti’ na površinu kože te će na njoj stvoritii hidratantni film i iznutra obnoviti hidratantne rezerve kože. Ekstrakt algi bogat kalcijem, dobiven iz koralinske alge Lithothamnion calcareum, u kombinaciji s rižinim amilopektinom stvara hidratantnu matricu koja veže vodu na kožu te omogućuje trenutno i dugotrajno vlaženje.

Hidrolizirani rižin protein zadužen je za jačanje kožne barijere i dugotrajnu hidrataciju pa će koža biti čvršća i otpornija,  dok Lactobacillus ferment i ekstrakt zobi pomažu stabilizirati barijeru kože i uravnotežiti njezin mikrobiom.

Tu je i mješavina hidratantnih aminokiselina – molekula sličnih prirodnom hidratantnom faktoru kože – koja zadržava vodu na površini kože kako bi spriječila isparavanje vlage.

Napredna tehnologija kombinira hijaluronsku kiselinu niske molekularne mase (koja može lako prodrijeti u površinske slojeve kože) s organskim silicijem – mineralom koji ima veliku sličnost s kožom. Ova kombinacija pomaže u poboljšanju prodiranja u dublje slojeve kože, donoseći elastičnost kože i dubinsku hidrataciju. I na kraju, ali ne i manje bitno, tu su šećeri biljnog podrijetla koji poboljšavaju rezerve vode u koži za dugotrajnu opskrbljenost vlagom.

Zajedničko djelovanje svih ovih sastojaka zaključat će vlagu te će kožu hidratizirati iznutra. Umjesto isparavanja, vlaga će se preusmjeriti natrag na kožu – stvarajući kružni ciklus hidratacije unutar kože. Krajnji rezultat je trenutna i dugotrajna hidratacija te zdrava, nahranjena koža koja je glatka i punija.

Preporuča se proizvod nanijeti na očišćeno lice i vrat, ujutro i navečer, nakon tonika, prije kreme.

Dermalogica Circular Hydration Serum dostupan je po cijeni od 514 kuna na  www.dermalogica.hr, u DermaCare centrima i kod ovlaštenih partnera .

Pročitajte još i ...