Je li baš svatko idealan kandidat za povećanje usana filerima?

Stigma koja prati povećanje usana filerima uglavnom se veže uz pogrešnu percepciju da sve „umjetne“ usne izgledaju neprirodno i da se efekt „patkastih usana“ ne može izbjeći.

Naravno, radi se o potpuno krivoj predodžbi, a svaka malo bolje informirana osoba znat će da se usne popunjavaju prirodnim materijalima uz vrlo prirodne rezultate koji ni po čemu ne odaju da se radi o upotrebi filera. Izdvajamo nekoliko najčešćih pitanja o povećanju usana filerima.

NOT FOR COVER USAGE. Introducing Hailey Baldwin UGG Classic Street Collection campaign. PLEASE CREDIT CAMERA PRESS/UGG IN ALL USAGES., Image: 297917481, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY. NO COVER USAGE. Camera Press provides this publicly distributed image for editorial purposes. Additional permissions may be required., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Fileri će “rastegnuti” usnu i nakon korištenja filera usne će ostati ovješene?

Ovo je jedna od najvećih zabluda vezanih uz povećanje usana filerima i nikako nema veze s istinom. Evo zašto: ubrizgavanjem hijaluronske kiseline (tvari koja prirodno postoji u našim tijelima) u kožu stimulira se proizvodnja kolagena. Čak i nakon što prirodni enzimi koji se nalaze u tijelu počnu otapati aplicirani materijal, zbog djelovanja kolagena koža ostaje čvrsta te je nastajanje bora ublaženo. Dakle, istina je potpuno obrnuta – usne ne samo da se neće ovjesiti, nego će djelovanjem kolagena duže ostati čvrste i pomlađene.

Usne popunjene filerima izgledaju neprirodno?

Iako postoje slučajevi kada usne izgledaju neprirodno, problem nije u fileru, već u tehnikama aplikacije i količini korištenog materijala. U rukama stručnjaka rezultati su vrlo prirodni i zaista se ne može prepoznati da se radi o „umjetnim“ usnama.

Fileri su samo za osobe koje imaju tanke usne?

Dodavanje volumena usnama najčešći je razlog zbog kojeg se osobe odlučuju na apliciranje filera u usne. Međutim, fileri nisu namijenjeni samo osobama s tankim usnama – njima se mogu korigirati asimetrije, naglasiti Kupidov luk, ispraviti nesrazmjer gornje i donje usne, korigirati spušteni kutovi usana ili jednostavno osvježiti usne.

Svatko je idealan kandidat za povećanje usana filerima?

U nekim slučajevima fileri nisu najbolje rješenje za željeni rezultat. Dio osoba koje se odlučuju na povećanje usana imaju iznimno malu površinu usne – takve usne nisu dobar kandidat za značajnije povećanje, međutim, nerijetko se upravo pretankim usnama volumen nastoji dodati pretjeranim količinama filera.

Osim toga, kod pretankih usana teže se izbjegava efekt „patkastih usana“ jer se one nemaju prostora širiti vertikalno, već sav materijal usnu „gura van“. U takvim je slučajevima najbolja opcija lip lift nakon kojeg se mogu aplicirati fileri za još bolje i prirodnije rezultate.

Australian supermodel Miranda Kerr in new promotional pictures of Swarovski Spring Summer 2015 Allure collection., Image: 232570999, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Rezultati su nepopravljivi?

Prije svega, fileri imaju svoj vijek trajanja. No, ako i niste zadovoljni učinjenim, pozitivna je strana to što će se rezultati povući s vremenom. Osim toga, za razgradnju filera kada se pacijentu ne sviđaju rezultati, koristi se enzim hijaluronidaza kojim se u kratkom roku filer razgrađuje, a usne vraćaju u prvobitno stanje.

Pročitajte još i ...