Estetica Demik 2021: liječnici iz regije i Hrvatske na jednom mjestu

Nakon iznimnog uspjeha prošlog izdanja ESTETICA DEMIK stručnog skupa, koji je okupio više od 300 liječnika – plastičnih kirurga, dermatologa i doktora stomatologije iz Hrvatske i regije, stručni skup o estetskoj medicini ESTETICA DEMIK održao se i ove godine – 24. rujna 2021. u sklopu kongresnog centra City Plaza.

Uvodni govor održao je prim. doc. dr. Zoran Veir spec. kirurg, subspec. plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije. Pozdravivši okupljenje goste, izrazio je zadovoljstvo da se nakon više od godine dana pauze opet možemo okupljati na kongresima ovakve vrste.

Zatim je dr. Anđela Prolić održala izlaganje na temu Patient´s wishes vs Patient´s needs u kojem je istaknula kvalitetnu komunikaciju između pacijenta i liječnika kao preduvjet i uspješnog oporavka, ali i zadovoljstva samim tretmanom ili zahvatom.

Tomislav Pancirov, lifestyle poduzetnik i stručnjak za marketing i društvene mreže, predstavio je svoje izlaganje okupljenim liječnicima na temu Brendiranje uz content u beauty industriji. U zanimljivom video izlaganju posebno je naglasio Kardashian – Jenner klan kao pionire brendiranja na Instagramu kroz, naravno, neizostavne video isječke koji su u beauty industriji ključni. Okupljenim stručnjacima izložio je svoje viđenje predstavljanja beauty industrije na društvenim mrežama, te naglasio da svoj brend “treba živjeti i treba se s njim zabavljati, jer kupci i publika prepoznaju takav odnos”.

Uvod u panel diskusiju Estetski trendovi na relaciji Amsterdam – London održala je dr. Daria Voropai, MBBS, BDS. U vrlo intrigantnom izlaganju, dr. Voropai predstavila je estetske trendove u Amsterdamu i Londonu gdje radi. Dotaknula se i  trenda nalikovanja na poznate osobe i načina komuniciranja s pacijentima. Istaknula je da prilikom komuniciranja pacijentovih želja treba biti posebno oprezan jer ono što pacijenti ponekad žele, liječnici moraju znati i odbiti i prilagoditi njihovom licu, ali i potrebama.

Panel diskusiju FILERI: INTERNACIONALNA vs NACIONALNA ISKUSTVA – primjeri iz prakse moderirali su dr. sc. Željana Bolanča, spec. dermatovenerologijedr. sc. Mladen Duduković, spec. plastične i estetske kirurgije. Na panel diskusiji su sudjelovali asist. dr. spec. Kristina Davidović, dr. med. dent. Aida Ćatić, dr. med. Gorana Bijelić, dr. med. Josip Lovrić, spec. opće kirurgije, dr. med. Nevia Delalle, spec. dermatovenerologije, dr. med. Jelena Jakić, spec. dermatovenerologije, dr. med. Tomica Bagatin, spec. maksilofacijalne i subspec. plastične kirurgije glave i vrata, dr. med. Nikola Milojević, dr. med. dent. Diana Plazonić.

Na vrlo živahnoj raspravi liječnici su predstavili svoj rad te filere s kojima rade određene tretmane i zahvate.

OVDJE POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA: ESTETICA DEMIK 2021: LIJEČNICI IZ REGIJE I HRVATSKE NA JEDNOM MJESTU

Nakon toga nas je dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov, dr. med., spec. dermatovenerolog na predavanju LUXFACIEM CAP PEPTIDE 5 – REVOLUCIONARNI PEPTID U ANTI-AGE DERMOKOZMETICI upoznala s fantastičnim novim peptidom koji utječe na usporavanje starenja stanica, odnosno na produljenje telomera.

 

Riječ je o sastojcima koji su iznimno potentni kad je u pitanju zaglađivanje bora, povećanje elastičnosti kože, ubrzano zacjeljivanje rana, stimuliranje proizvodnje kolagena, zatezanje obješene kože i dubinska hidratacija. Njihovo korištenje u topikalnim preparatima omogućava neutralizaciju procesa starenja kože, odgodu pojave znakova starenja te produljenu hidrataciju – ukratko, sve što je koži potrebno za adekvatnu prevenciju starenja i održavanje mladolikosti.

Kako odabrati pravu njegu nakon određenog tretmana i koliko je to bitno istaknula je dr. sc. Željana Bolanča, spec. dermatovenerologije na predavanju La Roche-Posay – POSLIJETRETMANSKI PROIZVODI I NJIHOVA PRIMJENA U PRAKSI.

Dr. sc. Željana Bolanča podcrtala je važnost nastavka kućne njege nakon tretmana kako bi se oporavak bio uspješan, a pacijent zadovoljniji. Naime, na primjeru Dermarollera kojim se milimetarskim iglicama nanose oštećenja na kožu kako bi se potaknuo kolagen na obnavljanje, predstavila je poslijetretmansku njegu brenda La Roche-Posay Cicaplast.

Dr. med. dent. Diana Plazonić je na predavanju CRYSTALIS BIOREVITALIZACIJSKI DERMALNI FILER S HIDROKSIAPATITOM IZ LUMINERE/ALLERGAN KORPORACIJA predstavila novi dermalni filer od hidroksiapatita koji ima sposobnost prirodne biorevitalizacije i remodeliranja kože.

Na predstavljanju više sudionika na temu SUVREMENE APARATIVNE TEHNOLOGIJE I NJIHOVE MOGUĆNOSTI moderne aparate i najnovije tehnologije predstavili su dr. sc. Mladen Duduković, spec. plastične i estetske kirurgije, dr. med. Tea Brozičević, spec. dermatovenerologije, dr. med. Jelena Jakić, spec. dermatovenerologije, spec., dr. med. Anđela Prolić.

Prilikom izlaganja liječnici su predstavili najizvođenije aparativne tretmane. Kod dr. Dudukovića to je zasigurno Hydrafacial, a kod poznate liječnice domaćih zvijezda dr. med. Jelene Jakić to je Skin Pen. Iako nije bio prisutan, dr. med. Josip Zekić  kratkim je videom predstavio inovativni tretman Carboxy terapijom, a jedna od najpoznatijih splitskih estetičarki dr. med. Anđela Prolić predstavila je impresivne rezultate korištenja Onda Coolwaves tretmana.

Novi hit na estetskom tržištu BOCOUTURE – NEW ERA OF BOTULINUM TOXIN predstavio je dr. sc. Mladen Duduković, dr. med., spec. plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije. Radi se o najnovijem toksinu na tržištu kompanije Merz – pročišćenom botulinum toxinu, bez kompleksnih proteina koji dokazano nemaju nikakvu učinkovitost, već samo nuspojave.

Estetica Demik 2021 stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem zaključila je panel diskusija ANTI-AGE: KOMPLEMENTARNE METODE I PRISTUP NOVOG DOBA. Svoje viđenje i pristupe neinvazivnim estetskim tretmanima, prehrani i dodacima prehrani kao komplementarnoj metodi usporavanja starenja, te kombiniranju više metoda za postizanje mlađeg izgleda predstavili su Dubravka Musa, mag. pharm., dr. med. Tea Brozičević, spec. dermatovenerologije, Vesna Marijanović Jukić, mag. pharm., dr. sc. Željana Bolanča, dr. med., spec. dermatovenerologije, Ivana Barišić, mag. nutricionizma, dr. Tamara Lazić Strugar, MD, FAAD, a raspravu je moderirala doc. dr. sc. Marija Buljan, dr. med., spec. dermatologije i venerologije.

OVDJE POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA: ESTETICA DEMIK 2021: LIJEČNICI IZ REGIJE I HRVATSKE NA JEDNOM MJESTU

Pročitajte još i ...