Uklanja višak kože i podiže kapke: Hit tretman izvodi se bez šavova i vremena oporavka

Catherine Zeta-Jones attends the ceremony honoring Michael Douglas with a star on the Hollywood Walk of Fame in Los Angeles, California on November 6th, 2018., Image: 394427104, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Oči su prvo što ugledamo pri komunikaciji s ljudima, a mnogo češće od oblika nosa, veličine usana ili širine obraza, ljudi će se nakon upoznavanja sjećati očiju sugovornika.

Čitavom licu daju umoran i tužan izgled

Poneku boru na ostatku lica možda i neće primijetiti svatko s kim se susretnemo, no vrećice na donjim i opuštena koža na gornjim kapcima u trenu će čitavom licu dati tužan, beživotan izgled, a niti najblistaviji ten neće vratiti dojam svježine ako je pogled sakriven ispod umornih, obješenih kapaka.

Cate Blanchett arriving at the world premiere of The House with a Clock in Its Walls at Westfield in White City, London., Image: 385431174, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Dok se sve do prije nekoliko godina o uklanjanju viška kože nije moglo niti razmišljati izvan konteksta operacije, danas je situacija bitno drugačija. Laseri, ultrazvuk, radiofrekvencija, toplinska energija – ima li moderna estetska medicina uopće limite kad je pomlađivanje u pitanju?

Višak kože, nedefinirani nabor oka ili višak masnog tkiva

Sudeći po nevjerojatnim rezultatima kojima svakodnevno svjedočimo, mogli bismo zaključiti kako neinvazivni tretmani danas pružaju rezultate koji su zaista usporedivi s rezultatima kirurških zahvata.

Ipak, neki estetski problemi mnogo su tvrdokorniji od drugih, a među njima svakako prednjače opušteni kapci popraćeni istaknutim viškom kože.

Je li moguće bez operacije zategnuti kapke, riješiti se opuštene kože koja zatvara pogled, a očima vratiti svježinu o kojoj već godinama samo sanjate? Kako bismo iz prve ruke saznali sve što nas zanima, po odgovore na ova pitanja uputili smo se od jedne od najuglednijih stručnjakinja u polju estetske medicine  dr. Jolande Kanižaj Rajković, dermatologinje iz zagrebačke Poliklinike Bagatin.

dr. Jolanda Kanižaj Rajković, spec. dermatovenerologije

„Kod izraženog viška kože na kapcima, nekoliko je koraka kojima liječnik ocjenjuje je li osoba prikladan kandidat za nekirurški zahvat, a to je u prvom redu detaljna analiza problematike i pacijenta. Najčešći razlozi dolazaka pacijenata su višak kože na kapcima, nedefinirani nabor gornjeg kapka, ali i suvišak mišića ili masnog tkiva. U svakom slučaju, liječnik je taj koji procjenjuje koja će metoda dati najbolje rezultate te koji će pristup biti idealan za svakog pojedinog pacijenta“, objašnjava liječnica.

Rezultati usporedivi s kirurškim zahvatom?

Članica tima renomirane poliklinike već je godinama na glasu kao jedna od vodećih stručnjakinja u polju estetske dermatologije, dermatokirurgije i laserske medicine, a velika je zaljubljenica i u visokotehnološke nekirurške metode pomlađivanja, poput tretmana uređajem Plasmage, namijenjenom nekirurškoj korekciji obješenih kapaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poliklinika Bagatin (@bagatinclinic) on

„Obješeni kapci u početku mogu biti tek estetski problem, no s vremenom će njihovo dodatno opuštanje zasigurno uzrokovati i funkcionalne smetnje, poput smanjenja vidnog polja i ograničene pokretljivosti kapaka“, tvrdi dr. Kanižaj Rajković, dodajući kako je u situaciji kada je oko uvučeno, a gornja kost vrlo blizu kapka, pravo rješenje ipak klasična kirurška blefaroplastika.

Kontrolirano termičko djelovanje zateže kožu bez operacije

Blefaroplastikom se naziva postupak uklanjanja viška kože na kapcima, a kako je moguće takav efekt postići i bez noža, zanima svaku damu koja se s ovim problemom susrela. Primarno osmišljen za podizanje, korigiranje i pomlađivanje gornjih i donjih kapaka, Plasmage je uređaj koji koristi frakcijsku plazmu kao izvor energije, a osim što će vizualno pomladiti cijelu periokularnu regiju, najveća mu je prednost – izostanak ožiljaka, dugog oporavka i podljeva.

 

View this post on Instagram

 

➡️ Plasmage tretman najčešće se koristi za podizanje očnih kapaka. Riječ je o nekirurškoj blefaroplastici (umanjivanje viška nabora na kapcima). Izvor energije u uređaju je ‘plazma’ putem koje se rade sitna toplinska oštećenje kože što cijeljenjem rezultira blagim povlačenjem kapka i ‘otvaranjem’ oka. 👨🏻‍⚕️👩🏻‍⚕️Zahvat izvodi: Dermatolog. 🎯 Cilj: Pomlađivanje periokularne regije – podizanje očnih kapaka, uklanjanje bora, popravljanje nepravilnosti kože, rješavanje viška kože. ☝🏻 Namijenjeno osobama sa spuštenim kapcima, naborima i borama na kapcima; osobama koje se ne žele podvrgnuti kirurškom zahvatu blefaroplastike. 🔎Tijek zahvata: Plasmage tretmani radi na principu frakcijske plazme pa zbog toga ima iznimnu preciznost. Postupak sveukupno traje od 30-60 minuta, ovisno o području koje se tretira. Na tretirano područje prvo se nanosi anestetska krema, a zatim se uređajem stvara niz točkica na koži. Stvaraju se maleni električni lukovi kojima se tretira željeno područje, bez oštećenja okolnog tkiva. Dolazi do podizanja, obnavljanja i preoblikovanja kože. 🎉Rezultati: Podignuti očni kapci i pomlađen izgled bez ožiljaka, anestezije, podljeva i dužeg vremena oporavka. 😴 Anestezija: Anestetska krema. 📆 Oporavak: Do 5 dana nakon tretmana traje oteklina i ‘sitne točkice’. Već 3. dan moguće je nanošenje tonirane kreme. ☎️ Više informacija: 01 4610 225. 📬 info@poliklinikabagatin.hr

A post shared by Poliklinika Bagatin (@bagatinclinic) on

„Energija se putem elektrode donosi iznad kože, ali se koža direktno ne dodiruje – između kože i elektrode stvara se plazma koja kreira termičku točku – kontrolirano toplinsko oštećenje, a upravo u toj točki dolazi do nestanka mikrokoličine kože, što dovodi do zatezanja prilikom cijeljenja“, dermatologinja objašnjava princip djelovanja ovog inovativnog uređaja, a na pitanje koliko je takvih sitnih oštećenja na kapku potrebno napraviti te je li zahvat bolan, dr. Kanižaj Rajković odgovara iskreno – „Konačni broj točaka ovisi o razmaku između njih, a on se određuje ovisno o potrebi – ako je potrebno ukloniti veću količinu kože i postići jači učinak zatezanja, odredit ćemo vrlo mali razmak, od svega par milimetara. Kad je bol u pitanju, zahvat Plasmage uređajem nije bolan, jer se izvodi u lokalnoj anesteziji i klijenti ga jako dobro podnose“.

Podignuti kapci, otvoreniji pogled – desetak godina mlađe lice

Kada je riječ o najnovijim tehnologijama, posebice onim revolucionarnim poput ove, najveći interes javlja se kad su u pitanju konkretni rezultati. Dermatologinja Poliklinike Bagatin tvrdi kako oni, prvenstveno, ovise o prijašnjem izgledu oka i kapka – Plasmage je idealan odabir za osobe čiji su kapci opušteni, no bez izraženog potkožnog masnog tkiva. Naša sugovornica tvrdi kako će ovaj tretman postići najbolje rezultate na „visokim“ kapcima, pri čemu je oko otvoreno, a koža u naborima stoji na kapku, jer se u tom slučaju radi isključivo o višku kože, a ne o masnim jastučićima.

Rezultati tretmana uređajem Plasmage, iz arhive Poliklinike Bagatin

„Tanka koža bez mnogo masnog tkiva reagirat će na tretman plazmom mnogo bolje od kapka koji je zadebljan i koji nije samo kožni nabor“, tvrdi liječnica te dodaje kako je upravo iz tog razloga na konzultacijama izrazito važno proći kroz sve stavke kako bi se utvrdilo je li riječ o idealnom kandidatu za tretman ovim uređajem.

Brine li vas oporavak, dermatologinja nas uvjerava kako on traje svega četiri dana, pri čemu se na kapku javljaju smeđe točkice i blaga oteklina koja vrlo brzo nestaje.

Rezultati tretmana uređajem Plasmage, iz arhive Poliklinike Bagatin

Iznimna preciznost zahvata omogućava mu vrlo kratko trajanje, ali i sprječava oštećenje okolnog tkiva – koža kapaka bit će potaknuta na preoblikovanje i zatezanje, što će čitavoj regiji očiju dati podignut, pomlađen i otvoren izgled, bez ijednog ožiljka.

Pročitajte još i ...