Njega dehidrirane kože

profimedia-0201862759

Dehidriranost kože može se pojaviti kod svih tipova kože, bilo da se radi o suhom, mješovitom, masnom ili normalnom. Radi se o jednom od najčešćih problema kada je riječ o koži, a posebice mu pogoduju vremenski uvjeti, i to kod svakog tipa kože. Ipak, različiti sastojci odgovaraju različitim tipovima, pa se za mješovitu i normalnu kožu preporučuju vlažne hidratantne kreme na bazi vodenih sastojaka, dok su u slučajevima suhe kože bolji odabir hranjive kreme koje imaju dodatak masnoće koju treba vratiti isušenoj koži.

Treba naglasiti da suha i dehidrirana koža ne znače isto. Suhoj je koži prije svega potrebna masnoća, odnosno ulje jer dolazi do poremećaja sinteze lipida u svim slojevima kože. Kada je dehidrirana koža u pitanju, radi se o nedostatku vode, a ne lipida. Suha se koža zato stalno njeguje, dok dehidrirana predstavlja uglavnom trenutno stanje (najčešće uzrokovano vanjskim faktorima) koje se liječi te je potrebno birati hidratantne kreme koje su više vlažne, a manje masne. Uz pravilnu njegu, preporučljivo je i povećati unos vode u organizam.

Filorga Hydra Filler krema

Ova krema pogodna je za sve tipove dehidrirane kože. Namijenjena je za intenzivnu hidrataciju i popunjavanje bora, kao i za redukciju dehidracijskih bora i sjajan ten. Sadrži dvije vrste hijaluronske kiseline – hijaluronska kiselina velike molekularne mase intenzivno hidratizira i djeluje poput mikro-filera na dehidracijske bore i borice, dok mikrofragmentirana hijaluronska kiselina u dubljim slojevima stimulira proizvodnju kolagena i na taj način popunjava kožu, a kompleks obnove lipida potiče sintezu nehidroksiliranih ceramida  i reprogramira proces prirodne hidratacije kože. Krema je lagane teksture gela koji ostavlja  mat izgled kože.

Picture3

Vichy Aqualia Thermal

Ova Vichyjeva linija osigurava dinamičnu hidrataciju koja potiče cirkulaciju vode u svim zonama lica. U ponudi ima dvije varijante, Aqualia Thermal Laganu kremu i Aqualia Thermal Bogatu kremu.

Aqualia Thermal Lagana krema dnevna je krema za njegu normalne do mješovite kože. Njezini aktivni sastojci vežu vodu, hijaluronska kiselina i Aquabioryl koži dovode vodu potrebnu za njezinu hidrataciju, dok  λ-karagenani omogućuju dugoročnu hidrataciju i obnavljaju zaštitnu barijeru kože.

Aqualia Thermal Bogata krema namijenjena je suhoj do vrlo suhoj koži. Nešto bogatije teksture i sastojaka, idealna je za isušenu kožu, a također sadrži hijaluronsku kiselinu i aquabioryl uz λ-karagenani koji koži pružaju dugotrajnu hidrataciju.

Picture1

Avène Hydrance Optimale

Od Avène hidratantnih krema izdavajmo Hydrance Optimale Légère i Hydrance Optimale Riche koje koži pružaju hidrataciju, ostavljajući je svježom i mekom.

Hydrance Optimale Légère krema namijenjena je normalnoj do mješovitoj osjetljivoj koži. Njezini sastojci umiruju, hidratiziraju i matiraju. Kompleks lipomucin-meiboserin djeluje trenutno i dvostruko, osiguravajući dugotrajnu hidrataciju i zaštitu od dehidracije. Sistem mikrokapsule matira nepoželjni sjaj, a termalna voda umiruje i djeluje antiiritirajuće.

Hydrance Optimale Riche krema namijenjena je hidrataciji suhe do vrlo suhe osjetljive kože. Njezini sastojci umiruju, hidratiziraju i hrane. Za hidrataciju je također zaslužan kompleks lipomucin-meiboserin, dok ulje šafranike hrani kožu, a termalna voda, kao i u slučaju Optimale Légère, umiruje i pruža antiiritirajući učinak.

legere rich

Eucerin AQUAporin ACTIVE

I Eucerinova linija pruža izbor onima suhe i osjetljive te onima normalne do mješovite kože.

Eucerin Aquaporin active Lagana hidratantna krema namijenjena je normalnoj i mješovitoj koži. Glavni sastojak  je glukoglicerin – prirodna kombinacija glukoze i glicerina koja pospješuje nastanak akvaporina. Akvaporini u Eucerin Aquaporin active Laganoj hidratantnoj kremi kontroliraju prijenos vode između stanica kože i time održavaju kožu hidratiziranom.

Eucerin Aquaporin active Bogata hidratantna krema namijenjena je suhoj i osjetljivoj koži kojoj je potrebna intenzivna i dugotrajna hidratacija. Osim što hidratizira, krema i hrani suhu kožu, brzo se upija i nekomedogena je. Glavni sastojak također je glukoglicerin koji koži pruža optimalnu hidrataciju.

Picture4

Nuxe Crème Fraîche de Beauté

Linija Nuxe Crème Fraîche de Beauté u svom asortimanu ima tri kreme za hidrataciju kože, namijenjene različitim tipovima. Svaka od njih pruža 24-satnu hidrataciju te dugotrajno umirujuće djelovanje.

Krema za normalnu i osjetljivu kožu hidratizira i omekšava kožu. Temelji se na kombinaciji 8 biljnih mlijeka te soka aloe vere koji povećavaju rezerve vode u koži, dok Salicornia potiče prirodnu sintezu uree. Bijeli cvjetovi naranče i badema umiruju iritacije i smanjuju osjećaj neugode kod osjetljive kože. Krema ima posebnu lamelarnu teksturu koja osigurava pojačano upijanje aktivnih sastojaka.

Nuxe hidratantna krema za mješovitu i osjetljivu kožu osigurava 24-satnu hidrataciju u svim slojevima epiderme, matirajuće djelovanje na T-zonu te dugotrajno umirujuće djelovanje za osjetljivu kožu. Emulzija lagane teksture posebno je prilagođena mješovitoj koži kojoj pomoću pudera riže pruža dugotrajno matirajuće djelovanje. Također sadrži Salicorniu te kombinaciju 8 biljnih mlijeka i soka aloe vere, a bijeli cvjetovi naranče i badema umiruju kožu.

Krema za suhu i osjetljivu kožu obogaćena je uljem makadamije koje dubinski hrani i njeguje suhu i vrlo suhu kožu dok, kao i u prethodnim kremama, 8 biljnih mlijeka i sok aloe vere povećavaju rezerve vode u koži. I ovdje su u sastojcima Salicornia koja potiče prirodnu sintezu uree te tako zadržava optimalnu količinu vlage u koži i bijeli cvjetovi naranče i badema koji umiruju iritacije.

Picture5

Nikel Nikelhidris Intenzivna hidratantna krema

Ova vrlo bogata hidratantna krema stvara „spremnike vlage“  u stanicama kože, dajući koži punoću i podatnost. Briše znakove umora i starenja, intenzivno i dubinski vlaži, obnavlja površinski zaštitni sloj i sprječava gubitak vlage. Namijenjena je dehidriranoj koži, a neki od blagotvornih sastojaka su ulje slatkog badema, smilje, med, slatka naranča i hijaluronska kiselina.

nikelhidris

Pročitajte još i ...