Novi vitamin C za lice koji preporučuju dermatolozi

Kad je riječ o antioksidansima, abeceda bi mogla početi i od slova – C. Iako se, naime, na kozmetičkom tržištu gotovo svakodnevno pojavljuju inovativne formule i spektakularni sastojci namijenjeni rješavanju raznoraznih problema s kožom, vitamin C svojevrsni je klasik koji će, sasvim sigurno, još dugo ostati na tronu u carstvu anti-age njege.

Njemu u prilog govore i rezultati Google pretraga: korisnici koji lutaju bespućima interneta u potrazi za spasonosnim skincare rješenjima stavili su ga na visoko drugo mjesto traženosti.

Saveznik mladenačkog izgleda

Smatra se, naime, jednim od najjačih saveznika mladolikosti: igra ključnu ulogu u prevenciji fotooštećenja, bora i preuranjenih znakova starenja, što potvrđuju dermatolozi diljem svijeta.  Na listi omiljenih sastojaka kod žena našao se jer rješava jedan od njihovih najvećih problema s kožom, a to je nedostatak sjaja – kao posljedicu starenja.

S ovim se problemom nose gotovo sve žene, a odabir idealnog skincare saveznika još je veći problem osobama osjetljive kože – što su imali na umu i stručnjaci renomiranog francuskog brenda La Roche-Posay. Slijedeći svoju misiju – a to je pomaganje koži kroz formule koje se baziraju na minimalnom broju pomno odabranih sastojaka i njihovim optimalnim koncentracijama – lansirali su Pure Vitamin C10, čija će formula, iako snažna, odgovarati baš svakoj koži, pa čak i onoj vrlo osjetljivoj.

Ovaj je regenerativni antioksidativni serum namijenjen ublažavanju bora, nepravilnosti kože i postizanju toliko željenog glow efekta.

Što kad se zalihe vitamina C u koži počnu trošiti

Jeste li znali da je vitamin C najzastupljeniji antioksidans u koži? No, s obzirom na to da ljudski organizam nema enzima koji bi ga bio sposoban sintetizirati kad se s godinama – ali i zbog, recimo, izlaganja UV zrakama i pušenja – počne trošiti, koža se oslanja na „vanjski boost“ kao što je Pure Vitamin C10.

Ovaj jedinstveni proizvod temelji se na visokoučinkovitoj formuli koja kombinira kozmetički „flash royal“, ili dobitnu kombinaciju anti-aginga: 10-postotni čisti vitamin C, salicilnu kiselinu koja djeluje eksfolirajuće, neurosensin s fiziološkim pH kože zaslužan za sjaj te umirujuću termalnu vodu.

Boost kolagena i elastina

Čisti vitamin C (L-askorbinska kiselina) najaktivnija je forma ovog vitamina, poznata po sposobnosti da pospješuje stvaranje kolagena i elastina, ublažava posljedice oksidativnog stresa, poboljšava ton kože regulirajući melanin, poboljšava teksturu kože, zaglađuje ju, ublažava upalne procese…

Što se postiže dosljednom primjenom (ujutro i navečer na lice i na vrat) seruma Pure Vitamin C10? Ono za čime žude sve žene: koža je u trenu mekša, hidratizirana i sjajnija, a vidljivost bora i finih linija s vremenom je ublažena. Vidna transformacija događa se i kod boje i teksture tena, koji je mnogo zaglađeniji, ujednačeniji, čišći te – sjajniji.

September 10, 2016 - New York, USA - Francesca Liberatore. MODEL ON BEAUTY BACKSTAGE, HAIR, LIPS, FACE, EYES, NAILS, WOMAN WOMEN, NEW YORK FASHION WEEK 2017 READY TO WEAR, , PRET A PORTER, SPRING SUMMER FRUEHLING SOMMER .NYSS17, Image: 300251784, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Preparat će oduševiti ljubiteljice gustih, raskošnih tekstura – posebice kad shvate da se pritom brzo upija te ostavlja svilenkasti, nemasni trag. Iako serumi često ostavljaju ljepljiv osjećaj na koži, Pure Vitamin C10 jedan je od onih koji se sasvim upiju pa je koža tako divno čista…

A znate li koje pitanje među prvim postave poklonice dekorativne kozmetike kad procjenjuju kreme i serume? Funkcionira li proizvod kao podloga za puder?

FOR EDITORIAL USE ONLY. Bottega Veneta Backstage Milan Ready to Wear. Spring/Summer 2018. South African model Candice Swanepoel. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355000064, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Žene koje su ga dosad probale tvrde – odlično! Još je jednu stvar bitno znati: vitamin C izrazito je aktivan, može reagirati u dodiru sa zrakom i požutjeti. To ne utječe na njegovu neškodljivost ili učinkovitost. Također, nakon svake upotrebe treba dobro obrisati unutarnji dio čepa pipete prije nego li se zatvori bočica.

A kako je našim čitateljicama vitamin C često u fokusu interesa, La Roche-Posay je odlučio donijeti odgovore iz prve ruke. Dr. Jelena Meštrović Štefekov, ugledna zagrebačka dermatologinja, odgovorila je na najčešća pitanja o apsorpciji vitamina C, idealnoj koncentraciji, korištenju na osjetljivoj koži, ali i najboljim načinima na koje ovaj snažni antioksidans možete uključiti u svakodnevnu rutinu.

Može li osjetljiva koža reagirati na vitamin C?

„Iako se vitamin C ubraja u kategoriju preparata koji se vrlo dobro podnose, osjetljivija koža može reagirati na više koncentracije (iznad 10%) te na niže pH vrijednosti (veću kiselost preparata). Zato je vrlo važno paziti na oblik vitamina C, njegovu koncentraciju i kiselost te kombinacije s drugim aktivnim tvarima“, objasnila je dermatologinja.

Zašto je bitna pH vrijednost?

„ Apsorpcija vitamina C uvelike ovisi o njegovom pH. Niži pH (3.5) omogućuje bolju apsorpciju, no istovremeno može oštetiti zaštitnu barijeru kože i dovesti do njezine osjetljivosti. Fiziološke vrijednosti pH (5-6) omogućuju optimalnu apsorpciju bez rizika oštećenja zaštitne epidermalne barijere“, tvrdi dr. Meštrović Štefekov.

Kako najbolje uključiti vitamin C u rutinu?

Forme seruma omogućuju najbolju iskoristivost vitamina C, uspješno se kombiniraju s drugim aktivnim supstancijama – poput hijaluronske kiseline, retinola, AHA kiselina… Kombinacija preparata uvijek je poželjna jer djeluje sinergijski i pojačava efekte svakog preparata – pod uvjetom da se kombiniraju na pravilan način.

„Serum se koristi uvijek kao prvi sloj njege, nakon čišćenja (i eventualno toniziranja), poslije čega uvijek slijedi moisturizer ili drugi kremasti preparat za njegu kože. Ako se vitamin C koristi ujutro, savjetuje se da drugi sloj bude krema sa zaštitnim faktorom. Navečer, drugi sloj može biti krema koja sadrži hijaluron ili drugu aktivnu komponentu (ovisno o zahtjevima kože i njezinoj podnošljivosti/osjetljivosti)“ , ističe liječnica.

Koliko se često vitamin C može koristiti tijekom jednog dana?

Kao što prave zaljubljenice u kozmetiku već znaju, učestalost korištenja ovisi ponajprije o potrebama kože, ali i našim preferencijama. Dr. Meštrović Štefekov ističe kako se može koristiti jednom ili dva puta dnevno, ujutro ili/i navečer, ovisno o stanju kože i kombinacijama s drugim preparatima za njegu.

Kome preporučiti serum Pure Vitamin C10?

Na pitanje – kome će najnovije izdanje vitamina C iz La Roche-Posaya odgovarati, dermatologinja odgovara: „Osobama koje imaju bore, iregularnosti teksture i tonusa kože, nedostatak sjaja, sivu, beživotnu kožu, neujednačene pigmentacije, zatim osobama koje traže efikasan, ali siguran serum s vitaminom C te općenito svim tipovima kože – uključujući i osobe s osjetljivom kožom“.

Evocira li išta više mladost nego vedar duh i – sjajan ten?

Pročitajte još i ...