Popunjavanje usana bez ‘patkastog’ izgleda – pogledajte transformacije s prirodnim rezultatima

Popunjavanje usana je jedan od najosjetljivijih estetskih postupaka u današnje vrijeme – zbog široke i relativno lake dostupnosti povećanju usana dnevno se podvrgavaju tisuće žena.

Od mlađih djevojaka do dama u zrelim godinama

Zbog činjenice da je riječ o brzom, neinvazivnom tretmanom koji se može napraviti u pauzi za ručak, više nije rezerviran samo za žene koje čitav život muče tanke usne – sve veći broj žena odlučuje se povećati, popuniti i zagladiti usne ili im pak samo vratiti nekadašnju mladenačku „prpošnost“.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Victoria Beckham Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2018. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355898401, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Od mlađih djevojaka, do dama u zrelijim godinama – gotovo svaka žena mašta o punim, senzualnim i ženstvenim usnama, a dostupnost i neinvazivna narav hijaluronskih filera omogućila je ogromnom broju žena da ovaj san i ostvare.

Jedan od najčešćih problema

Ipak, usprkos neinvazivnom karakteru, popunjavanje usana nikako se ne smije shvatiti olako – zbog centralne pozicije na licu, čak i vrlo male promjene u veličinu, obliku i punoći usana bit će primjetne, zbog čega je jedan od najčešćih problema vezanih za ovaj tretman – strah od neprirodnih rezultata i pretjerano naglašenih usana koje nisu u skladu s ostatkom lica.

Da takvom strahu nema mjesta u rukama stručnjaka, dokazuju zadovoljne pacijentice dr. Sanje Lazarić, otorinolaringologinje i plastične kirurginje glave i vrata iz riječke Ordinacije dr. Lazarić.

dr. Sanja Lazarić

Nepravilan oblik, neskladne dimenzije ili znakovi starenja?

Zašto su baš usne centar pažnje kad je lice u pitanju te što je moguće napraviti kod različitih estetskih problema usana? Odgovore smo potražili kod dr. Lazarić.

„Pune usne s jasnim konturama djeluju senzualno i zavodljivo. Još od najstarijih vremena, žene su raznim sredstvima i metodama pokušavale istaknuti svoju senzualnost, naglašavajući upravo usne. I danas su lijepe, pune i pravilno definirane usne simbol ženstvenosti i mladolikosti“, tvrdi liječnica.

Savršeno rješenje za iznimno prirodne rezultate

Kad su najčešći problemi koje pacijentice ističu i pitanju, dr. Lazarić ističe manjak volumena, nepravilan oblik usana, nesklad u omjeru gornje i donje usne te pojavu znakova starenja u vidu namreškane kože i sitnih okomitih bora.

„Ako je prirodan oblik usana nepravilan, ako su usne premalene, tanke ili je omjer gornje i donje usne neravnomjeran te ako je proces starenja doveo do sve većeg stanjivanja i opuštanja kože usana, estetska medicina nam je ponudila savršeno rješenje za korekciju ovih problema. Apliciranjem dermalnih filera Restylane Kysse mogu se postići suptilne promjene u obliku i veličini usana“, ističe liječnica.

Prije i poslije, iz arhive dr. Lazarić

Kad je prirodnost rezultata u pitanju, važna je tehnika, ali i – količina apliciranih hijaluronskih filera.

Postoji li idealna količina filera?

„Osobno sam vrlo oprezna s količinom ubrizgane hijaluronske kiseline u usne jer se vrlo lako može pretjerati i dobiti umjetni ‘patkasti’ izgled usana, što svakako želimo izbjeći. S obzirom na to da je moj profesionalni moto težnja za što prirodnijim izgledom, obično apliciram 1 ml filera za obje usne, a tek ako ih je zaista potrebno doslovno ‘napraviti’ jer su toliko tanke i nevidljive, tada za mjesec dana dodajem još malu količinu istog preparata“, objašnjava dr. Lazarić.

Prije i poslije, iz arhive dr. Lazarić

Doktorica tvrdi kako je ključ uspjeha i zadovoljstva rezultatom u razgovoru i razumijevanju pacijenta, zbog čega naglašava važnost individualnih konzultacija.

Meke, podatne i zaglađene usne uz vraćanje volumena

„Korekcija usana hijaluronskom kiselinom nježan je način prilagođavanja oblika i veličine usana prema željama klijenta, a Restylane fileri moj su omiljeni odabir je će dobro nahraniti tkivo – zrelije usne tako će biti meke, podatne i hidratizirane bez vidljivih znakova starenja, dok će mlade usne biti vidno voluminoznije“, objašnjava.

Prije i poslije, iz arhive dr. Lazarić

Da kvaliteta finalnih rezultata uvelike ovisi i o kvaliteti korištenog preparata, potvrđuje i liječnica, dodajući kako će kvalitetan, mekan filer omogućiti prirodno gibanje tkiva usana.

„Ovo je tkivo prirodno vrlo pomično i meko, pa je iznimno važno da takav bude i korišteni hijaluron – jedino tako će rezultati biti prirodni“, dodaje dr. Lazarić, ističući kako je upravo takav ishod ono što ožete očekivati u njenoj ordinaciji – prirodnu, samo malo poboljšanu verziju sebe.

Pročitajte još i ...