Provjerite što sve trebate znati prije povećanja usana filerima

American fashion model and singer Kendall Jenner in the print ad of Estee Lauder Pure Color Lipstick Summer 2017 advertising campaign., Image: 329519110, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Ako razmišljate o povećanju usana i želite najbolje rezultate, nekoliko je stvari koje trebate znati prije samog postupka. Izbjegavanje „patkastih usana“ i postizanje prirodnih rezultata cilj je i liječnika i pacijenata. Zato treba znati kako izgledaju prirodne usne i težiti takvom rezultatu.

Fashion model Emma Stern in the phothoshoot for Wildfox Fall 2014 lookbook., Image: 205314724, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Volumen je najveći u središtu

Prije svega, usne najveću punoću imaju u središtu. Ako su punije na rubovima nego u središtu, izgledaju neprirodno. Osim toga, donja usna uvijek je (ili barem u najvećem broju slučajeva) veća od gornje. Naime, istraživanja su pokazala da ljudi savršenim usnama percipiraju one u kojima je omjer gornje i donje usne 1:2, odnosno one gdje je donja usna duplo veća od gornje (mjereno po sredini usne).

Usne se mijenjaju s godinama

Starenjem se usne produljuju i počinju visjeti na rubovima. Također, udaljenost između nosa i gornje usne s godinama postaje sve veća. Prije nego se odlučite na povećanje usana, dobro ih promotrite. Naime, ako je udaljenost nosa i gornje usne izražena, a gornja usna tanka, apliciranje filera moglo bi rezultirati neprirodnim „patkastim usnama“.

Miranda Kerr at The 2016 Vanity Fair Oscar Party. (Beverly Hills, CA), Image: 275885177, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, StarMax

Oticanje usana

Bez obzira na stručnost i iskustvo liječnika, oticanje usana nakon ubrizgavanja filera normalna je i očekivana pojava. Kako biste ublažili oticanje, pokušajte spavati s uzdignutom glavom. Pomoći će i led i izbjegavanje preslane hrane.

Rezultati su vidljivi za nekoliko dana, uz još blage otekline, a nakon dva tjedna možete ih komentirati s liječnikom. Nakon što oteklina nestane, možda ćete željeti još malo veće usne jer ste se navikli gledati ih blago otečene. No, umjerenost je ključna, stoga pazite da ne pretjerate…

Pažljivo i s odabirom filera

Među najvažnijim faktorima za dobar rezultat je i pažljiv odabir kvalitetnog hijaluronskog filera, čije će karakteristike omogućiti željeni rezultat. Iskusni liječnici odabiru provjerene brendove filera, čije su karakteristike u skladu s najvišim svjetskim standardima. Među takve svakako spadaju Cytosial dermalni fileri proizvođača Bioxis Pharma, koje karakterizira izvrsna kompatibilnosti s tkivom te iznimna sposobnost integracije.

Kako bi rezultat bio prirodan, ali i dovoljno vidljiv da zadovolji želje pacijenta, važno je koristiti filer čiji je sastav kvalitetan, čist i provjeren. S obzirom na to da je područje usana vrlo osjetljivo, a koža iznimno tanka, čak i najmanja pogreška bit će vidljiva, zbog čega liječnici tehnike popunjavanja usana često usavršavaju i godinama.

Iznimna kvaliteta – i iznimni rezultati

Cytosial dermalni fileri sastoje se od čistog monofaznog gela hijaluronske kiseline, a namijenjeni su korigiranju različitih problema na licu – od manjka volumena u obrazima i jagodicama, do izraženih bora oko usana i brade, a iznimne rezultate pokazuju i u popunjavanju i oblikovanju usana. 

Cytosial fileri dolaze u nekoliko gustoća – Medium, Volume i Deep wrinkles, a za popunjavanje i oblikovanje usana preporučuju se Cytosial Medium fileri. 

Koliko traju rezultati? Općenito, trajnost rezultata hijaluronskih filera ovisi ponajviše o organizmu pojedinca i njegovom metabolizmu, no važno je i mjesto aplikacije. Primjerice, poznato je kako se fileri u usnama razgrađuju brže od onih u jagodicama ili bradi, jer usne neprestano koristimo i pomičemo te je aktivnost hijaluronidaze jače. Ipak, fileri poput Cytosiala, mogu se pohvaliti i produljenim učinkom pa rezultati ostaju vidljivi i duže od 9 mjeseci – zahvaljujući najdužim lancima hijaluronske kiseline.

Pročitajte još i ...