Blistav ten i zategnuta koža lica nakon samo jednog tretmana

Ako u abecedi anti-ageinga postoje slova koja su važnija od drugih, onda su to zacijelo K kao kolagen i E kao elastin. Sve zaljubljenice u skincare na tu su temu već – doktorirale.

U kojoj se dobi žene počinju zanimati za kolagen? U dobi kad njegova razina u tijelu počinje opadati. Iako tu činjenicu najčešće povezujemo sa srednjim i zrelijim godinama, istina je da ga počinjemo gubiti već u srednjim 20-ima, i to prosječno 1,5 posto godišnje.

Ljepilo ključno za mladolikost

Možda to ne bismo ni primijetile da ovaj prirodni protein nije zaslužan za čvrstoću, elastičnost i izdržljivost kože, pa time i za mladolikost. Njegov naziv dolazi od grčke riječi ljepilo: kolagen je, naime, odgovoran za stvaranje vlaknaste mreže među slojevima kože, koja osigurava čvrstu i stabilnu strukturu te omogućuje rast novim stanicama.

Premda se njime bave beauty portali i časopisi, uloga kolagena puno je kompleksnija: on povezuje pojedine kosti, gradi ovojnice oko organa, oblaže i štiti krvne žile, povezuje kožu s potkožnim strukturama…  Ima i bitnu ulogu u očuvanju imuniteta, a važan je i u procesima regeneracije potpornog tkiva.

Na smanjenje kolagena utječe i lifestyle

Zbog svih tih razloga organizam ima sposobnost stalnog obnavljanja kolagena, koji mu je potreban za rast i zamjenu istrošenih tkiva te za zacjeljivanje i obnovu ozlijeđenih tkiva. No, njegova se količina smanjuje obrnuto proporcionalno s godinama, što se očituje u degenerativnim promjenama na tijelu.

Osim kroz poremećaje imunosnog i koštano-mišićnog sustava, te se promjene uočavaju i u  kvaliteti kože: pojavljuju se i produbljuju bore, celulit zahvaća sve veće površine, koža i kosa postaju suhe i bez sjaja

Također, bitno je znati da godine nisu jedini faktor koji umanjuje produkciju kolagena –  i sami tom procesu pridonosimo izlažući se pretjerano suncu, pušeći, boraveći na onečišćenom zraku…

Dermokozmetička industrija tu pojavu nastoji ublažiti osmišljavanjem formula koje na aktivnost potiče fibroblaste, stanice koje proizvode kolagen, i tako na neki način usporavaju starenje, barem s vizualnog aspekta. A isti cilj imaju i prouzvođači beauty aparata namijenjenih poboljšanju stanja kože.

Med Visage rezultate nudi – odmah

Jedan od takvih je i Med Visage, tretman koji dokazano stimulira stanične mehanizme odgovorne za obnovu i regeneraciju tkiva. Žene su njime oduševljene jer teksturu, tonus i elastičnost kože poboljšava – trenutno. Na kojem principu funkcionira? Njegova je najveća moć upravo stvaranju novog kolagena, koji pomaže koži da što dulje zadrži mladolikost.

Taj je spektakularni uređaj na raspolaganju i klijentima zagrebačkog Estetskog centra Adora, a njegova se učinkovitost bazira na kombinaciji ultrazvuka i radiofrekvencije – koja mehanizam obnove stanica potiče zagrijavanjem tkiva. Povećana temperatura, naime, stimulira prokrvljenost područja, čime se dovodi više kisika i hranjivih tvari potrebnih za oporavak. Prednost pojačanog krvotoka jest i ubrzani protok limfe, što pomaže u otklanjaju toksina i štetnih tvari.

Koža je svjetlija i blistavija, a ten ujednačen

Izravan učinak topline koja se osjeti prilikom tretmana je poticanje kontrakcije dermalnog kolagena, što uzrokuje zatezanje kože, koja je nakon tretmana blistava, ujednačena, svjetlija i mladolikija.

S Med Visage tretmanom zateže se i pomlađuje koža lica, vrata i dekoltea, uklanjaju se bore na licu i vratu, stimulira se proizvodnja novog kolagena, zateže se podbradak i podižu očni kapci – dakle sve ono s čime muku muči većina žena od kasnih tridesetih nadalje.

Kako izgleda tretman

Prije svakog Med Visage tretmana koža se dobro očisti kako bi se s nje uklonile odumrle stanice, a zatim slijedi topla masaža na svakoj zoni lica i vrata. Osjeća se lagano dubinsko zagrijavanje koje može potrajati i do nekoliko sati, kao posljedica stimulacije koja se nastavlja čak i nakon samog tretmana.

Može se, dakle, reći da tretman ima produženo djelovanje. Nakon postupka, osoba se možete vratiti svojim svakodnevnim obvezama i aktivnostima te se čak i našminkati, premda zadovoljne korisnice kažu da make-up nakon tretmana nije ni potreban.

Uređaj koji skida godine

Jedan tretman traje od 60 do 90 minuta, u potpunosti je neinvazivan, a za savršene rezultate preporučuje se pet tretmana u razmaku od sedam do deset dana.

Ultrazvuk jačine 5 MHZ usmjeren je tako da doticaj s kožom bude optimalan, a iako tretman daje rezultate odmah nakon izvođenja, potpuni se učinak podizanja i učvršćivanja može očekivati nakon nekoliko mjeseci – koliko treba da se zalihe kolagena obnove. Osim što će ukloniti sitne bore i pomladiti kožu vrata, ovaj će uređaj vidno zategnuti konture čitavog vrata i podbratka pa možemo reći da je Med Visage zapravo specijaliziran za – skidanje godine.

 

Pročitajte još i ...