Jedinstven na tržištu – napokon proizvod koji zamjenjuje klasični botox, sužava pore, briše ožiljke i regenerira lice

Svakih nekoliko godina na tržištu neinvazivne dermatologije dogodi se pomak – u kojemu do jučer nemoguće postane moguće. U prošlosti takve su pomake donijeli hijaluronski fileri, botox i još poneko zvučno ime anti-age svijeta, no danas su ti pomaci još veći.

Kompletna regeneracija kože – iznutra

Težnja za pronalaskom rješenja dermatoloških problema znanstvenike svakodnevno tjera da prelaze granice, a upravo se to dogodilo u slučaju tvrtke DNA Technologies – razvojem proizvoda koji sadrže polinukleotide identične onima iz ljudskog DNA prvi je puta postignuta kompletna regeneracija kože – iznutra, dok se izvana stvara prirodan izgled i mimika bez bora.

Kako bismo saznali sve o ovom jedinstvenom proizvodu na tržištu, uputili smo se u Polikliniku Ribnjak, u kojoj nas je dočekao dr. Milan Milošević, liječnik s dugogodišnjim iskustvom i vlasnik ove renomirane poliklinike, poznate po vrhunskog primjeni regenerativne medicine – kako u funkcionalnom, tako i u estetskom aspektu.

Prekretnica u svijetu estetike

S obzirom na to da smo uvijek u potrazi za najinovativnijim tretmanima koji donose prekretnicu u svijetu estetike, željeli smo čitateljima iz prve ruke vidjeti kako polinukleotidi djeluju na kožu, kome su namijenjeni i što od njihove primjene očekivati.

„Polinukleotidi su esencijalne bjelančevine nužne za kvalitetnu regeneraciju kože, a posebni su po tome što su sastavni dio ljudske DNA. Iz tog je razloga regenerativni proces izrazito jak, a oštećene stanice kože počinju se obnavljati odmah nakon tretmana, dok se učinak vidi i do godinu dana nakon tretmana“, objasnio nam je dr. Milošević.

dr. Milan Milošević, Poliklinika Ribnjak

Potpuno jedinstven na tržištu – koktel polinukleotida koji zaglađuje bore, uklanja ožiljke i transformira kožu iznutra

Visokokvalitetni profesionalni proizvodi „Vitten“ nazivaju se i mezoterapijom protiv starenja, a linija se sastoji od četiri „boostera“ kože – kolagenski i elastinski stimulans na bazi polikaprolaktona, stimulans rasta kose na temelju faktora rasta, sredstvo za regeneraciju kože na bazi polinukleotida i hidratizirajući proizvod na bazi hijaluronske kiseline.

Pacijentica na čijem nam je primjeru liječnik želio dočarati učinkovitost ove dermatološke inovacije bila je idealan kandidat za tretman proizvodom Vitten PN Plus, formulu za dubinsku regeneraciju na bazi polinukleotida. Njen je ten narušen dugogodišnjom borbom s aknama, a posljedice su vidljive u obliku ožiljaka, mrljica i neravne teksture kože.

Identičan ljudskom DNA

Iznimno sofisticirana klinička ispitivanja omogućila su nastanak proizvoda čija se formula bazira na komponentama identičnima ljudskom DNA – a zahvaljujući izrazito snažnom utjecaju na regeneraciju, tretman je pogodan za različite vrste problema i različite dobne skupine.

Dok će kod osoba u zrelijim godinama djelovati na zaglađivanje kože, smanjenje površinskih bora i sužavanje proširenih pora, mlađe će osobe – poput današnje pacijentice – profitirati od učinka na smanjenje ožiljaka, ublažavanje akni i drastično poboljšanje teksture kože.

Tvrtka DNA technologies jedina je na tržištu uspjela proizvodima Vitten PN i Vitten PN Plus ponuditi tehnologiju na bazi polinukleotida – molekule gotovo identične ljudskom DNA.

Smanjuje čak i aktivne akne te drastično ublažava ožiljke

Izrazito snažno protuupalno djelovanje, poticanje rasta zdravih stanica i stvaranje ekstracelularnog matriksa samo su neka od iznimnih svojstava koje se pripisuju ovom revolucionarnom proizvodu, a dr. Milošević nam je na primjeru pacijentice objasnio kakav će učinak napravljeni tretman imati na kožu pogođenu aknama i ožiljcima.

„Pacijenti najčešće vide rezultate već nakon prvog tretmana – prvenstveno u vidu smanjenja ožiljaka i smirivanja akni, ali i u vidu poboljšanja elastičnosti kože, zaglađivanje borica, pa čak i brisanje podočnjaka i tamnih mrlja ispod očiju“, objašnjava liječnik.

U samo nekoliko tjedana ovim je tretmanom moguće značajno smanjiti upalne procese te ujednačiti ten, kao niti jednim dosad dostupnim proizvodom na tržištu.

Proizvodnjom vlastitog kolagena koža se regenerira na svim razinama

U liniji se osim Vitten PN i PN Plus proizvoda, nalazi i Vitten Elastine – formula na bazi tekućeg PCL-a (polikaprolaktona), koja potiče proizvodnju vlastitog kolagena i elastina u dubljim slojevima kože. Izvrstan učinak pokazuje na bore oko očiju, kao i na dublje bore na obrazima ili vratu, jer djeluje upravo na stvaranje novih kolagenskih vlakana.

Kad je riječ o hidrataciji kože, ona je potrebna osobama svake dobi – od mlađih pacijenata kojima će pojačana hidratacija dubljih slojeva donijeti bržu regeneraciju oštećene kože i popravljanje površinske teksture, pa sve do pacijenata zrelije dobi kojima je potrebna dubinska nadoknada izgubljenog hijalurona.

Iz tog razloga među ključne proizvode u liniji spadaju i Vitten Hydro te Hydro Plus – namijenjeni hidrataciji i vraćanju elastičnosti kože. Osim što će poboljšati površinsku teksturu i posvijetliti kožu, njihov je glavni adut djelovanje na kvalitetu i debljinu kože, koju mogu povećati do 52%. Još jedna iznimna inovacija na koju se proizvodi Vitten serije oslanjaju su faktori rasta – a njihova je snaga posebno vidljiva u liniji Vitten Hair.

Čak 9 aktivnih sastojaka utječe na ciklus rasta kose, pri čemu je glavna funkcija ove „mezoterapije za kosu“ produžiti životni vijek vlasi te što više smanjiti fazu opadanja.

Proizvodi čiju su kvalitetu prepoznali liječnici

Iako novi tržištu, i dermalni fileri tvrtke DNA Technologies već su izazvali veliku pomamu. Poznati pod nazivom E.p.t.q., riječ je o vrlo sigurnim proizvodima visoke „čistoće“ sastojaka, čiju su vrijednost već prepoznali i brojni hrvatski estetski liječnici – ali i njihovi pacijenti.

E.p.t.q dermalni fileri obećavaju izvrsnu kvalitetu i sigurnost. U cijelom procesu je razina endotoksina ispod 0,1 EU/ml, a rezidualni BDDE je ispod razine detekcije, čime se minimaliziraju razne nuspojave koje se mogu javiti nakon postupka. E.p.t.q. dermalni fileri sprečavaju stvaranje kalcifikacije odnosno čvorića ili kvržica.

Manja je migracija proizvoda zbog visoke kohezivnosti i dobro se modeliraju i daju dugoročni efekt. Klinička ispitivanja potvrđuju veće zadovoljstvo ovim filerima i pacijenata i operatera. E.p.t.q. je siguran medicinski proizvod zbog dokazane sigurnosti u tijelu.

Na samom kraju, doktora smo upitali i kako njegovati kožu nakon tretmana, a rješenje srećom – stane u jednu ruku.

E.p.t.q. Skin Care RX Hyaluronic Acid Mask jedina je maska na tržištu koja sadrži 24 mg hijaluronske kiseline u obliku filera E.p.t.q. koja potiče hidrataciju. Riječ je o maski u obliku“plahtice” koja sadrži bogatu kremastu esenciju s hijaluronskom kiselinom za intenzivnu hidrataciju i umirenje, a čak 3 vrste peptida hrane umornu kožu te osnažuju i poboljšavaju njezin elasticitet.

S obzirom na izniman set sastojaka, potpuno jedinstven na tržištu – ova je maska idealna nadopuna estetskim tretmanima, poput lasera, pilinga, dermoabrazije ili mezoterapije, a doktor ju je preporučio i današnjoj pacijentici, kako bi se rezultati tretmana na licu vidjeli što prije, a eventualno crvenilo ili nadraženost smanjila na minimum.

Više o proizvodima možete saznati na: www.dnatech.eu i www.dna.hr

Pročitajte još i ...