Kiseline u njezi kože i kako ih ispravno koristiti? Odgovore donosi magistra poznatog brenda

Moguće je da vam se riječi ‘kiseline’ i ‘njega’ u istoj rečenici čine nespojivima, no, ako pitate dermatologe, reći će vam kako su skincare kiseline apsolutno neizbježni dio njegujuće, ali i anti-age rutine, i to za doslovno sve kože i sve dobne skupine. Ono što je najbolje, s kiselinama u njegujućim proizvodima sasvim ste se sigurno već i susrele, a da toga možda i niste bile svjesne.

Naime, svaka suvremenija pa i kvalitetnija krema, serum, tonik, proizvod za tretiranje akni vrlo vjerojatno sadrži neke od najpopularnijih kiselina za njegu lica, što samo govori u prilog činjenici da je njihovo korištenje godinama neopravdano izaziva strah kod brojnih žena. Ono što je važno jest otkriti i definirati koja kiselina odgovara vašoj problematici ili statusu kože.

Prije svega, važno je imati na umu činjenicu da su najveći neprijatelji vašeg blistavog i zdravog tena, mrtve stanice koje se nakupljaju u porama i na površini kože. No, proces odbacivanja mrtvih stanica kože ponekad je otežan, a izravna posljedica je njihovo nakupljanje u porama, ali i onemogućavanje proizvodima za njegu kože da djeluju u svojoj punoj snazi.

Osim što će ukloniti zaostale mrtve stanice, sebum, prljavštinu, nakupljene čestice prašine i onečišćenja iz pora i s površine kože, pravilno korištene kiseline uspješno će ukloniti i sivilo tena, mrljice, pa čak i znakove starenja. Jednostavnije rečeno – licu će vratiti blistavost i mladenački izgled čak i kada ste od nje već odustali. Iako ih najčešće nalazimo u proizvodima za eksfolijaciju, sve se češće moćne kiseline mogu pronaći i na popisima sastojaka anti-age krema, seruma i tonika.

A upravo će o kiselinama u njezi kože biti govora na stručnom predavanju magistre Tee Zebić iz poznatog domaćeg kozmetičkog brenda Skintegra koje će se održati u okviru stručnog skupa Estetica Demik, 3. studenog u Zagrebu.

Tea Zebić

 

“Upotreba kiselina danas je široko raširena i njima je moguće tretirati različita stanja: akne, hiperpigmentacije, kao i postići anti-age učinak. Dostupni proizvodi na tržište dolaze u raznim tehnološkim oblicima (kreme, gelovi, losioni) koji mogu biti formulirani u obliku čistača, tonika, kreme, seruma, pa i maske za lice. Iz tog razloga, bitno je znati koje kiseline su adekvatne za određenu namjenu, u kojoj koncentraciji, kako se kombiniraju međusobno i s drugim proizvodima, kako bismo osigurali maksimalan benefit za kožu”, rekla je Tea Zebić najavljujući svoje predavanje.

—————————————————————————

Stručni skup Estetica Demik 2023 održat će se u petak, 3. 11. 2023. u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb, Radnička cesta 21, s početkom u 15:20 sati.

Ulaz na stručni skup je besplatan, ali je moguć isključivo uz prethodnu prijavu. PRIJAVITE SE OVDJE:

FORMULAR ZA PRIJAVU

 U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na info@estetica.hr.

Generalni pokrovitelj Estetica Demik stručnog skupa 2023. je Vichy.

Pročitajte još i ...