Cijelo lice u jednom tretmanu – prvi makeover u Hrvatskoj kreiran po tipu lica

Nakon duge pauze, vraćamo se s omiljenom rubrikom naših čitatelja – makeoverima u rukama hrvatskih liječnika. Vidjeti ispred sebe „pravo lice“, osobu koja se odlučila podvrgnuti tretmanu o kojem već dugo razmišljate te iz prve ruke vidjeti kakve rezultate možete očekivati – većina nas se slaže da ne postoji bolji način za edukaciju čitatelja, a moramo priznati kako su makeoveri svakako i najzanimljiviji dio beauty industrije.

Pomlađivanje po tipu lica

Iako se možemo pohvaliti iznimno educiranim čitateljicama, svijet estetske medicine napreduju tolikom brzinom, da čak i najveće zaljubljenice u sofisticirane metode pomlađivanja i dalje svakodnevno ostaju iznenađene. U takav se napredni pristup svakako ubraja i pomlađivanje po tipu lica – o čemu je točno riječ? Radi se o sasvim novom konceptu koji je razvila tvrtka IBSA, proizvođač dermalnih filera ALIAXIN®. Ovaj se revolucionarni medicinsko-estetski proizvod nove generacije odlikuje personaliziranim pristupom svakoj regiji lica, što zapravo znači da prvi put svjedočimo proizvodu čija je struktura prilagođena ne samo različitim dijelovima, već i tipovima lica.

Kako u praksi izgleda ovaj koncept?

Koncept MYVolution™ temelji se na postavci da postoje 3 tipa lica – trokutast, okrugao i četvrtast,  pri čemu je cilj redefiniranjem kontura i nadoknadom volumena Aliaxin filerima postići „idealne proporcije“, koje opisujemo slovima M, Y i V.

Kako ovaj pristup izgleda u praksi, imali smo se prilike uvjeriti u zagrebačkoj poliklinici Mesotrax – u iskusnim rukama prof. dr. sc. Srećka Budija, specijalista opće, plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije i jednog od omiljenih estetskih kirurga brojnih klijentica.

Prof. dr. sc. Srećko Budi s klijenticom

Jedna od njih je i Anita, 43-godišnjakinja koju muče tipični problemi žena u njenoj dobi – ten joj je i više nego dobar, no koža je izgubila onu površinsku napetost koju je imala prije 10-ak godina, obrazi su lagano pali – dajući licu umoran i tužan dojam, a linija čeljusti izgubila je definiciju i jednostavno joj nedostaje one prirodne „konturiranosti“.

Trokutasto lice – kako do „M“ oblika?

Prije početka tretmana, prof. dr. Budi objasnio je kako je prvi korak upravo određivanje tipa lica klijentice, jer se čitava filozofija Aliaxin® filera zasniva na redefiniranju kontura sukladno prirodnim crtama lica. Nakon utvrđivanja da je Anitino lice trokutastog tipa, naš nam plastični kirurg objašnjava kako je lice klijentice idealno za kreiranje M oblika. Kako bi to postigao, prof. Budi je nastojao postići tri odvojena cilja.

„Ciljevi na Anitinom licu su nam – isticanje jagodica, čime ćemo postići efekt zategnutijeg srednjeg dijela lica, a riješit ćemo se i sitnih borica oko očiju, zatim zatezanje i ‘poravnanje’ linije čeljusti koja se s godinama opustila te naposljetku – popunjavanje i redefiniranje usana i ‘izvlačenje’ njihova profila“, objašnjava nam prof. Budi.

Inovacija koju su zaljubljenice u anti-age željno iščekivale

Linija Aliaxin® hijaluronskih filera sadrži šest proizvoda – njihovi se učinci i namjene razlikuju s obzirom na različite molekularne mase hijalurona u sastavu. Prof. Budi odlučio je kako će, za Anitino lice, najbolje rezultate postići kombinacija tri tipa filera – Aliaxin SV filera na jagodicama, Aliaxin EV filera uzduž linije čeljusti te Aliaxin LV filera za definiciju i popunjavanje usana.

Ovaj se najnoviji koncept na sceni neinvazivnog pomlađivanja u vrlo kratkom roku nametnuo kao jedan od favorita liječnika koji se bave estetskom medicinom, što nas i ne čudi previše, znajući da nam Aliaxin fileri dolaze od istog proizvođača kao i obožavani Profhilo tretman koji objedinjuje učinke filera, skinboostera i mezoterapije u jednom koraku.  Iskusni nam je plastični kirurg objasnio kako je ključno, prije apliciranja filera, detaljno „mapirati“ lice, kako bi svaki potez bio usklađen, a lice zadržalo savršeno prirodne proporcije.

Kako bi tretman za klijenticu bio ugodan i potpuno bezbolan, prof. Budi pobrinuo se nanijevši anestetsku kremu čiji se učinak osjeća već nakon nekoliko minuta.

S obzirom na to da je za postizanje iznimno prirodnog dojma konturiranosti lica ključno pratiti strukturu lica, profesor je – koristeći Aliaxin EV, naglasio liniju Anitine čeljusti, čime je postigao ne samo dojam čvrstih, mladenačkih i naglašenih kontura lica, već je djelovao i na zatezanje kože uz vanjske rubove lica.

Prije i poslije tretmana

„Kako bi čitava donja trećina lica bila u harmoniji, isti smo proizvod klijentici aplicirali i uz vanjske kuteve brade, čime je postignuta ravna, ujednačena i skladna linija čeljusti od brade pa sve do kraja mandibule, a djelovali smo i na smanjenje jastučića koji se javljaju na vanjskim kutevima brade, posebno nakon 40-e kada mišići slabe, a tkivo počinje lagano ‘visiti’“, objašnjava nam prof. Budi.

Obrazi čvršći, koža oko očiju zaglađenija

Kad je u pitanju središnji dio lica – onaj koji prvi primijetimo kada pogledamo osobu, lagani pad obraza doveo je do pomalo obješenog izgleda, čime su i vanjski kutevi očiju poprimili tužan i umoran izgled, a lice je osim definicije, izgubilo i prepoznatljivu mladenačku punoću.

Prije i poslije tretmana

„Obrazi su jedan od ključnih faktora kad je pomlađivanje u pitanju – nadoknadom volumena u jagodicama, vratili smo licu dojam ‘punašnosti’, dok nam je aplikacija na području iznad periorbitalne kosti omogućila da ‘povučemo’ opuštenu kožu lica i zategnemo konture“, objašnjava nam naš sugovornik, ističući kako se tretiranjem jagodica uspješno zatežu i borice na vanjskim kutevima očiju, a taj je efekt posebno vidljiv u Anitinom slučaju. Za podizanje obraza prof. Budi se odlučio na Aliaxin SV, koji se smatra top proizvodom za nadoknadu volumena i efekt zatezanja kože – a rezultat koji postiže i više je nego prirodan.

 

Naposljetku, kao što smo od naših iskusnih suradnika tijekom godina naučili je – da bi pomlađivanje imalo vrhunski rezultat – ne možemo biti fokusirani samo na jednu regiju lica. Svako lice je cjelina, i kao takvog bismo ga morali promatrati, zbog čega prof. Budi sugerira kako bi se ovakav tip estetskog zahvata trebao izvoditi samo kod vrhunski educiranih i licenciranih liječnika. Nakon podizanja jagodica, zatezanja sitnih borica oko očiju i redefiniranja linije čeljusti, Anitinom je licu nedostajao još samo završni „touch“ – malo prirodnog volumena u usnama.

 

Usne, posebno nakon 40-e, drastično gube vlagu i volumen – zbog smanjene proizvodnje hijalurona i kolagena njihova tanka koža postaje namreškana, vanjski kutevi lagano padnu, a punoća iz sredine usana jednostavno iščezne. Kako bi čitavo lice bilo skladno, svježe i besprijekorno, prof. Budi je Anitin makeover završio s Aliaxin LV filerom, kojim je u samo nekoliko minuta definirao konture usana, istaknuo njihove prirodne rubove i suptilno nadoknadio volumen.

 

 

Prije i poslije tretmana

Odmah nakon tretmana, klijentica nije krila oduševljenje dobivenim rezultatom, a tijekom vremena lice postaje još harmoničnije, a izgled svježiji.

Pročitajte još i ...