Što čini savršenu uniformu – saznali smo od liječnika i dizajnerice!

Iako se velika većina njih u privatnom životu smatra ljubiteljima mode – što dokazuju besprijekornim odabirima u kojima ih često viđamo – liječnici su često lišeni mogućnosti da svakodnevno izraze svoju individualnost, stil i smisao za estetiku.

Brend koji je napravio iskorak

Unatoč zahtjevnom, a često i vrlo stresnom poslu, sitne radosti poput lijepe odjeće i elegantnog izgleda važan su dio poslovne kulture – a stroge i jednolične liječničke uniforme u potpunosti onemogućuju doktore u izražavanju modnih odabira.

Pa iako će mnogi pomisliti – moda nije primarna zanimacija liječnika na radnom mjestu (s čim se svi liječnici slažu), to ne znači kako se u napornim 12-satnim smjenama i dežurstvima ne bi trebali osjećati dobro u svojoj koži – i odjeći koju nose.

Medicinska tunika UGGO

Medicinska uniforma i moda nisu nespojivi

U svijetu je trend „fashionable scrubs“ brendova već zaživio, no kad je u pitanju ponuda na domaćem tržištu, jedan je brenda napravio zaista ogroman korak – i napokon premostio sraz između tradicionalne medicinske uniforme i visoke mode.

LUUN ® Luxury Uniforms ime je koje hrvatski liječnici već dobro poznaju – mnogi od njih veliki su ljubitelji ovog domaćeg brenda luksuznih medicinskih uniformi, iza kojeg stoje dizajnerica Sanja Ambrinac i tvrtka Labtex d.o.o.

Što uopće čini savršenu uniformu?

Ovaj je jedinstveni brend ujedno i generalni sponzor ovogodišnjeg Estetica Premium Product natječaja, koji i nosi naziv Powered by LUUN ® Luxury Uniforms. Liječnicima je uniforma od neopisive važnosti – jer u njoj provode većinu budnog vremena – zbog čega udobnost, materijal, kroj pa i izgled mogu znatno utjecati na radnu rutinu i osjećaj tijekom dana.

No – što zapravo čini savršenu uniformu, kakva bi ona trebala biti – te po kojim kriterijima ih liječnici biraju?

Odgovor smo potražili kod dr. Josipa Lovrića, općeg kirurga i vlasnika zagrebačke boutique klinike Skinova.

Dr. Lovrić i dr. Ognjen Rupe nose mediicnsku tuniku UGGO

Udobna, kvalitetna i vrhunski dizajnirana

„Medicinska uniforma treba zadovoljavati nekoliko kriterija; prije svega treba biti jako udobna za svakodnevan rad, izrađena od kvalitetnog materijala koji se ne gužva te istovremeno prozračna. Zadovoljiti ova tri kriterija možda zvuči jednostavno, no u pravilu nije“, ističe poznati kirurg.

Što vidi kao najveći problem medicinskih uniformi?

„Vrlo često medicinske uniforme su krajnje jednostavnog kroja i ravnih linija, nemaštovite, uglavnom šivane od pretvrdog materijala te krajnje neudobne. No, imaju svoju funkciju. U moru takvih sličnih ili gotovo pa identičnih uniformi naići na nešto što zadovoljava sva tri kriterija, a uz to omogućava da budem malo „modno odmaknut“, pravo je blago“, objašnjava nam dr. Lovrić.

Posvećenost detaljima i individualni pristup klijentu

„Na LUUN luksuzne uniforme naišli smo sasvim slučajno i odmah nas je osvojio dizajn koji odstupa od ukalupljenih standarda. Odlučili smo gotovo isti dan sastati se s proizvođačima – odmah nas je osvojio njihov pristup klijentima, kao i posvećenost detaljima te profesionalni pristup sagledavanju onoga što bi se najbolje uklopilo u rad Boutique Clinic Skinova“, ističe.

„Kvalitetan pamuk s utkanim elastinom, uz prepoznatljiv dizajn i vrhunsku izradu detalja, unio je dodatnu dozu profesionalizma u našu kliniku, a u uniformama se osjećamo kao u ugodnoj odjeći za slobodno vrijeme. Bez lažne skromnosti, smatram da su se pokazali kao trenutno najbolji dostupan proizvođač na našem tržištu i siguran sam da ćemo još dugo surađivati“, s oduševljenjem dodaje kirurg.

Dr. Josip Lovrić u medicinskoj tunici GIO

Dizajnerica: puka funkcionalnost nije dovoljna – stil i estetika itekako su važni

A kako je dizajnerica Sanja Ambrinac došla na ideju kreiranja „savršene uniforme“ te što je htjela postići ovim unikatnim brendom?

„Na isti način kako držimo do vrhunske kvalitete materijala i obrade istog te kontinuirano o tome brinemo i pazimo, isto tako pažljivo biramo svaki dodatak koji čini sastavni dio naše odjeće“, ističe gđa Ambrinac.

Duga medicinska kuta JELLY
Duga medicinska kuta SHALL

Savršene uniforme produkt su udovoljavanja zahtjevima struke. Liječnicima, sestrama, medicinarima, stomatolozima više nije dovoljna tek puka funkcionalnost kod njihove radne odjeće, već i udobnost, ali i stil i estetika. Sva istraživanja pokazuju da odjeća koju nosimo utječe na naše radne performanse i odnose s drugim ljudima. Naše LUUN uniforme stvorene su kako bi se u njima osjećali savršeno. Iznimnu pažnju posvećujemo udobnosti i kvaliteti materijala te izgledu i dizajnu, pazeći na svaki detalj i dodatak koji čine sastavni dio naših uniformi“, zaključuje dizajnerica brenda LUUN ® Luxury Uniforms.

Pročitajte još i ...