Koja je prava istina o tretmanu koji je “prozvala” Linda Evangelista – otkriva dr. Nikola Milojević

Stanjiti struk, oblikovati bedra i stražnjicu, smanjiti podbradak i zategnuti nadlaktice, a pritom ne provesti stotine sati u teretani – mnogima od nas ovo je želja broj jedan koju bismo uputili zlatnoj ribici da je, nekim čudom, uhvatimo.

Rezultati kakve smo donedavno očekivali samo od skalpela

Upravo je redukcija masnog tkiva i „topljenje“ tvrdokornih masnih naslaga jedna od glavnih misija neinvazivne estetske medicine, a u posljednjih desetak godina ispred kirurških metoda na tron su zasjele aparativne tehnike – koje neinvazivnim putem postižu rezultate kakve smo nekada mogli očekivati samo od skalpela.

Sofisticirana tehnologija, desetljeća istraživanja i kliničke studije s impresivnim rezultatima donijeli su nam mogućnost da bez bolova, oporavka i potrebe za mirovanjem uživamo u savršeno oblikovanom tijelu – i to u samo nekoliko tretmana.

Vodeći tretman u svijetu

Jedan od uređaja koji se na svjetskoj sceni posebno istaknuo je CoolSculpting – riječ je o vodećem tretmanu u svijetu za redukciju masnog tkiva, koji funkcionira na principu kriolipolize, odnosno smrzavanja masnih stanica.

O fenomenalnim rezultatima ovog tretmana već godinama možemo čitati u najpoznatijim svjetskim medijima, uključujući Vogue, Allure, Women’s health i Marie Claire, a senzacionalne „prije i poslije“ fotografije preplavile su društvene mreže.

Izvor: Poliklinika Milojević, CoolSculpting

Koja je zapravo prava istina o ovom planetarno popularnom tretmanu, je li zaista toliko učinkovit i što se krije iz kontroverza o kojima smo mogli čitati?

Niti „top-notch“ uređaji ne daju rezultate u nestručnim rukama

Jedna od neospornih činjenica jest da je za postizanje najboljih mogućih rezultata, neophodan stručan, educiran i iskusan liječnik. Niti najnapredniji uređaji, bazirani na „top-notch“ tehnološkim inovacijama, ne mogu postići rezultate ako njima rukuje nestručna osoba (baš naprotiv, mogu dovesti do nepoželjnih posljedica),  zbog čega biste kao glavni prioritet trebali postaviti – odabir liječnika koji izvodi tretman.

U Hrvatskoj postoji vrlo mali broj liječnika koji se mogu pohvaliti iznimnom stručnošću i znanjem kad je CoolSculpting u pitanju, a među njima svakako se ističe dr. Nikola Milojević. Ovaj je estetski liječnik jedan od najvećih autoriteta u polju estetske medicine i nekirurškog pomlađivanja lica i tijela, a poznat je i daleko izvan granica Hrvatske.

Dr. Nikola Milojević, vlasnik Poliklinike Milojević

Nemjerljiva ekspertiza i jedinstven pristup estetici

Vlasnik zagrebačke Poliklinike Milojević, koja je nedavno zabljesnula u novom ruhu (pogledajte OVDJE), može se pohvaliti i jednom od najposjećenijih londonskih klinika – Milo Clinic u Harley Streetu. Dugogodišnja strast, posvećenost i neupitan talent doveli su ovog liječnika na listu najboljih, a poznati i nepoznati pacijenti koji su njegovim inovativnim pristupom naprosto oduševljeni broje se u tisućama. Među domaćim licima svakako se ističu Ella Dvornik Pierce, Danijela Dvornik i Tarik Filipović, koji su oduševljenje rezultatima otvoreno komentirali pred milijunskim auditorijem na društvenim mrežama.

Kad su u pitanju svjetska imena s A-liste, među obožavateljice CoolSculptinga spadaju Khloe Kardashian, Jennifer Aniston, Lindsey Lohan, Debra Messing te brojne druge slavne ljepotice koje bez zadrške hvale ovaj revolucionarni tretman.

February 26, 2017 - Los Angeles, California, USA - Jennifer Aniston attends the 2017 Vanity Fair Oscar Party hosted by Graydon Carter at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on February 26, 2017 in Beverly Hills, California., Image: 322734756, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Možemo, stoga, zaključiti kako boljeg sugovornika nismo mogli odabrati – osim što je, zahvaljujući ocu, profesoru Bošku Milojeviću – jednom od pionira moderne plastične kirurgije, estetskoj medicini izložen od vrlo rane dobi, dr. Nikola Milojević školovao se na prestižnoj londonskoj The Royal Free Hospital School of Medicine, a upravo u Londonu je počela njegova karijera u estetskoj medicini.

Kad je u pitanju CoolSculpting, zanimalo nas je – je li ovaj tretman, prema iskustvu dr. Milojevića, zaista najbolja opcija nekirurškog oblikovanja tijela i redukcije masnih naslaga?

Nekirurška alternativa liposukciji koja zaista daje rezultate

„CoolSculpting je zaista jedinstveno rješenje, jer su rezultati koje postiže trajni. Ovim postupkom doslovno smrzavamo masne stanice postupkom kriolipolize, a s obzirom na to da salo nije otporno na hladnoću, jednom kada masne stanice zamrznemo, one odumiru te ih tijelo izbacuje u roku od 2 do 6 mjeseci“, objašnjava nam iskusni liječnik.

“Svatko od nas ima različit broj masnih stanica u tijelu, a na regijama pogođenim masnim naslagama dolazi do povećanja volumena, a ne broja masnih stanica. Iz tog razloga je ovo rješenje zaista bez premca – jer se jednom uklonjene masne stanice ne mogu vratiti, a održavanje nove figure na tretiranom području bitno je lakše u usporedbi s tretmanima koje ne uništavaju masne stanice, već samo prazne njihov sadržaj”, objašnjava renomirani liječnik.

Broj 1 rješenje među uređajima za oblikovanje tijela?

Zašto, među brojnim opcijama na tržištu medicinskih uređaja, iskusni estetičar ističe upravo CoolSculpting kao broj 1 rješenje među nekirurškim opcijama?

„Ovaj me uređaj naprosto oduševljava, jer njime možemo ciljano tretirati čak devet specifičnih područja tijela – od podbratka, zone ispod čeljusti, bedara, trbuha i bokova, pa sve do prsa, leđa, nadlaktica i područja ispod stražnjice. Iznimno je važno znati kako se broj zona, odnosno tretiranih područja određuje individualno za svakog pacijenta, zbog čega su individualne konzultacije u Poliklinici nužne prije početka tretiranja. Ovisno o građi tijela i količini masnih naslaga, određujemo koje regije i broj tretmana će pacijentu donijeti optimalne rezultate”, ističe dr. Milojević.

Prava istina o komplikacijama

Ipak, znamo da se uz upotrebu ovog revolucionarnog uređaja vežu se i poneke kontroverze – poput slučaja Linde Evangeliste, čije je lice i godinama nakon tretmana neprepoznatljivo zbog nastanka hiperplazije, no dr. Milojević objašnjava kako je riječ o iznimno rijetkom slučaju (može se dogoditi svega jednom u 20 tisuća slučajeva) te da se ovaj tretman i ne bi trebao izvoditi na licu. Time se ponovno vraćamo na pitanje stručnosti liječnika – koji nije trebao niti predložiti kriolipolizu na području lica. Naš sugovornik ističe kako ovaj tretman najbliže licu izvodi na podbratku te da je tretman prvenstveno namijenjen tretiranju tijela, pri čemu postiže senzacionalne rezultate.

U svijetu je dosad izvedeno više od 8 milijuna CoolSculpting tretmana, a njime su oduševljene i brojne hrvatske klijentice dr. Milojevića, koje zavidnu figuru duguju upravo ovom sofisticiranom uređaju.

Izvor: Poliklinika Milojević, CoolSculpting

Vlasnik Poliklinike Milojević ističe kako – iako tretman zamrzavanja masnih stanica ne zahtijeva vrijeme oporavka niti ostavlja bolne modrice – ipak zahtijeva slijeđenje stručnih preporuka vezanih za prehranu, unos tekućine, fizičku aktivnost i ostale faktore životnog stila.

Koliko masnih  naslaga se ovim tretmanom zapravo može skinuti – jesu li rezultati koje viđamo po društvenim mrežama realni?

“Mogu potvrditi da su rezultati koje svakodnevno možete vidjeti na društvenim mrežama zaista realni, jer im svjedočim u svakodnevnom radu s pacijentima. CoolSculpting je s razlogom vodeći tretman za redukciju masnih naslaga, jer nakon što tijelo u mjesecima nakon tretmana eliminira smrznute, odnosno uništene masne stanice, na tretiranom području dolazi do gotovo 30% nepovratnog smanjenja broja masnih stanica. One se više nikada ne mogu vratiti – to ne znači da se osoba ne može ponovno udebljati, no tretirano područje trajno će imati bitno manju količinu masti. Moje pacijente posebno oduševljava činjenica da se fantastični rezultati postižu na regijama koje glase kao najtvrdokornije – uspješno smanjujemo naslage na struku, jastučiće na bokovima, “rolice” ispod stražnjice, kao i masne naslage na nadlakticama“, objašnjava naš sugovornik.

Što reći nego – uz pomoć ovog iskusnog stručnjaka svjetskog glasa, ovog ljeta napokon uživajte u tijelu koje ste oduvijek željeli.

Pročitajte još i ...