Metoda pomlađivanja koja je pobijedila filere

Pomladiti lice, vratiti izgubljeni volumen i „skinuti“ s njega desetak godina bez operacije sve donedavno bilo je nezamislivo, no revolucionarne medicinsko-estetske metode ne prestaju nas oduševljavati rezultatima, brzinom i iznimno kratkim vremenom oporavka.

U jednoj od vodećih zagrebačkih medicinskih ustanova, Poliklinici Sinteza, poznatoj po inovativnim metodama i snažnoj viziji njenih liječnika koji su često „ispred svog vremena“, već se desetak godina koristi naizgled neobična metoda pomlađivanja – vlastito masno tkivo pacijenta. Do detalja usavršenu metodu, vrhunski tim poliklinike prošle je godine uzdignuo na sasvim novu razinu, omogućivši još bolje i dugotrajnije rezultate.

Dr. Jeannette Gjurić – direktorica i suvlasnica Poliklinike Sinteza

Vlastito masno tkivo nadomješta volumen, popunjava bore i podočnjake

Omiljena zagrebačka estetska liječnica, dr. Jeannette Gjurić, zasluženo nosi titulu inovatorice u polju estetske medicine i prirodnih metoda pomlađivanja – iza vrata Poliklinike Sinteza svakodnevno pronalazi nova rješenja za stare probleme – bilo da je riječ o manjku volumena, gubitku čvrstoće kože ili pak pretjerano izraženim borama koje čitavom licu dodaju godine.

Liječnica kojoj povjerenje poklanjaju i brojne poznate dame, objasnila nam je kako je moguće vlastito masno tkivo iskoristiti ne samo za popunjavanje dijelova lica kojima nedostaje volumena, već i za prirodno pomlađivanje uz pomoć regeneracijskih sposobnosti tijela.

„Lipofiling je metoda transferiranja masnog tkiva kojom vrlo uspješno popunjavamo nepravilnosti na licu ili tijelu, a najčešće se radi na mjestima na kojima je prethodno došlo do ograničenog oporavka nakon oštećenja, ali i mjestima koja su prirodnim procesom starenja izgubila volumen i čvrstoću“, objašnjava dr. Jeannette Gjurić, dodajući kako se ovim postupkom može nadomjestiti izgubljeni volumen u licu, ali i popuniti bore, zagladiti udubljenja od celulita, ukloniti podočnjake, pa čak i povećati usne, grudi ili pak stražnjicu.

“Prebaciti” masno tkivo tamo gdje nedostaje

Da je riječ o iznimno uspješnoj metodi koja polako ali sigurno donosi revoluciju u svijet prirodnog pomlađivanja, dokazuje i primjer 45-godišnje pacijentice čije je lice renomirana doktorica u samo jednom tretmanu pomladila za nekoliko godina. Kako bi nadomjestila volumen čitavom licu, ispijeno lice pretvorila u odmorno, ublažila nazolabijalne bore, naglasila jagodice i postigla bolju projekciju lica, ali i pomladila kožu, 45-godišnja pacijentica odlučila je svoje povjerenje pokloniti dr. Gjurić.

„Masno tkivo pacijenta uzima se liposukcijom s dijelova tijela na kojima ga ima dovoljno, a ciljanim transferiranjem na željena područja vrlo se učinkovito nadomješta izgubljeni volumen, uz iznimno prirodne rezultate“, pojašnjava liječnica te naglašava kako je postupak gotovo bezbolan zahvaljujući tumescentnoj anesteziji koja, iako djeluje lokalno, vrlo uspješno sprječava bolove čak i na većem području te osigurava maksimalnu uspješnost postupka.

Obrada i aplikacija po najstrožim standardima

Danas se nakon liposukcije masno tkivo ne tretira kao „otpad“, već vrijedni resurs za pomlađivanje drugih dijelova tijela, tvrdi ova anti-age inovatorica, objašnjavajući kako se postupak lipofilinga izvodi u nekoliko koraka. Nakon prikupljanja masnog tkiva s dijelova tijela na kojima ga ima viška, u ovom slučaju s donjeg dijela leđa pacijentice, slijedi obrada i priprema prikupljene masti za aplikaciju.

„U uobičajenim postupcima lipofilinga, jedan dio masnog tkiva ne preživi transfer, zbog čega se tretman mora ponavljati nekoliko puta, no Arthrexov sustav na poseban način obrađuje i priprema masno tkivo, u kombinaciji s krvnom plazmom, što osigurava snažnije, vidljivije i dugotrajnije rezultate“, ističe dr. Jeannette Gjurić, dodajući kako se u Poliklinici Sinteza ovim sofisticiranim postupkom masno tkivo priprema po najstrožim standardima kvalitete. Pitate li se kakve veze krvna plazma ima s masnim tkivom?

Odgovor leži u jednoj od najuspješnijih kombinacija proizašlih iz ove renomirane poliklinike – zagrebačka liječnica već je godinama poznata po uspješnom kombiniranju sofisticiranih tehnologija, a spajanjem masnog tkiva i matičnih stanica dobivenih iz masnog tkiva (AdSC) s PRP plazmom dobivenom iz krvi pacijenta, postignuto je sinergijsko djelovanje ovih naizgled različitih metoda pomlađivanja.

Nakon liposukcije uslijedilo je vađenje krvi pacijentici, iz koje se centrifugom izdvaja plazma bogata trombocitima koji sadrže faktore rasta, a ovako dobivena pročišćena krvna plazma već se godinama koristi u pomlađivanju i regeneraciji kože, poticanju novog kolagena, ali i u ujednačavanju tena.

Benefit triju metoda u jednom postupku

Zašto su matične iz masnog tkiva koristan alat u borbi protiv starenja, liječnica nam je objasnila vrlo jednostavno – „tretmani vlastitim masnim stanicama izvanredne rezultate pokazuju u pomlađivanju kože, popunjavanju bora i regeneraciji kože, a Arthrexov je sustav omogućio usavršavanje ove tehnologije“, objašnjava, ističući kako su matične stanice iz masnog tkiva prepune faktora rasta koji ne samo da poboljšavaju regeneraciju tkiva, već se mogu i diferencirati u različite stanice.

Prije i poslije

Kombinirajući lipofiling i pomlađivanje krvnom plazmom, ova inovativna metoda istovremeno djeluje na popunjavanje dijelova lica kojima nedostaje volumen te na poticanje prirodne regeneracije tkiva zahvaljujući plazmi i faktorima rasta izdvojenima iz krvi pacijenta.

Najveći rejuvenacijski učinak ipak se pripisuje matičnim stanicama dobivenima iz masti – njihova je uloga u regeneracijskim procesima u tijelu ključna zbog mogućnosti prilagodbe koja im omogućava da zamijene druge stanice, ovisno o mjestu aplikacije. Ovim potpuno prirodnim materijalima ljudskog tijela, postižu se i potpuno prirodni rezultati, baš kao da je lice samo od sebe voluminoznije, a koža po prirodi kvalitetnija i mlađa. Kao jednu od najvećih prednosti lipofilinga liječnica ističe i nevjerojatnu dugotrajnost rezultata – ne samo da će razlika u kvaliteti, teksturi i punoći kože postati vidljiva trenutačno, već će se zadržati godinama nakon tretmana, a takav rezultat ne može ponuditi niti jedan filer.

Prije
Poslije

U slučaju pacijentice, promjena je najuočljivija na području obraza, jagodica, linije čeljusti te čitavom području oko usana. Osim što koža izgleda zategnutije i svježije, odmah po završetku tretmana licu je vraćen mladenački volumen, koji se posebno ističe u srednjoj i donjoj trećini lica. Još jednom je dr. Jeannette Gjurić opravdala titulu omiljene zagrebačke estetičarke, a sudeći prema reakcijama pacijentice, njeno je lice vratila točno tamo gdje je željela – godinama u prošlost.

Pročitajte još i ...