Preporuka dermatologa za bujnu kosu – ovo je rješenje za sezonsko ispadanje vlasi

Mnoge žene primjećuju kako im u ljetnim mjesecima kosa pojačano ispada – fenomen poznat kao „sezonsko ispadanje kose“ periodički se ponavlja i pogađa sve osobe, no kod nekih je bitno izraženiji.

Gubimo li ljeti više kose nego inače?

Iako nam se čini da je ispadanje vlasi pojačano u jesen, kada počinje sezona grijanih i suhih prostora, istina je zapravo da najviše kose gubimo upravo ljeti – no zbog ležernijih frizura, rjeđeg sušenja fenom i češćeg plivanja i boravka na otvorenom, taj gubitak ne primijetimo baš uvijek.

Ipak, krajem ljeta, a posebno nakon povratka s godišnjih odmora, većina će žena primijetiti kako im je „konjski rep“ tanji nego prije nekoliko mjeseci, dok će mnoge primijetiti i kako se nakon raščešljavanja mnogo veći broj dlaka nalazi na četki za kosu. Što je uzrok pojačanog opadanja kose u ljetnim mjesecima i može li se ova pojava barem donekle ublažiti?

Što kada rep postane vidno tanji, a vlasište se počne nazirati?

Stručnjaci za kožu i vlasište tvrde – može. Dermatološka istraživanja na domaćoj, ali i međunarodnoj razini pokazala su kako je kod većine žena u ljetnim mjesecima mnogo veći broj folikula u fazi mirovanja nego u fazi rasta, što dovodi do  pojačanog ispadanja dlaka iz folikula.

Uzroci toga nisu posve poznati, a smatra se kako je riječ o kombinaciji unutarnjih i vanjskih faktora – pa tako na pojačano ispadanje kose ljeti utječu i vrućina, manjak vlažnosti u zraku, ali i smanjena potreba tijela za održavanjem topline kroz gustoću dlaka na području glave (koja je tijekom hladnijih mjeseci mnogo više izražena).

Testirali stručnjaci – ovo je najbolji proizvod protiv ispadanja kose na tržištu

Danas se pojačano ispadanje kose može tretirati na brojne načine – od dermatoloških postupaka poput mezoterapije, microneedlinga i slično, na tržištu su se posljednjih godina pojavili i brojni topikalni preparati za kućnu upotrebu koji ciljano djeluju na osnaženje folikula, smanjenje ispadanja vlasi i brži rast novih dlaka.

Kako bismo otkrili koji su preparati zaista učinkoviti i na koje se isplati obratiti pažnju, u ovogodišnji Estetica Premium Product natječaj (o kojem više možete saznati ovdje) uvrstili smo i kategoriju Kosa, unutar koje se nalazila i potkategorija Najbolji šampon protiv ispadanja kose.

Nakon nekoliko mjeseci testiranja, stručni žiri sastavljen od 10 vrhunskih hrvatskih dermatologa (više pogledajte ovdje) proglasio je pobjednika, a riječ je o ThymuSkin Forte šamponu.

Zaustavlja opadanje i potiče rast novih vlasi

Iza revolucionarnog preparata ThymuSkin Forte stoji tvrtka koja je jedna od predvodnica u području istraživanja i tretiranja prorijeđene kose, što dokazuju i sastojci ovog šampona.

Sadrži, naime, peptide identične prirodnom sekretu prsne žlijezde, inače odgovornom za prirodnu obnovu folikula. ThymuSkin Forte zbog svog sustava biološki aktivnih djelatnih tvari snažno potiče rast kose pa je i među dermatolozima prepoznat kao najučinkovitiji proizvod protiv opadanja kose za kućnu primjenu.

Veliki broj studija pokazao je kako upravo peptidi timusa – prsne žlijezde – imaju izniman regenerativni učinak na folikule kose te potiču njihovo jačanje, a istovremeno djeluju na obnavljajuće struktura na tjemenu koje okružuju korijen kose i „pričvršćuju“ kosu na vlasište.

Izuzetna formula primjetno djeluje već nakon nekoliko korištenja

Svojim su ocjenama dermatolozi potvrdili kako je riječ o vrhunskoj formuli koju bi i sami preporučili svojim pacijentima kao dopunu dermatološkim tretmanima, ali i svima onima koji se muče s pretjeranim sezonskim ispadanjem kose.

Komentari stručnjaka uvijek nas najviše zanimaju, a što su o pobjedniku Estetica Premium Product natječaja rekli najbolji hrvatski dermatolozi?

Dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov

Dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov na pohvalama nije štedjela:
„Izuzetna, inovativna formulacija timus identičnih peptida u ovom proizvodu stimulira folikul vlasi, omogućuje njegovu regeneraciju, zaustavlja ispadanje i potiče rast novih vlasi. Suportira dodatnu terapiju kod ispadanja vlasi, osobito u kombinaciji s odgovarajućim serumom“.

Niti ostali članovi žirija nisu bili ništa manje nego oduševljeni, a dr. Zrinka Stanić Žgombić komentirala je kako je kosa nakon korištenja snažnija, sjajnija te manje ispada.

dr. Zrinka Stanić Žgombić

Dr. sc. Ivana Nola je pak istaknula kako je riječ o šamponu pogodnom za svakodnevnu upotrebu koji kosu ostavlja vrlo mekom te se lako raščešljava i nježan je za vlasište, bez osjećaja peckanja ili svrbeža.

Dr. sc. Ivana Nola

„Već nakon tjedan dana primjene primjećuje se smanjenje u opadanju vlasi, što je izuzetno brz rezultat kad je u pitanju proizvod za topikalnu primjenu“, izjavila je dermatologinja.

Pročitajte još i ...