Svjetski priznati estetski kirurzi izvode zahvate u Zagrebu

Kako podići razinu kvalitete usluga u estetici? Ovim se pitanjem vodio tim vrhunskih liječnika pri otvaranju međunarodne klinike čiji je cilj pružiti svakom klijentu, mnogo više od onog što je do sada bilo dostupno na hrvatskom tržištu.

Zagrebačko – amsterdamska Poliklinika Lohuis Filipović Medical Group pravi je dokaz da iza zadovoljnih pacijenata mora stajati spoj iskustva, znanja, najnaprednijih tehnologija i usko educiranih liječnika čiji je cilj u svakom trenu osigurati vrhunsku uslugu.

Međunarodna suradnja svjetski priznatih estetskih kirurga u Zagrebu – recept za „world class“ rezultate

Tko se krije iza jedne od najcjenjenijih poliklinika u Hrvatskoj, čija reputacija seže i daleko izvan granica države?

Ovu multidisciplinarnu kliniku sa sjedištima u Zagrebu i Amsterdamu osnovali su 2018. godine – dr. sc. Peter JFM Lohuis i dr. sc. Boris Filipović – renomirani međunarodni stručnjaci za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju lica.

Dr. sc. Boris Filipović, dr. sc. Peter JFM Lohuis i dr. Božo Gorjanc

Njihovom se estetskom timu pridružio kolega, dr. Božo Gorjanc, zagrebački plastični kirurg sa međunarodnim iskustvom koji se bavi isključivo estetikom tijela, a kojem bi na rezultatima mogli pozavidjeti najpoznatiji svjetski eksperti.

dr. Božo Gorjanc

„Ono što smo željeli ponuditi u Zagrebu, je apsolutnu posvećenost uskom području kao što je lice, odnosno tijelo, kroz najmodernije nove kirurške tehnike operiranja, te kombiniranje istih sa minimalno invazivnim naprednim tehnologijama – od primjene lasera, radiofrekvencije do dermalnih filera, botoxa i drugih. Na taj način želimo pružiti prirodan pomlađen izgled s manjim vremenom oporavka i dugotrajnim rezultatom, što na kraju dovodi do – sretnog i zadovoljnog pacijenta, punog samopouzdanja“ naglašava doktor Lohuis.

Nizozemsko – hrvatski dvojac koji je estetiku lica podigao na najvišu svjetsku razinu s najvišim međunarodnim iskustvom

Da nije riječ o još jednoj estetskoj poliklinici u nizu, govori i činjenica kako se osnivački dvojac može pohvaliti iznimnim kvalifikacijama – zbog čega se njihovim rukama s povjerenjem prepuštaju pacijenti s vrlo kompleksnim zahtjevima i problemima.

Dr. sc. Peter JFM Lohuis, Nizozemac je koji slovi za jednog od najvećih europskih stručnjaka u polju rinoplastike, s više od 20-to godišnjim radom u privatnoj klinci u Amsterdamu.

Dr. sc. Peter JFM Lohuis

Međutim, doktor je ujedno voditelj cijelog tima za najkompleksnije rekonstrukcije lica koji je poznat po rješavanju iznimno kompleksnih slučajeva na svjetski priznatom – Nizozemskom Institutu za Karcinome. Liječnik je s više od 200 objavljenih znanstvenih radova samo iz područja plastične i estetske kirurgije lica. Ovaj je vrsni stručnjak ujedno i autor više knjiga o plastičnoj kirurgiji lica, a ističemo knjigu o rinoplastici – Advanced Caucasian and Mediterranean Rhinoplasty, koja je danas temeljna literatura za ispit na Europskoj Akademiji za Plastične Kirurgije Lica (EAFPS).

U spomenutoj akademiji koja predstavlja  najviši oblik edukacije u području estetike lica, dr.sc. Lohuis obnaša dužnost predsjednika za edukaciju, što samo dokazuje kako Hrvati zaista imaju privilegiju prepustiti se u ruke eksperata najviše klase.

Rinoplastika, iz arhive LF Medical Group

U partnerstvu s dr. sc. Borisom Filipovićem, zagrebačkim otorinolaringologom i jedinim liječnikom u Hrvatskoj sa završenom 5 godišnjom subspecijalizacijom iz plastične kirurgije lica pri Europskoj Akademiji, u europskim i američkim centrima izvrsnosti, stvorena je multidisciplinarna poliklinika koja osim estetike lica i tijela, pacijentima pruža vrhunsku i jedinstvenu uslugu u još četiri multidisciplinarna centra: onom za glavobolju, apneju, štitnjaču, i bolesti vena.

dr. sc. Boris Filipović

Osim toga, u LF Medical Group oformljeno je i pet subspecijalističkih ambulanti – iz područja otorinolaringologije, ginekologije, urologije, dermatologije i interne medicine.

„Kada sam prvi put razgovarao sa Peterom o mogućnostima otvaranja klinike u Zagrebu, željeli smo osnovati centar koji će biti orijentiran na rješavanje medicinskih problema s aspekta multidisciplinarnosti. Danas medicinske probleme – bilo da se radi o estetici ili glavobolji i apneji, potrebano je rješavati u suradničkom pristupu s više liječnika koji su danas zapravo jako usko specijalizirani. Zato u našoj klinici danas radi preko 10 vrhunskih liječnika koji surađuju na pojedinim problemima, ističe dr. Filipović“.

Tim za estetiku LF Medical Group stoga je u mogućnosti u istom operativnom zahvatu izvesti zahvate na licu i tijelu – upravo zbog multidisciplinarnog pristupa više kirurga, te svojim klijentima pružiti jedinstvenu transformaciju u samo jednoj operaciji.

Glavni cilj: poboljšati život svakog klijenta

Odlika je najvećih stručnjaka i nesebično dijeljenje znanja – zbog čega je Lohuis Filipović Medical Group osnovala posebnu organizaciju – LF Akademiju – koja redovito organizira međunarodne kongrese (Advanced Rejuvenation of Face, Skin Cancer of Head and Neck, Apnea, Obstrtactive Sleep Apnea i drugi) za kolege željne usavršavanja. Posebno treba istaknuti da je riječ i o jedinoj privatnoj klinici u EU koja provodi kompletnu subspecijalizaciju iz područja plastične kirurgije lica pri EAFPS za kolege iz cijelog svijeta.

Ipak, većina ljubitelja estetike njihova je imena upamtila kao stručnjake koji stoje iza nevjerojatnih makeovera čiji rezultati zapanjuju. Brojne transformacije možete pogledati na Facebook i Instagram profilima poliklinike LF Medical Group. Ova poliklinika organizira makeovere u suradnji s brojnim partnerima – jer smatraju kako njihovu priču najbolje pričaju klijenti i pacijenti kroz vlastita iskustva – a prijaviti se možete i vi u bilo koje doba na OVOM LINKU.

Blefaroplastika, iz arhive LF Medical Group
Blefaroplastika, iz arhive LF Medical Group

U više su navrata izjavili kako im je glavni cilj poboljšati kvalitetu života i vratiti samopouzdanje svakog pacijenta koji se povjeri u njihove ruke – a u toj misiji često primjenjuju jedinstvene metode koje se ne mogu pronaći drugdje na hrvatskom tržištu, kao što je endoskopski browliftpodizanje obrva bez ožiljaka ili deep plane facelift – bez sumnje najbolji način prirodnog pomlađivanja lica, ali i mnogi drugi zahvati.

Facelift, iz arhive LF Medical Group

Jedinstvene metode na hrvatskom tržištu – LF FULL FACE

Jedna od inovacija koja ovu polikliniku svrstava u sam europski i svjetski vrh je  „LF Full Face“ – zahvat koji podrazumijeva potpuno individualiziran pristup cijelom licu i vratu pacijenta. Riječ je o autorskom pristupu kirurškog pomlađivanja lica, koji je prilagođen potrebama pacijenata – a nastao je kao odgovor na izazov s kojim su se doktori Lohuis i Filipović često susretali.

LF Full face, iz arhive LF Medical Group
LF Full face, iz arhive LF Medical Group

S obzirom na to da je svako lice drugačije, a i proces starenja kože i potkožnih struktura, masti, veziva te gubitak koštane potpore razlikuje se od osobe do osobe – nemoguće je rješavati probleme svake osobe na isti način. Iz tog je razloga nužno promatrati čitavo lice, a ne „popravljati“ i pomlađivati samo jedan dio – najčešće onaj na kojem su znakovi starenja najvidljiviji.

Tu je na scenu stupio LF Full Face pristup – koji u fokus stavlja izgled cijelog lica, sklad i prirodan dojam, bez operiranog izgleda. Unutar istog zahvata obavlja se nekoliko kirurških postupaka – a bazira se na deep plane faceliftu – pristupu koji podiže cijelu strukturu lica, umjesto pukog zatezanja kože koje često rezultira neprirodnim izgledom.

LF Full face, iz arhive LF Medical Group

Ovaj zahvat najčešće uključuje podizanje obrva, korekciju kapaka i podočnjaka, korekciju usana, rekonstrukciju vrata te transfer masti s matičnim stanicama u lice – no važno je napomenuti kako se svaki od tih zahvata dodatno prilagođava pojedincu i specifičnim karakteristikama njegovog lica.

Full face, iz arhive LF Medical Group

Na taj način u potpunosti se izbjegava veliki kontrast između „pomlađene“ regije i ostatka lica, kao i promjena u mimici i prirodnim crtama lica – upravo u tome leži tajna zagrebačko-nizozemskog dvojca koji svoju filozofiju estetike opisuje vrlo slikovito: „Inspirirani vama, a ne drugima“.

LF Face Balance, iz arhive LF Medical Group

Vrhunski rezultati se postižu kombinacijom moderne kirurgije s minimalno invazivnim tehnikama s najnaprednijom tehnologijom

Kombinacija kirurških i minimalno invazivnih zahvata je ono što im je osiguralo besprijekornu reputaciju. Da bismo postigli željene prirodne rezultate, ključ je da u svojim rukama liječnik ima sve metode i tehnike moderne estetike – a ne samo kirurgiju ili filer, laser i slično. To je kao da bolesti liječite samo kirurgijom, ili samo lijekovima, bez kombinacije radioterapije, kemoterapije i prirodnih metoda liječenja. Potrebno je procijeniti tko i u kojoj fazi treba dobiti filer, botox, radiofrekventno zatezanje kože ili kirurški zahvat. Samo se na taj način postižu odlični rezultati, a u pravilu je tada potrebno utrošiti i manje novca u željeni rezultat.

Za sve upite i naručivanje javiti se možete Poliklinici LF Medical Group: Trg JF Kennedyja 6b (plava zgrada Libertas sveučilišta), 01-2444-646, info@lf-mg.com.

Pročitajte još i ...