Ovo su najpoznatiji fileri koji se koriste i u Hrvatskoj

Baš kao što svaka krema nije ista, svaki serum s vitaminom C ima svoje prednosti, isto vrijedi i za hijaluronske filere. Najpopularniji medicinsko-estetski proizvod na svijetu nikako nije stran niti Hrvaticama – o mogućnostima dermalnih filera domaće su dame vrlo dobro informirane.

Bilo da je riječ o djevojkama u 20-ima koje žele popuniti usne ili istaknuti jagodice, ili pak o damama u 40-ma i 50-ima čiji je cilj osvježiti ten, zategnuti namreškanu kožu i vratiti volumen dijelovima lica koji su ga s vremenom izgubili – fileri nude rješenja gotovo svih estetskih problema lica.

Tekstura, trajnost rezultata i sastav – svaki filer ima svoje posebnosti

Iako se svaki proizvođač dermalnih filera može pohvaliti nekom posebnošću, poput posebne tehnologije, teksture koja je savršeno prilagođena pojedinom dijelu lica, trajnošću rezultata ili pak sastavom koji se u kožu integrira besprijekorno, činjenica je kako se niti iskusnim ljubiteljima estetike ponekad nije lako snaći u širokoj ponudi, a posebice početnicima.

Zato vam danas donosimo pregleda najpoznatijih brendova dermalnih filera koji su reputaciju stekli na svjetskoj razini, a zadobili su i povjerenje hrvatskih estetskih liječnika, ali i njihovih vjernih pacijenata.

Iako su dermalni fileri na tržištu već 40-ak godina, njihov se sastav drastično promijenio u posljednjih 15-ak godina. Dok su nekadašnji fileri sastavom bili kolagenski, napredak u tehnologiji, estetskoj medicini i dermatologiji doveo je do razvoja sofisticiranih filera u čijem je sastavu stabilizirana hijaluronska kiselina. S obzirom na to da je riječ o supstanciji koja se prirodno nalazi u ljudskom tijelu, vjerojatnosti nepovoljnih reakcija ili pojave alergija su vrlo niske, a okolno tkivo izvrsno „prihvaća“ novouneseni hijaluron, savršeno ga integrirajući u prirodne konture lica.

Restylane

Prvi brend filera hijaluronske kiseline na svijetu je Restylane, proizvođača Galderma. S obzirom na njegov čisti sastav i iznimno visoku kvalitetu, vrlo ga je brzo odobrio i poslovično strogi američki FDA, danas već davne 2006.

Riječ je o jednom od najčešće korištenih filera, kojem vjeruju neki od najboljih dermatologa i estetskih liječnika na svijetu – a izniman status ima i među hrvatskim estetičarima. Danas ovaj brend filera ima zasebne linije posvećene različitim problemima, ali i različitim regijama lica – pa se tako u ponudi nalaze linije Silk (za usne), Lyft (za jagodice i bore smijalice), Refyne i Defyne (za marionetske i nazolabijalne linije), Kysse (za usne), a za ugodniju aplikaciju, kreirana je i linija Restylane-L s lidokainom.

Ovaj je brend popularan među brojnim liječnicima s hollywoodske A-liste, a već su mu godinama vjerni i neki od najboljih hrvatskih dermatologa i estetskih liječnika – samo neki od njih su dr. Nevia Delalle, dr. Nikola Milojević, dr. Sanja Lazarić, dr. Sanja Gregurić, dr. Ana Maletić, dr. Maja Ceković, dr. Tomica Bagatin i brojni drugi.

Juvéderm

Još jedan brend dermalnih filera svjetskog glasa je Juvéderm, proizvođača Allergan. Po učestalosti korištenja, spada među najpopularnije filere na svijetu, a na tržištu se pojavio nedugo nakon Restylanea.

Fileri ovog brenda odlikuju se patentiranom tehnologijom koja osigurava savršeno integriranje proizvoda s tkivom u potkožju, čime je osigurano da lice nakon aplikacije zadrži prirodan izgled, posebno tijekom prirodnih grimasa, poput smijanja, mrštenja ili čuđenja. Juvéderm fileri su najpoznatiji po jedinstvenom pristupu pod nazivom Vycross, koja objedinjuje pet proizvoda – Volux, Voluma, Volift, Volbella i Volite.

Svaki od njih specijaliziran je za pojedinu regiju lica i tip problema, a Vycross tehnologiju karakterizira viša razina viskoznosti koja omogućuje fileru da održi svoju molekularnu strukturu nakon tretmana. Time je omogućena dugotrajnost rezultata i veća otpornost na razgradnju. Ovisno o korištenom fileru i regiji lica, rezultati traju od 6 mjeseci pa sve do 2 godine, a u Hrvatskoj su ovom brendu filera vjerni dr. sc. Željana Bolanča, liječnici Poliklinike Bagatin, dr. Nikola Milojević, dr. sc. Mladen Duduković i brojni drugi domaći estetičari A-liste.

Belotero

Belotero fileri, proizvođača Merz, posljednjih su godina stekli izniman status među estetskim liječnicima, plastičnim kirurzima i dermatolozima.

Kombinirajući proizvode iz široke palete, filozofija brenda počiva na komplementarnom pristupu, prema kojemu lice uvijek treba promatrati kao cjelinu te se ne preporučuje znakove starenja tretirati izolirano od ostatka lica. Belotero fileri jedinstveni su po patentiranoj CPM tehnologiji koja omogućava optimalnu prilagodljivost individualnim potrebama, što omogućava iznimno prirodne rezultate.

Ovisno o gustoći i stupnju viskoznosti, u ponudi se nalaze Belotero Volume, Intense, Balance, Soft i Hydro filer, a najbolju kombinaciju proizvoda odabrat će upravo educirani i iskusni liječnici. Ovim se filerima mogu tretirati duboke bore, sitne linije oko usana ili očiju, ali i napraviti snažan lifting čitavog lica – mogućnosti su gotovo neograničene.

Filerima brenda Belotero vjerni su dr. sc. Mladen Duduković, koji je i opinion leader za Belotero, dr. Jeannette Gjurić, dr. Bruno Cvjetičanin, dr. Zoran Veir, dr. sc. Anto Dujmović i brojni drugi domaći estetski virtuozi.

Radiesse

Osim hijaluronske kiseline, još se jedan izrazito vrijedan i učinkovit sastojak smatra „zvijezdom“ dermalnih filera, a riječ je o kalcijevom hidroksiapatitu. Upravo se taj sastojak nalazi u Radiesse® filerima, koji su poznati diljem svijeta po iznimnoj svestranosti.

Jednako se uspješno koriste za zaglađivanje izraženih bora na licu, poput nazolabijalnih ili marionetskih, kao i za pomlađivanje kože na rukama – a među Hrvaticama upravo je za ovu namjenu postao iznimno popularan. Kalcijev hidroksiapatit u njemu se nalazi u iznimno sitnim česticama koje djeluju na aktivaciju fibroblasta – njihova pojačana aktivnost s vremenom dovodi do pojačanog stvaranja kolagena. Stoga je najveća prednost ovih filera činjenica da djeluju trenutno, ali i dugoročno – rezultati su vidljivi odmah, a tijekom šest mjeseci nakon tretmana samo se nastavljaju poboljšavati. Tretman Radiesse filerima dostupan je i u Hrvatskoj, a samo neki od liječnika koji su njime oduševljeni su dr. Jelena Jakić i dr. sc. Duduković.

Neauvia

Proizvođač Neauvie, tvrtka Matex Lab, ponosi se pristupom koji se temelji na kliničkim ispitivanjima. Učinkovitost Neauvia filera potkrijepljena je studijama i rezultatima, a čitav se brend ističe učinkovitošću i najvišim standardima sigurnosti.

Iz brenda su u više navrata istaknuli kako Neauvia nisu samo fileri, već čitava filozofija kliničkih ispitivanja, edukacije liječnika i holističkog pristupa koji uključuje pripremu kože, tretmane i kućnu njegu.

Osim čitave hijaluronske linije, specijalizirane za sve probleme lica, u ponudi Neauvie nalazi se i linija Men, čiji su preparati jači i koncentriraniji, ali i svjetski popularan skinbooster – Neauvia Hydro Deluxe, proizvod namijenjen dubinskoj hidratizaciji i popravljanju kvalitete kože, ali i učvršćivanju i zaglađivanju kože. Također, iznimnu je pažnju privukao i proizvod Stimulate, namijenjen dugoročnom liftingu i biorevitalizaciji. Kombinacija hijaluronskog filera i kalcijevog hidroksiapatita osigurava trenutni učinak filera, ali i dugoročno povećanje proizvodnje kolagena i pojačanu revitalizaciju kože. Neauvia filerima u Hrvatskoj oduševljeni su dr. Jelena Jakić, dr. Haina Peto-Radiković, dr. Jasenka Čandrlić, mr.sc. Sandra Kovačević, dr. sc. Zoran Veir, dr. Ana Štanfel, mr.sc. Nataša Brijačak, dr. Mladen Mešter, dr. Marica Vladilo, dr. Duje Ostojić i brojni drugi.

Aliaxin

Još jedan vrhunski brend filera u posljednje je vrijeme privukao pažnju i zadobio povjerenje brojnih plastičnih kirurga, dermatologa i estetskih liječnika. ALIAXIN® fileri proizvođača IBSA ističu se iznimno naprednom tehnologijom i ultračistom hijaluronskom kiselinom, proizvedenom patentiranim procesom biofermentacije, koji je diljem svijeta prepoznat kao „Top high quality“ po pitanju čistoće i kvalitete. Aliaxin® fileri kreirani su za vraćanje volumena kože, redefiniranje kontura te popunjavanje bora i dubljih linija na koži, a istodobno djeluju i na dubinsku hidrataciju.

Među najistaknutije kvalitete ovog filera spadaju izvrsna integracija u tkivo, kohezivnost proizvoda koja osigurava prirodnost rezultata te kombinacija hijaluronske kiseline veće i manje molekularne mase, zahvaljujući kojoj proizvod izvrsno prodire u kožu. U liniji se nalazi šest filera različitih gustoća namijenjenih vraćanju volumena i konturiranju različitih dijelova lica – Shape&Restore, Fine lines&Lips, Global performance, Lips volume, Essential Volume i Superior Volume.

Hrvatski liječnici među čijim se omiljenim filerima nalazi upravo Aliaxin su  prof. dr. sc. Srećko Budi, dr. sc. Ivana Nola, dr. Zrinjka Paštar, dr. Tea Brozičević, dr. Saida Rezaković i drugi. 

Profhilo

Kad su u pitanju iznimni rezultati u vrlo kratkom roku, ne možemo izostaviti Profhilo – proizvod koji se na spektru medicinsko-estetskih proizvoda nalazi negdje između filera, skinboostera i mezoterapije.

Ovaj svojevrsni „hibrid“ vraća licu punoću i tonus, kompletno ga revitalizirajući. Liječnici ga preporučuju ženama koje ne žele promjenu u crtama lica, već nahranjenu i elastičnu kožu koja izgleda njegovano te blagi, prirodni efekt liftinga. Ovaj izniman proizvod svojim pacijentima često preporučuju dr. sc. Ivana Nola, dr. Srećko Budi, dr. Zrinjka Paštar, prof. dr. sc. Srećko Budi, dr. Saida Rezaković, dr. med. dent. Silvija Ćelić i brojni drugi.

LG Yvoire

Nakon što je prošle godine predstavljen na hrvatskom tržištu, brend filera Yvoire proizvođača LG CHEM LTD privukao je pažnju brojnih liječnika, ali i drugih ljubitelja estetike. Nova je linija filera stvorena i proizvedena u istraživačkim laboratorijima prestižne farmaceutske tvrtke LG Life Sciences, a predstavlja novu generaciju dermalnih filera na bazi hijaluronske kiseline.

Riječ je o tvrtki koja koristi hijaluronsku kiselinu vlastite proizvodnje garantirajući tako sigurnost, kvalitetu i sljedivost od sirovine do gotovog proizvoda i pakiranja.

Inovativnost Yvoire filera temelji se na HICE tehnologiji, procesu kojim se dobiva filer izuzetne elastičnosti, s izuzetnom mogućnosti podizanja i volumizacije lica. Linija Yvoire na europskom je tržištu dostupna u tri različite formulacije: Classic S, Volumen S i Contour, a među liječnicima koje koriste ove filere na domaćem tržištu su prim. dr. sc. Zoran Veir, doc. dr. Ivo Džepina i prim. dr. sc. Davor Džepina.

Luminera

Još jedan brend filera koji se ističe na međunarodnim tržištima, ali i u Hrvatskoj je Luminera. Riječ je o kompaniji koja je posvetila istraživanju i razvoju inovativnih proizvoda u području estetske medicine. Zahvaljujući iznimnom timu znanstvenika na čelu tvrtke, riječ je o iznimnom brendu koji se oslanja na visokosofisticiranu tehnologiju.


Da je riječ o nevjerojatnom proizvodu, dokazuje činjenica da su samo prošle godine zabilježili rast prodaje od 70 %, što je ovu tvrtku svrstalo među najbrže rastuće proizvođače dermalnih filera. Liječnici ovaj brend obožavaju zbog iznimno prirodnog osjećaja nakon aplikacije, a isti proizvođač u ponudi ima i Crystalis, biostimulativni filer na bazi kalcijevog hidroksiapatita, čiji su učinci dugotrajni. Samo neki od domaćih liječnika koji su ovim filerom oduševljeni su prim. dr. sc. Zoran Veir, dr. Mario Zambelli i dr. Zoran Žgaljardić.

Pročitajte još i ...