Napokon skincare-korektor koji prekriva, ali i dugoročno smanjuje podočnjake

Kad su u pitanu podočnjaci, neka pitanja često ostaju neodgovorena. Zašto su im neki ljudi skloniji, zašto su neki tvrdokorniji od drugih te možemo li na njih djelovati prevencijom, ili se oslanjamo samo na smanjenje vidljivosti?

Trenutni ili dugotrajni rezultati?

Pri odabiru idealnog proizvoda kojim pokušavamo riješiti svoje najveće beauty probleme, obično se odlučujemo za jedan od dva smjera – želimo li učinak trenutnog prekrivanja koji će stvoriti iluziju da je problem riješen, ili ćemo se odlučiti za proizvod koji će „iznutra“, na razini zdravlja kože zaista rješavati uzrok problema i umanjiti vjerojatnost njegove ponovne pojave?

Inovacije u području dermokozmetike u posljednje nam vrijeme omogućavaju da između ta dva smjera uopće ne moramo birati, jer proizvodi nove generacije rade – oboje. U današnje je vrijeme, bez sumnje, sve izraženija potreba za brzim i učinkovitim rješenjima koja rezultate daju odmah, zbog čega korisnice u beauty industriji od proizvoda očekuju ne samo trenutni učinak, već i dugotrajne rezultate i dodane benefite za kožu.

Skincare-makeup trend zavladao beauty scenom

U želji da ta očekivanja napokon ispune, kozmetička kuća Kiehl’s razvila je inovativnu formulu koja djeluje trenutno poput makeup-a, ali osigurava produženi učinak poput proizvoda za njegu i zdravlje kože.

Hailey Baldwin attends the screening of 'Girls Of The Sun (Les Filles Du Soleil)' during the 71st annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 12, 2018 in Cannes, France.

Vratimo se na pitanje podočnjaka – kad su ovi tvrdokorni znakovi umora u pitanju, najčešće posežemo za proizvodom koji će ih u nekoliko trenutaka prekriti, no nakon što makeup uklonimo, u ogledalu nas dočekuje isti, a često i gori prizor od onog kojeg smo pokušali sakriti. Na krilima rastućeg skincare-makeup trenda razvijen je i Kiehl’s Youth Dose Eye Treatment, tretman koji, kako mu i ime govori, području oko očiju daje svakodnevnu dozu mladosti i osvježenja.

Ciljanim pristupom objedinjeni su učinci zaglađivanja sitnih bora, smanjena otečenosti, hranjenja delikatne kože oko očiju, ali i posvjetljavanje tamnih podočnjaka. Kao rezultat dugogodišnjih istraživanja kreiran je ovaj multifunkcionalni tretman koji djeluje trenutno poput korektora za tamne sjene, ali i dugoročno poput anti-age kreme za područje očiju koja će s vremenom smanjiti bore, otečenost i usporiti starenje kože.

3 snažna sastojka u 3 točkice

Poznat po korištenju inovativnih prirodnih aktivnih sastojaka, brand Kiehl’s i u ovom se proizvodu odlučio svu snagu usmjeriti na snažne i provjerene saveznike – antioksidanse.

Učinkovit spoj ekstrakta sjemenki grožđa, vitamina C i pro-retinola osigurava ne samo trenutno zaglađivanje i posvjetljivanje, već dugoročni efekt na umanjene podočnjake i vidno osvježeno područje oko očiju. S obzirom na to da se neki beauty savjeti nikada ne mijenjaju, i ovaj se proizvod oslanja na jedno dobro poznato pravilo – aplikacija je često jednako važna kao i sam sastav proizvoda. Kako bi učinak ovog inovativnog tretmana bio potpun, preporuče se nanijeti ga specijalnom tehnikom „tri točkice“.

Tehnika je zapravo vrlo jednostavna, a uključuje nanošenje proizvoda raspoređenog u tri točkice na tri predviđene pozicije ispod oka i uz rub jagodične kosti te nježno utapkavanje formule vrhovima čistih prstiju.

Učinak se s vremenom poboljšava

S obzirom na to da nije riječ o klasičnom korektoru koji podočnjake samo prekriva, već o makeup-skincare inovaciji koja na kožu djeluje dubinski i svakodnevno, redovitim korištenjem učinak ove kreme bit će sve bolji, a podočnjaci i znakovi starenja oko očiju sve manji.

Pro-retinol, poznatiji i kao retinil palmitat, derivat je retinola sa snažnim učinkom na zaglađivanje kože, smanjenje vidljivosti sitnih linija, ali i na ojačavanje tanke okolne kože i smanjenje otečenosti očiju. Naša koža prirodno pohranjuje zalihe vitamina A za kasniju upotrebu, a oblik pro-retinola sadržan u ovoj kremi pretvara se u vitamin A kad koža iscrpi vlastite zalihe.

Kako niti jedan tretman za ljepotu kože ne bi bio potpun bez antioksidansa, i ova se multifunkcionalna formula pobrinula za opskrbu kože polifenolima, sadržanim u ekstraktu sjemenki crnog grožđa, koji će pojačati prirodan sjaj kože i s vremenom umanjiti izraženost tamnih kolutova.

Za sam kraj, postoji li dobra krema s učinkom osvjetljavanje bez vitamina C? Jedan od najsnažnijih, a svakako najpoznatiji antioksidans u Kiehl’s-ovom Youth Dose tretmanu za oči nalazi se u obliku askorbil glukozida, poznatog i kao vitamin Cg. Osim dobro poznatih svojstava posvjetljivanja, pomlađivanja i smanjenja bora, vitamin C u ovom obliku potiče sintezu lipida u epidermalnom sloju, čime dugoročno poboljšava teksturu i glatkoću kože.

Pročitajte još i ...