Vrhunska medical beauty menadžerica proglašena mikro poduzetnicom godine

Prije nekoliko dana po šesti su put dodijeljene nagrade najboljim poduzetnicima u organizaciji brenda Woman in Adria, a s obzirom na iznimno široku prepoznatljivost projekta, pobjednička imena svake godine iščekujemo s nestrpljenjem.

Ove nas je godine proglašenje posebno obradovalo, jer je mikro poduzetnicom godine proglašena Kristina Ukalović, vlasnica tvrtke Kris Derma i jednu od najuspješnijih medical beauty menadžerica na ovim prostorima.

Dama iz vrha beauty svijeta

Uvijek uživamo u inspirativnim i toplim pričama uspješnih žena, a upravo je takva Kristinina priča. Još se za vrijeme fakulteta posvetila prodaju, koja otvaranjem vlastitog medicinsko-kozmetičkog centra postaje njena druga ljubav.

Po struci učiteljica razredne nastave, s godinama je razvila savršenu sinergiju između podučavanja i prodaje – oni koji su godinama poduzetnici znaju da se prodajni procesi mogu naučiti, no onaj drugi, ključni moment za razumijevanje poslovanja i prilagodbe trenutku i tržištu – to moraš nositi u sebi. To je moment u kojem intuitivno osjetiš kako točno treba komunicirati, što se od tebe očekuje i kako je to sve potrebno predstaviti budućim partnerima i klijentima. U kombinaciji s kvalitetom proizvoda ili usluge te percepcijom njene kvalitete – uspjeh ne može izostati.

Kreirati trendove za koje je tržište – već spremno

Zastupnica jednog od najrenomiranijih dermokozmetičkih brendova, Reviderma, čvrsto je vjerovala u sve što je radila, a energiju je mudro usmjerila na kreiranje trendova za koje je tržište već bilo spremno – a iste se filozofije drži i danas.

Izvor: Instagram profil Reviderm Hrvatska

Kao jedan od ključnih preokreta u karijeri, ali i životu, Kristina ističe trenutak u kojem je, nakon dugogodišnjem rada u prodaji u poznatoj međunarodnoj kompaniji, pozvana da se pridruži prodajnom timu vrlo uspješne tvrtke koja se bavila prezentacijom i prodajom laserskih tretmana.

„Tada sam osvijestila da moja budućnost leži u svijetu beauty industrije. Krenula sam se educirati i kroz edukaciju uvidjela što tržište treba, naručila IPL aparat i otvorila prvi IPL centar u Hrvatskoj koji sam naknadno profilirala i u edukacijski centar.” Osluškujući potreba tržišta, Kristina je zadala smjer svom načinu prodaje i prezentaciji usluga te proizvoda. “Cjelovit pristup u beauty industriji podrazumijeva sinergiju i povezanost aparata, tretmana, kozmetike te kozmetičkog stručnjaka. To je jedini ispravan način koji je ujedno i garancija vrhunske usluge i zadovoljnih klijenata.”

Na predsavljanju Neuro Sensitive linije

Prepoznatljivost brenda na tržištu Hrvatske, ali i regije

Na tom tragu, 2010. godine otvara Kris Dermu i od tada se Kristinino ime veže uz prisutnost i vrednovanje Reviderm dermokozmetike i dermatoloških tretmana koji su postali prepoznatljivi ne samo na području Hrvatske već i susjedne Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

 

Uvođenjem Reviderm Akademije odradila je preko 500 edukacija za više od 4000 polaznika i 120 centara koji su cjelovitu Reviderm uslugu njege kože, lica i tijela ponudili i odradili na više od 30 000 zadovoljnih klijenata.

Uz Reviderm postaje i edukator za Med2Contour uređaj koji svoje mjesto pronalazi i u Poliklinici Bagatin, a s kojom Kristina započinje svoju dugogodišnju suradnju koja je inicijalno bila zamišljena kao outsourcing edukacija, a završila stvaranjem Beauty destinacije na 1050m2 u kojoj je Kristina aktivno sudjelovala. Devet godina rada i suradnje s Poliklinikom Bagatin iskustvo su koje rado dijeli i kojim se ponosi, iako je sada iza nje.

Kristina je već dugi niz godina i ponosni nositelj diplome Managera u zdravstvu pa ne čudi stoga dodatak medicala u sintagmu beauty care-a. “Fokus je na Kris dermi, koju vidim kao leadera u medical beauty industriji, a čiji će se rad prepoznavati po true care pristupu te vrhunski educiranim centrima koji će imati svoje oduševljene klijente.” Uz neophodno iskustvo, u svom portfoliju Kristina uspješno sjedinjuje promociju i prodaju s edukacijom te 2018. godine postaje ponosna vlasnica Adrianus učilišta, obrazovne platforme za edukaciju kadra u beauty industriji s 13-godišnjom tradicijom.

“Ponosni smo na naših 10 programa i smatram bitnim istaknuti kako su certificirani od strane ministarstva, a novo zvanje polaznicima se upisuje u eradnu knjižicu. Uveli smo on-line predavanja za teoretski dio, što nam je omogućilo i u vrijeme Corone uspješno odrađivati programe. Krajem rujna škola je ponovno krenula s novo upisanim polaznicima u 4 programa. Moram priznati da smo zadovoljni!”

Što joj znači titula Mikro poduzetnice godine?

Iako za sebe kaže kako ne pati od titula te kako nas one ne bi smjele određivati ni usmjeravati, već su konkretan poduzetnički duh i ciljevi ti koji bi trebali praviti razliku, jasno je kako joj je titula koju dodjeljuje Woman in Adria za Mikro poduzetnicu godine jedna od dražih!

“Čast je biti prepoznata od kolegica poduzetnica čije vrijednosti dijelim. Moj je životni put bio upravo onakav kakav je trebao biti, usponi ne idu bez padova i obrnuto, ali ono čime definiram sve što radim je čvrsto zacrtan cilj prema kojem idem i koji je moj primarni fokus. Oduvijek sam se trudila ne zaboraviti ga, pronaći motivaciju koja će me gurati naprijed, pomagati drugima i kao pravi leader stvarati nove leadere.”

I naravno, ono najbitnije što ju pokreće je ljubav. Prema sinu Janku i svom partneru Jošku za kojeg kaže da je njezin životni i poslovni partner te podrška u svemu što radi.

Pročitajte još i ...