Dr. Ivana Nola: O filerima se educiram više od 15 godina

Sve do prije desetak godina smatrani su tabuom, no danas su hijaluronski fileri postali dio „redovitog održavanja ljepote“, a u posjetu dermatologu s ciljem popunjavanja volumena, popravljanja teksture kože ili pak nekirurškog liftinga više nema nikakvog srama.

Prirodan i skladan rezultat ne može postići baš svatko

Materijali su postali sve sigurniji, tehnologija sve sofisticiranija, a tehnike aplikacije sve naprednije – ovo su samo neki od razloga zbog kojih se svakodnevno sve veći broj osoba odlučuje na pomlađivanje ovim neinvazivnim anti-age „herojima“.

Ipak, bez dvojbe, najvažniji faktor za uspješno, prirodno, suptilno i dugotrajno pomlađivanje svakako je iskusan liječnik. Iako se mišljenja, baš poput ukusa, razlikuju, liječnici i laici slažu se u jednom – da bi hijaluronski fileri ostvarili svoju svrhu, njihov učinak mora biti gotovo neprimjetan.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Alberta Ferretti Backstage Milan Ready to Wear. Spring/Summer 2018. Swedish model Elsa Hosk. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355000819, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Zamislite da sretnete osobu koju poznajete godinama i pomislite kako odlično izgleda, iako ne možete istaknuti što se točno promijenilo – njeno vam lice izgleda prirodno, ali mnogo bolje, svježije i mlađe. Upravo takvom rezultatu teži svaka osoba koja pomisli na neinvazivno pomlađivanje, no zaista postići nevjerojatno prirodan i skladan rezultat može samo pravi stručnjak.

Odabir liječnika presudan je korak

Činjenica da se tretman filerima hijaluronske kiseline danas može napraviti na svakom koraku ne znači da biste se trebali prepustiti u ruke prvoj osobi koja naiđe, jer iako se apliciranje filera naizgled može učiniti jednostavno, mnogo je nijansi koje razdvajaju amatera od istinskog stručnjaka vrijednog vašeg povjerenja.

Prije nego se odlučite na estetski tretman, raspitajte se o liječnicima u svojoj blizini koji su specijalizirani u tom polju – kad su u pitanju hijaluronski fileri, u Hrvatskoj ćete teško pronaći osobu stručniju od dr. Ivane Nole, vlasnice zagrebačke Dermatologije Nola.

Pionirka neinvazivnog pomlađivanja

Osim što je riječ o jednoj o vodećih stručnjakinja kad su u pitanju nove tehnologije u službi pomlađivanja, ljepote i zdravlja kože, ovu se iskusnu liječnicu smatra i jednom od pionirki neinvazivnog pomlađivanja u Hrvatskoj.

Danas je njena dermatološka ordinacija prepuna zadovoljnih pacijenata koji joj se s povjerenjem obraćaju oko najrazličitijih problema – od problematičnog tena, do umorne kože, pa sve do izraženih znakova starenja. Kako je ova renomirana liječnica postala jedna od najcjenjenijih hrvatskih dermatologinja i zašto se brojne dame kad su fileri u pitanju ne bi prepustilo ni u čije druge ruke?

Neprestana edukacija glavni je recept kvalitete

Na pitanje kako se istaknula među konkurencijom i zaslužila titulu „stručnjakinje za filere“, dr. Ivana Nola spremno odgovara – „Neprestana edukacija jedino je što vas može ne samo dovesti na vrh, već vas tamo i zadržati. Polje anti-ageinga i estetske medicine jedno je od najbrže rastućih, a nove se tehnologije, materijali i metode na tržištu pojavljuju svakodnevno. Želite li biti izvrsni i svojim pacijentima osigurati vrhunsku uslugu i rezultate, nužno je ne samo pratiti trendove u branši, već ih često i postavljati.

Baš kao i u svakom drugom poslu, jednom završen fakultet nikako nije i kraj učenja – profesionalna edukacija trebala bi trajati cijelu karijeru, a i doktorica sama otkriva kako je estetska medicina jedno od onih polja u kojem bez kontinuirane edukacije nema šanse za kvalitetom.

EXCLUSIVE-Cancun, Mexico -10/18/16-Adriana Lima at Breathless Riviera Cancun Resort And Spa -PICTURED: Adriana Lima -, Image: 303444711, License: Rights-managed, Restrictions: EXCLUSIVE, Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images

Uvažena među kolegama, obožavana među pacijentima – sasvim opravdano

S hijaluronskim je filerima dr. Nola počela raditi još 2003., kad je u Hrvatskoj bilo teško doći do iskustva i usavršavanja u tom polju. U želji za što kvalitetnijom edukacijom nije joj bilo teško prijeći stotine, pa niti tisuće kilometara kako bi sudjelovala na kongresima i stručnim radionicama.

U posljednjih 16 godina, o novim se materijalima, tehnikama i mogućnostima primjene educirala na renomiranim međunarodnim kongresima u Parizu, Monte Carlu, Hrvatskoj, Sloveniji, Gruziji i Azerbajdžanu. Stečeno iskustvo i neosporan talent 2008. donijele su uspješnoj liječnici još jednu priliku koja se ne odbija – postala je internacionalni edukator za primjenu hijaluronskih filera za najpoznatije svjetske brendove – Restylane i Juvederm.

medical equipment tubes and vials for injection and vaccinations, Image: 314901415, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Da vrhunskog liječnika, osim profesionalnosti, stručnosti i znanja ipak čini i nešto više, složit će se pacijenti. Dok je kolege cijene zbog truda uloženog u obrazovanje i napredak struke, pacijentice dr. Nole osim izvrsnih rezultata, najviše cijene njen osobni, topli i prijateljski pristup te srdačnost kojom zrači pri svakom razgovoru. Ponekad je upravo taj korak više, koji možemo definirati i kao „faktor x“ ono što diferencira vrhunskog od prosječnog liječnika.

Prepoznati važnost kvalitete materijala

Kad je estetska medicina u pitanju, liječnici su danas suočeni s većom odgovornošću no ikad – temeljem iskustva i profesionalne etike pomoći pacijentima u donošenju najboljih odluka, čak i kada se one kose s trenutnim željama pacijenta.

„Iznimno je važno svakom pacijentu pristupiti individualno i poslušati njegove želje, ali istovremeno ne prezati od iznošenja vlastitog profesionalnog mišljenja. Odgovornost za kvalitetan, prirodan i skladan rezultat u rukama je liječnika“, tvrdi liječnica te dodaje kako je osim količine i tehnike aplikacije, za konačan rezultat iznimno važna i kvaliteta korištenog materijala.

Kad je kvaliteta u pitanju, dr. Nola ne pristaje na kompromise te se u njenoj ordinaciji mogu pronaći samo hijaluronski fileri provjerenih, renomiranih brandova s dugogodišnjom tradicijom – Juvederma, Restylanea, Aliaxina i Teoxanea.

„Upravo je višegodišnji rad rezultirao velikim iskustvom u razlikovanju čak i najmanjih nijansi koje su potrebne za donošenje odluke o odabiru materijala, a kako bi rezultat bio prirodan, komplikacije izbjegnute, a pacijent zadovoljan, važno je znati koji filer, u kojoj količini, u koju točku lica je potrebno aplicirati“, otkriva nam ova iskusna stručnjakinja za neinvazivno pomlađivanje.

Nakon svega navedenog, ne čudi činjenica da se u njenoj ordinaciji redovito mogu vidjeti i brojne poznate dane, poput Jelene Rozge, Maje Bajamić i Sanje Doležal, koje ne propuštaju priliku da svoje oduševljenje omiljenom liječnicom i javno izraze.

Pročitajte još i ...