Doktorice koje se estetike ne odriču niti na radnom mjestu

Na naslovnoj fotografiji doktorice nose dugu medicinsku kutu SHALL i hlače STORE od LUUN LUXURY UNIFORMS. 

Kada se vaš posao odnosi na kreiranje sklada, ljepote i zadovoljstva – ta se misija odražava i u estetici, kako poslovnoj, tako i privatnoj.

Za blistav osmijeh nema bolje adrese

Dokaz tome su doktorice u čijoj se specijalističkoj poliklinici spajaju najmodernije tehnologije i nenametljiva ljepota. U prekrasnoj Poliklinici Liderdent posjetili smo ravnateljicu mr. sc. Renatu Kevilj Gospić, dr. dent. med., spec. ortodoncije i dr. med. dent. Lidiju Jozinović, specijalisticu oralne kirurgije i implantologije.

Novouređen prostor poliklinike na zagrebačkom Kaptolu, u zaštićenom kulturnom dobru kurije Gašparić, samo je odraz elegancije i besprijekorne estetike koju ove dame njeguju, a upitamo li njihove pacijente – za blistav i zdrav osmijeh bolja adresa ne postoji.

Spoj stručnosti i estetike

Kad je u pitanju posao – ove dame ističu kako je savršenstvo jedino što se prihvaća, a perfekcionizam je jedna od osobinu koju svakako želimo uočiti kod osobe u čije smo ruke povjerili svoj osmijeh. A s obzirom na iznimno iskustvo u području ortodoncije, funkcijske dijagnostike i terapije – s kakvim se malo tko u Hrvatskoj može mjeriti, ne čudi nas kako je Poliklinika Liderdent jedna od najistaknutijih na domaćoj dentalnoj sceni.

mr. sc. Renata Kevilj Gospić, dr. dent. med., spec. ortodoncije nosi kratku medicinsku kutu DIAMOND od  LUUN LUXURY UNIFORMS.

Ova specijalistička ustanova za ortodonciju i implantologiju rezultat je 25 godina iskustva i više od 50 tisuća zadovoljnih pacijenata koji stoje iza naših sugovornica – no mi smo ovoga puta željeli saznati više o njihovim modnim odabirima, kozmetici i odijevanju, a zapitali smo ih i što je po njima ljepota, a što njegovan izgled te kako bi opisale svoj privatni, a kako poslovni stil odijevanja?

Doznajte što su nam otkrile!

Što ženu čini lijepom i njegovanom?

Što joj je lijepo vidjeti na svakoj ženi – upitali smo mr. sc. Renatu Kevilj Gospić, koja u trenu odgovara:

„Osmijeh naravno! Onako široki, istinski – koji govori sve o njoj, koji dolazi iz srca“.

Kad je u pitanju njegovan izgled – za koji znamo da je pitanje subjektivnog dojma, doktorica ističe svoju definiciju, koja glasi otprilike: „Blistavi ten, bez vidljivog makeupa te lijepi, bijeli i ravni zubi. Njegovana i lijepa žena može biti samo ona prirodne ljepote, koja zrači iznutra. Ispunjena i sretna žena – je lijepa žena“.

S obzirom na to da je riječ o dami koja, osim profesionalnim pristupom i stručnošću, osvaja i besprijekornim odjevnim kombinacijama, morali smo provjeriti i njene modne favorite.

Ljubiteljica mode – ali ne i stereotipa

„Nemam omiljeni brend odjeće, jer ne volim stereotipe – za mene je brend upravo moja ‘nespojiva’ kombinacija koja govori mnogo o meni i mom trenutnom raspoloženju“, ističe naša sugovornica iz Poliklinike Liderdent.

Slobodan duh i odmah od stereotipa vidljiv je i u njeno izboru kozmetičkih preparata, pa dodaje kako ne može izdvojiti samo jedan brend kozmetike – jer nema omiljeni brend.

„Samo jedan brend je dosadan“, ističe sa smiješkom, pritom otkrivajući kako obožava osjećaj hidratacije na licu te je oduševljavaju formule s mirisom Provanse.

Koliko pažnje posvećujete izgledu, koliko vam je bitan prvi dojam?

„Voljela bih da imam više vremena za sebe, ali u svijetu karijere i obitelji – teško ga je naći. Ipak, volim se osjećati lijepo i privlačno pa se trudim ostaviti dobar prvi dojam. Mislim da on odaje mnogo o osobi“, kaže mr. sc. Kevilj Gospić.

Kakvu odjeću preferirate u slobodno vrijeme, a kakvu tijekom radnog dana? 

„Uvijek se odijevam onako kako se osjećam toga dana – volim biti kreativna i ne ovisiti o brendovima. Oni kvare maštu“- dodaje naša sugovornica.

A možemo li biti elegantni i na radnom mjestu?

Ako volite eleganciju, bit ćete takvi i na radnom mjestu. Ponekad volim biti i elegantna, primjerice na poslovnom sastanku, na nekim konzultacijama ili na predavanjima – no uvijek s malom dozom kreativnosti“, ističe.

mr. sc. Renata Kevilj Gospić, nosi dugu medicinsku kutu SHALL i hlaće STORE od  LUUN LUXURY UNIFORMS.

„U dentalnom svijetu nemate mnogo usluga koje možete pružiti ‘pričom’ – mnogo veći dio posla odnosi se na rad u kojem morate biti zaštićeni uniformom koja vam dopušta nesmetane pokrete. S obzirom na to, na radnom mjestu izbor je prije fitness oprema nego elegantno odijelo“, dodaje naša sugovornica.

Jesu li estetika i udobnost na radnom mjestu nespojivi?

Koji je najvažniji aspekt estetike na ženi – upitalo smo dr. med.dent. Lidiju Jozinović, specijalisticu oralne kirurgije i implantologije, koja spremno odgovara:

„Svi aspekti su jednako važni za svaku ženu. Ne možemo se fokusirati na odjeću, a zanemariti njegu kože ili frizuru – niti obrnuto. Baš kao u svim aspektima života, ne možemo izostaviti jedan kotačić, svi su aspekti estetike međusobno povezani“.

dr. med. dent. Lidija Jozinović, specijalistica oralne kirurgije i implantologije nosi kratku medicinsku kutu DIAMOND od  LUUN LUXURY UNIFORMS.

Kojeg se odjevnog predmeta nikada ne biste mogli odreći?

„Jeansa – u svakoj životnoj dobi“, odgovara u trenu dr. med.dent. Lidija Jozinović, ističući kako je svaku kombinaciju moguće ‘podići’ uz nekoliko detalja, no bazični komadi odjeće moraju biti kvalitetni i pristajati našem viđenju estetike.

Na pitanje što joj je najvažnije kod radne odjeće, odnosno uniforme, dr. med. dent. Jozinović ističe tri kriterija: Prozračnost, udobnost i lako održavanje. S obzirom na to da je riječ o odjeći u kojoj provodi većinu dana, jasno je kako kvaliteta i udobnost materijala igraju glavnu ulogu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ESTETICA.HR (@estetica.hr)

Može li na radnom mjestu estetika biti ispred udobnosti – i jesu li ovi pojmovi nespojivi?

„Estetika uvijek mora postojati, ali ne smije isključivati udobnost – pogotovo na radnom mjestu“, ističe specijalistica oralne kirurginje i implantologije, dodajući kako ovi pojmovi srećom – više nisu nespojivi.

dr. med. dent. Lidija Jozinović nosi dugu medicinsku kutu SHALL i hlače STORE od  LUUN LUXURY UNIFORMS.

Upravo je raskorak između udobnosti i elegancije na radnom mjestu premostio hrvatski brend LUUN® Luxury Uniforms, koji kombinira moderan dizajn i besprijekornu funkcionalnost. Kreirajući luksuzne medicinske uniforme koje donose dašak ekskluzivnosti i mode u svakodnevnu radnu rutinu, LUUN ® je spojio vrhunski dizajn, funkcionalnost, kvalitetu izrade i materijala, sofisticiranost, eleganciju i jednostavnost.

Što o uniformama domaćeg brenda misli mr. sc. Renata Kevilj Gospić?

„Svaka kuta u njihovoj ponudi je malo remek-djelo. Trude se svojim klijentima omogućiti samo najbolje, a uniforme se odlikuju kvalitetom i visokim performansama. Dijele beskompromisnu filozofiju vrhunske izrade te im želim puno uspjeha“, otkriva naša sugovornica.

Pročitajte još i ...