Svjetski poznati program dijete kojim se gubi 8 – 10% vlastite težine dostupan i u Hrvatskoj

Većina nas preko zime i za vrijeme blagdana nabaci pokoji kilogram koji je kasnije vrlo teško izgubiti. Zimi manje vremena provodimo vani, više sjedimo i više jedemo, a kada se sve to odrazi na tijelu, tražimo magično rješenje koje će otopiti naše kilograme. Postoji čitav niz dijeta, no one najuspješnije baziraju se na poznavanju funkcioniranja metabolizma i organizma.

Jedna vrlo uspješna i svjetski poznata dijeta odsada je dostupna u Hrvatskoj, i to u Poliklinici Sinteza. Baveći se biorezonancom, dr. Jeannette Gjurić iz Poliklinike Sinteza preuzela je i educirala se u primjeni dijete koja traje 4 – 6 tjedana, pacijenti na njoj gube 8 do 10% svoje težine, tijelo ostaje sačuvano od gubitka mišićne mase, dok se masno tkivo u problematičnim zonama topi.

dr. Jeannette Gjurić

Unatoč reduciranoj dijeti i svega 600 – 700 kcal na dan, pacijent nema osjećaj gladi i odlično se osjeća, a ova metoda provodi se pod strogom kontrolom liječnika i daje izuzetne rezultate.

Na ovu hit dijetu odlučila se i poznata pjevačica i voditeljica Minea, a uskoro ćete na estetica.hr moći vidjeti kakve je rezultate postigla.

HCG dijeta

Svi oni koji se bore s težinom vjerojatno su dosad čuli za globalno megapopularnu HCG (glikoproteinski hormon) dijetu. Radi se o dijeti kojom se kilogrami gube vrlo brzo i učinkovito, u prosjeku oko pola kilograma dnevno.

Ova modificirana dijeta pogoduje cijelom metabolizmu i organizmu, bez štetnih posljedica i yo-yo efekta koje različite dijete često ostavljaju.

Victoria's Secret has posted a photo on Twitter with the following remarks: Besties. Babes. Body By Victoria. Twitter, 2015-09-17 18:08:09. Photo supplied by insight media. Service fee applies. This is a private photo posted on social networks and supplied by this Agency. This Agency does not claim any ownership including but not limited to copyright or license in the attached material. Fees charged by this Agency are for Agency's services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of copyright or license in the material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold this Agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against this Agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 259049232, License: Rights-managed, Restrictions: Photo supplied by insight media. For editorial use only. Single rate handling fee required., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Kombinacija hormona i niskokalorične prehrane

Još 50-ih godina prošloga stoljeća doktor Albert T.W. Simeons primijetio je da dječaci koji su primali HCG hormon kao pomoć tijekom pubertetskog razvoja lako gube na tjelesnoj masi. Tu pojavu dr. Simeons povezao je s njihovom tendencijom manjeg unosa hrane, i to zbog izostanka osjećaja gladi, te krenuo u kreiranje redukcijske dijete.

Njegov plan mršavljenja sastojao se od kombinacije tretmana HCG-om i niskokalorične dijete. HCG se u početku davao isključivo injekcijama, sve dok se ne bi postigla željena tjelesna masa. Pravilo je da se osobi ne daje više od 40 tretmana HCG-om, kako tijelo ne bi razvilo imunitet na isti.

Danish fashion model Josephine Skriver in the photo session for Victoria's Secret March 2017 lingerie and VSX catalogues., Image: 324536995, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Modificirana dijeta dostupna je i u Hrvatskoj

Dr. Jeannette Gjurić svoju je dugogodišnju liječničku karijeru započela u prestižnim njemačkim klinikama koje je zamijenila uspješnom poliklinikom u Hrvatskoj. Naime, zajedno je sa suprugom osnovala jednu od najsuvremenijih poliklinika za estetsku medicinu i kirurgiju u zemlji – Polikliniku Sinteza.

Ova specijalistica anesteziologije izučavala je kinesku medicinu, educirala se u Kini, Švicarskoj, Austriji i Italiji te uspješno spojila svoje dvije najveće strasti – biorezonantnu terapiju i estetsku medicinu, što je rezultiralo poznatom ANR – prirodnom metodom za pomlađivanje kože.

Upravo je ovo otkriće dr. Gjurić ponukalo na nova istraživanja koja doprinose njezinom osobnom razvoju, ali i profesionalnom usponu na polju sve više tražene estetike tijela.

U jednoj švicarskoj klinici s kojom godinama surađuje upoznala se s HCG dijetom koju je iskombinirala s biorezonantnom terapijom koja pomaže pacijentu održati tijelo u balansu: da ne bude bezvoljan, gladan, potišten i da nema sve one simptome koje donosi dijeta s reduciranom prehranom.

„Jedinstvena dijeta koja je dostupna u Poliklinici Sinteza bazirana je na brojnim studijama i kliničkim ispitivanjima, ali je prilagođena svakom pacijentu ovisno o dobi, spolu, težini, eventualnim smetnjama od kojih se osoba liječila ili se još uvijek liječi. Za razliku od protokola dr. Simeonsa, ova dijeta preporuča umjereno vježbanje jer osoba koja je provodi dobiva snagu i volju za fizičku aktivnost, HCG globule obrađene biorezonancom, kao i biorezonantnu terapiju na koju pacijent dolazi svaki tjedan, tijekom mjesec dana“, objašnjava dr. Gjurić.

U navedenom periodu pacijent se stavlja na redukcijsku dijetu koja uključuje samo 600 – 700 kcal dnevno, što je u normalnim uvjetima zapravo jako teško, skoro nemoguće, a ako i uspijete, dolazi do velikog gubitka mišićne mase te se kao posljedica javlja yo-yo efekt, što znači vraćanje izgubljenih kilograma i ponovno debljanje u kratkom roku, dodaje dr. Gjurić.

NOT FOR COVER USAGE. Karlie Kloss collaboration with Adidas and Stella McCartney for the Spring/Summer 2017 campaign. Campaign imagery inspires women to seek new challenges and strive for more in every workout., Image: 311757714, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY. NO COVER USAGE. Camera Press provides this publicly distributed image for editorial purposes., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Očuvanje mišića

U HCG dijeti uz pomoć biorezonantne terapije i HCG globula pacijent gubi osjećaj gladi te se osjeća dobro i poletno. HCG globule sprječavaju gubitak mišića tijekom reducirane prehrane. Podizanjem razine hormona u tijelu, uključujući testosteron, HCG hormon stvara anaboličko stanje (izgradnja mišića) koje neutralizira kataboličko stanje (mišićni slom).

Zašto je to važno? Tijekom brzog i dramatičnog gubitka kilograma gubi se i velika količina mišića. Budući da je mišić sam po sebi težak, ovaj gubitak izgleda dobro samo na vagi. Kada izgubite mišiće, to je najveći gubitak za tijelo, posebno njegov oblik te cijeli metabolizam.

„Ovakav program dijete štiti od gubitka mišića koji su bitni za snažniji metabolizam te će kasnije pomoći pacijentima da zadrže svoje novo stanje, i to dugo nakon završetka reducirane prehrane. Dosadašnji rezultati ohrabrili su me da dijetu ponudim svim osobama koje se bore s prekomjernom tjelesnom masom. Zbog njih sam za cijeli ovaj period od 4 tjedna stavila simboličnu cijenu od 2 600 kuna“, otkrila je dr. Gjurić, dodajući kako se radi o zaista izvrsnoj dijeti kojom se smanjuju kilogrami, posebice masno tkivo, pri čemu mišići ostaju očuvani, a kroz cijelo vrijeme trajanja dijete pacijent se osjeća izvrsno.

Pročitajte još i ...