Ana Begić Tahiri: Svi moji estetski zahvati – što bih uvijek ponovila, a što baš i ne…

Na kazališnim daskama – osim iznimnog talenta – publika na vama primjećuje i iznimnu njegovanost. Koja je tajna vašeg izgleda?

Kao prvo, hvala na komplimentu! Ali moram reći da kazališna rasvjeta čini čuda i da su sve nesavršenosti pod tim svjetlom nevidljive, čak i onima koji sjede u prvom redu gledališta.  Osim, naravno, kad mi želimo da se vide – ako to zahtijeva uloga. Kao drugo, imamo užasno puno vremena za spremanje.

I kad ne stignem oprati kosu, depilirati se, nanijeti make-up, kad ništa ne stignem od silnog jurcanja simo-tamo, jednostavno u kazalište dođem sat do dva ranije i imam vremena dovesti se u red. Tako da… nismo toliko savršeni!

Zaštitno ste lice Poliklinike Bagatin. Koje ste sve tretmane isprobali? Čime ste najviše, a čime najmanje zadovoljni?

Njihovo sam zaštitno lice već šestu ili sedmu godinu i beskrajno sam zahvalna što sam dio – usudit ću se reći – najbolje poliklinike u Hrvatskoj. Taj tim je nevjerojatan, i danas smo više kao obitelj nego kao suradnici. Kad onamo dođem, osjećam se već kao doma. Glupo bi stoga bilo reći da nisam isprobala skoro pa sve. Čime sam nezadovoljna? Samo manjkom svog vremena!

Onog koje bih trebala posvetiti dolascima na čišćenje lica – jer zbog teške kazališne šminke imam dosta problematičnu kožu. Oni taj problem fantastično rješavaju, ali ja sam baš neki neuredni pacijent koji svako malo nešto otkazuje… No, obožavam sve što Poliklinika Bagatin ima u ponudi. A vidim da su i ostali pacijenti zadovoljni pa se nadam da će naša suradnja potrajati.

Jedna je redateljica jednom spomenula da joj je teško pronaći ulogu samohrane majke na rubu egzistencije jer sve domaće glumice izgledaju vrlo njegovano i utrenirano. Što mislite o tome? 

To je, zapravo, vrlo pohvalno jer sve mi možemo izgledati onako kako uloga zahtijeva – i kako naši dragi gledatelji zamisle. Usudila bih se reći da su sve moje kolegice i pretalentirane, i fit. Odlično izgledaju.

A to ne može biti drugo nego pohvalno. Za to zapravo žena ne treba biti glumica niti imati neki veliki budžet na raspolaganju. Godine, naravno, donose svoje… A ja se veselim svemu što me očekuje u mom novom desetljeću.

Čitali smo o vašem iskustvu abdominoplastike i ultrazvučne liposukcije kojima ste se podvrgnuli nakon trudnoće. Rekli ste da ste iznimno zadovoljni rezultatima, ali da put nije bio lak… Što je bilo najteže?

Najteže mi je zapravo bilo odlučiti se na zahvat. To je trajalo nekih pet godina… Sve to vrijeme nekako sam se nadala da ću pronaći način da se riješim viška kože koji mi je nakon porođaja ostao visjeti na trbuhu – i to, naravno, bez operacije. No takav način ne postoji.

S dr. sc. Dinkom Bagatinom iz Poliklinike Bagatin

Nije to bio nekakav preveliki višak, ali dovoljno da mi je smetalo. Jako sam zahvalna timu poliklinike – dr. Dinku Bagatinu i dr. Josipu Lovriću koji su izveli tu operaciju te svim sestrama koje su pazile na mene. Zahvat nije nimalo jednostavan i traje poprilično dugo.

Je li oporavak bio bolan?

Neću lagati: da mi je netko objasnio baš onako JAKO dobro, u detalje, kako će sve izgledati, ne znam bih li se odvažila. Definitivno je bolje ne znati sve! Ne želim nikoga ubiti u pojam svojim iskustvom i odgovoriti ga jer sam apsolutno prezadovoljna rezultatima, ali ne mogu reći da nije boljelo. Boljelo je. I treba vam tri mjeseca oporavka minimalno…

Jesu li ožiljci nakon abdominoplastike i liposukcije vidljivi?

Moj ožiljak je dolje jako nisko ispod trbuha, spojen s ožiljkom od carskog reza. Skoro je nevidljiv, ali čak i da nosite minijaturne gaćice, on je pokriven. Uostalom, postoje i laseri za uklanjanje ožiljaka pa kome smeta, ima i tu opciju. Meni, iskreno, ne smeta.

Jeste li se nakon zahvata udebljali? Je li lako održavati rezultate?

Uf, to je uvijek tako… Misliš da si riješio sve svoje probleme i da sad možeš mirno dalje, po starom, ali nije baš tako. Taj dio tijela, i tri godine nakon zahvata, još je nekako „polumrtav“, tup. Nisam ga osjećala gotovo dvije godine, i sad to lagano popušta. Ako se udebljam, ne udebljam se u tom dijelu. No, sva masnoća sad se nakuplja u jednom drugom dijelu, a to je guza… Tako da – to nije trajno rješenje, ali je divno.

Isprobali ste aparativne tretmane poput Med Contour Multipowera i Venus Legacyja – daju li oni rezultate u svakom slučaju ili ipak postoje pravila kojih se treba držati?

Ni ovi aparati – kao ni svi drugi za oblikovanje tijela – nisu iznimka: naravno da treba paziti. Rezultati su odlični, ali treba se pridržavati pravila.

Ne rigoroznih, više u stilu – idemo malo stati na loptu i pripaziti. Ali isplati se: fenomenalno zatežu kožu, uklanjaju celulit, višak vode… sve ono, dakle, što jednoj prosječnoj ženi treba.

Izjavili ste da koristite filere, ali da s botoksom više ne biste eksperimentirali. Zašto?

Koristim filere, pogotovo za nazolabijalne bore – koje su kod mene jako naglašene. Botoks? Mislim da je dobro probati i vidjeti što kome odgovara. Ja sam bila ta koja je probala, no imam nekakvu kvrgu na čelu, koju je botoks zaobišao i samo mi jako podignuo obrve. To je izgledalo potpuno neprirodno pa sam zaključila da sam ja za filere – a botoks neko vrijeme „neće ići“.

Osim što ste iznimna glumica, iznimni ste i po tome što bez problema govorite o estetskim zahvatima. Zašto je drugima to još problem – a znamo da su primjerice fileri brojnim ženama ušli u beauty rutinu? Je li i tu važno biti na ti sam sa sobom?  

Bilo bi glupo da kao zaštitno lice poliklinike za estetsku medicinu – lažem o tome. Uostalom, postoje slike prije i poslije… Zašto nekome mazati oči. Koristim filere i nije mi problem o tome govoriti.

Zapravo, vrlo sam sretna ako mogu nekome pomoći da se odluči, i ako netko vidi tu promjenu koja ne mijenja „lični opis“, nego izgledaš njegovano i prirodno… Nisi napucan do bola. Iako, ni s tim nemam problem – tko voli, neka izvoli!

Komentiraju li kolege vaše zahvate? Ima li ljubomornih?

Okružena sam tako genijalnim ljudima, u kazalištu je atmosfera savršena, obožavam svoj posao i ekipu koja je već prešla u kategoriju prijatelja. I njima je užasno drago da sve informacije dobiju iz prve ruke. Poliklinika Bagatin većinu noviteta na našem tržištu dobije prva, Ana Begić prva ih isproba, a kolegice onda – prve vide. I svi sretni, svi zadovoljni.

Koje su vam godine draže: 20-e, 30-e ili 40-e?

Za dva ću tjedna navršiti 40 i užasno se veselim tom desetljeću. Iako nemam ništa ni protiv ovog koje odlazi… Dvadesete? Ne bih se vraćala sigurno. Veselim se sljedećem. Bring it on!

Koji biste zahvat sljedeći željeli isprobati?

Ne znam koji je sljedeći na popisu, ali mogu vam reći na kojem sam zadnjem bila, a to je CoolSculpting ili zamrzavanje masnih stanica. Još čekam rezultate, treba malo dulje da se pokažu. Bit će potpuni za dva mjeseca, iako se već i sad primjećuje poboljšanje. A zamrzavala sam unutarnju stranu bedara – ako vas baš zanima:-).

Pročitajte još i ...