Besplatni pregledi madeža diljem zemlje

Nakon izuzetno uspješne nacionalne inicijative #pokazise, u kojoj je, u suradnji s hrvatskim dermatolozima, tijekom siječnja i veljače organizirano više od 200 besplatnih pregleda akni, portal estetica.hr  sada najavljuje novu nacionalnu inicijativu pod imenom #safesummer. 

“U skladu s misijom portala estetica.hr – brigom za zdravlje kože i edukacijom naših čitatelja, a ususret ljetu i suncu, odlučili smo kroz novu nacionalnu inicijativu, pod motom ‘Sigurni i lijepi pod suncem’, podići svijest o važnosti pregleda madeža prije odlaska na more i izlaganja suncu”, rekla je osnivačica portala Estetica, Tea Batinić Janjuš.

Tea Batinić Janjuš, osnivačica portala estetica.hr

I ovoga puta riječ je o suradnji s hrvatskim dermatolozima – njih više od 40 u svojim će ordinacijama ili poliklinikama, u 10 hrvatskih gradova – Crikvenici, Čakovcu, Ivanić Gradu, Makarskoj, Metkoviću, Poreču, Rijeci, Solinu, Splitu i Zagrebu, tijekom svibnja i lipnja obaviti više od 170 besplatnih pregleda madeža, kao preduvjet za sigurno izlaganje suncu.

Melanom je izlječiv ako se otkrije na vrijeme

Iako je sunce neophodno za ljudsko zdravlje, izlaganje štetnim UV zrakama jedan je od glavnih rizičnih čimbenika u razvoju melanoma – najzloćudnijeg kožnog tumora – bolesti od koje, prema podacima Registra za rak HZJZ-a, u Hrvatskoj godišnje oboli više od 900 ljudi. Posebno zabrinjava činjenica da se melanom sve češće javlja kod djece i adolescenata.

Stoga je od izuzetne važnosti pregledavati madeže jer se iz njih može razviti ova bolest koja je izlječiva ako se otkrije na vrijeme. Izlaganje suncu, ako je bolest već u začetku, može ubrzati njezino širenje pa svaku promjenu vezanu uz postojeće madeže ili općenito na koži valja shvatiti ozbiljno jer to može biti prvi znak meloanoma.

Lijepi i pod suncem

A kako biste osim sigurni, pod suncem ovoga ljeta bili i lijepi, ali i zdravi, pobrinuli su se naši partneri, vrhunski svjetski brendovi Allergosan, Dermalogica, jane iredale Kérastase zahvaljujući čijim ćete proizvodima svoje ljetovanje, ali i ostatak ljeta u gradu provesti u najboljem izdanju.

Tako ćete uz probiotike vrhunske kvalitete OMNi-BiOTiC® biti bezbrižni na putovanju, Dermalogica proizvodi za zaštitu od sunca pružit će vam cjelovitu i sigurnu zaštitu, dok će vaša koža dodatno zablistati zahvaljujući jane iredale mineralnim puderima i toniranim kremama s SPF-om. I na koncu, vrhunski Kérastase proizvodi pružit će najbolju zaštitu i njegu kosi izloženoj suncu, soli i kloru.

Rezervirajte svoj termin OVDJE

Besplatni pregledi madeža održat će se u poliklinikama i dermatološkim ordinacijama diljem Hrvatske, tijekom svibnja i lipnja 2022., a prijaviti se možete već danas. Rezervirajte svoj termin na vrijeme jer je broj mjesta ograničen!

Portal estetica.hr zahvaljuje svim dermatolozima i partnerima na sudjelovanju u ovoj inicijativi.

Pročitajte još i ...