“All in one preparat” koji licu vraća punoću, tonus i blistavost

Kad se govori o znakovima starenja, svi najprije pomisle na – bore. No, spektar promjena koje nam se s godinama (i zbog njih) događaju mnogo je širi: kako starimo, mijenja se i struktura kože, dolazi do pada tonusa i volumena, ten postaje sivkast i izgleda umorno… I dok na Instagramu možemo uključiti filter i zabljesnuti poput porculanske lutkice, stvarnost ne izgleda baš tako senzacionalno, posebice kad jednom zakoračimo u četrdesete…

Tretmani s učinkom Instagram filera

No, tehnologija nam danas omogućuje i preparate koji djeluju gotovo poput Instagram filtera, a to su skinboosteri i fileri. Koja je razlika između njih? I jedni i drugi apliciraju se injekcijski, no dok prvi dubinski hidratiziraju i revitaliziraju kožu lica, vrata i dekoltea čineći ten blistavim i ljepšim, a sitne bore manje vidljivima, drugi mogu utjecati i izravno na volumen „modelirajući“ lice.

Dr. med. dent. Silvija Ćelić i glumica Nela Kocsis

Većina njih bazira se na hijaluronskoj kiselini (koja je sastavni dio kože): ona na sebe veže vodu i tako kožu čini punijom, mekšom i zategnutijom. Starenjem se ova vrijedna tvar u tijelu gubi, zbog čega koža postaje suha, osjetljiva i puna bora.

Hibrid skinboostera i filera

S obzirom na veliku popularnost i skinboostera i filera, veliko je zanimanje prije nekog vremena izazvala pojava njihovog svojevrsnog „hibrida“: preparat Profhilo, naime, licu vraća punoću i tonus kompletno ga revitalizirajući. Kome je treman namijenjen?

Ženama koje ne žele promjenu crta lica, nego nahranjenu i elastičnu kožu koja izgleda njegovano, te efekt liftinga, ali blag, prirodan.

Blistav ten i nakon četrdesete

S takvom je željom – dakle, po svoju dozu blistavosti – u zagrebačku polikliniku Ars Salutaris došla glumica Nela Kocsis, kojoj je dr. med. dent. Silvija Ćelić preporučila tretman ovim vrhunskim, sofisticiranim „all in one preparatom“ koji vraća volumen, zateže lice i djeluje na njegovu svježinu.

Dr. med. dent. Silvija Ćelić sa svojim timom

Kad jednom zakorače u četrdesetu, žene se, naime, za „glow“ efekt moraju – potruditi. Premda kvalitetni kozmetički preparati itekako pomažu u održavanju njegovanog izgleda, u periodu kada se u tkivu počinju događati promjene koje uzrokuju opuštanje kože – koju pritom „napadaju“ i UV zrake i različiti zagađivači iz zraka – ipak nam treba malo jači „boost“. Profhilo će ga koži pružiti kombinirajući hijaluronsku kiselinu niske i visoke molekularne mase: prvi je tip namijenjen stimulaciji kože, a drugi djeluje kao potpora.

Pet ključnih točaka

Inovativni pristup zasniva se na konceptu Hydrolift® Action, što bismo mogli prevesti kao „hidrolifting“: koncept, naime, objedinjuje vraćanje tonusa i elastičnosti te dubinsku hidraciju kože. Profhilo se postupno i ravnomjerno integrira u tkivo potičući fibroblaste na sintezu kolagena.

Pet ključnih točaka u koje se aplicira Profhilo

A kako se aplicira? Ovim se učinkovitim tretmanom ciljano djeluje na pet točaka na svakoj strani lica – ključnima za njegovo cjelokupno pomlađivanje – koje je dr. Ćelić najprije označila na koži, a onda BAP tehnikom (Bio Aesthetic Points) injektirala ovaj inovativni preparat.

Točke se, naravno, iscrtavaju na mjestima gdje će Profhilo najbolje potaknuti kolagenezu i proizvodnju elastina, kako bi anti-ageing efekt bio potpun – a to je baš ono što je Nela Kocsis željela postići.

Wow efekt

Već za četiri tjedan tekstura kože je poboljšana, bore su smanjene, a ten je sjajniji, a kako je sinteza kolagena proces koji traje malo dulje, rezultati će s vremenom biti još atraktivniji.

„Iznimno sam zadovoljna rezultatima: lice mi je živnulo, koža je nekako sjajnija, ten općenito ljepši, a posebno sam zadovoljna rezultatima u donjoj trećini lica, jer je to regija u kojoj sam najviše primijetila pad tonusa. A dobar je i osjećaj kad znam da će rezultati s vremenom biti još bolji“, otkrila nam je glumica Nela Kocsis.

Tretman Profhilom traje petnaestak minuta, a nelagoda je – minimalna. Posebice ako u obzir uzmemo impresivne rezultate.

Pročitajte još i ...