Što su Skinboosteri i što možete očekivati od tretmana?

Na što mislite kad kažete da biste se voljeli pomladiti? Mislite li na izgled lica u smislu pozicije obraza, visine obrva, čvrstoće brade, bora koje svake godine postaju sve dublje? Iako su ovo najizraženiji znakovi starenja, zapravo nisu prvi koje primjećujemo i koji nam zadaju najviše nezadovoljstva.

Ključan faktor u postizanju mladenačkog blistavog tena

Velik broj žena ne želi s godinama raditi značajne preinake  u strukturi i poziciji dijelova lica, no ne mogu se pomiriti s glavnim „neprijateljem mladolikosti“ – sivkastim tenom i nedostatkom zdrave blistavosti kože.

Koža našeg lica iznimno je tanka – čak nekoliko puta tanja od kože tijela, što znači da se u njenoj građi nalazi i bitno manja količina potkožnih masnoća, lojnih žlijezda, ali i vlage. A upravo je vlažno, hidratizirano okruženje ključan faktor u zadržavanju onog prepoznatljivog „glow“ efekta koji poistovjećujemo s mladenačkim, vedrim licima punim energije.

Tretman za svježu njegovanu i blistavu kožu koji preporučuju dermatolozi

Naše se čitateljice vrlo često interesiraju za postupke, tretmane i proizvode koji bi im povratili upravo taj odraz u ogledalu – onaj koji neće ostaviti dojam da su promijenile svoje lice, već će mu samo vratiti nekadašnju svježinu. U iznimnoj širokoj paleti neinvazivnih estetskih i dermatoloških tretmana koji su nam na raspolaganju, za takav ćemo učinak uvijek prvo pomisliti na  – Restylane Skinboostere.

Otkad su se pojavili na tržištu, ne silaze s lista omiljenih tretmana po preporuci liječnika, a kada ih upitate kome bi ovaj postupak odgovarao, najčešće odgovaraju – svakome.

Iako sadrže hijaluronsku kiselinu, baš poput dermalnih filera, ona je u njima rjeđe i mnogo manje viskozne teksture, zbog čega rezultat neće biti preoblikovanje lica ili promjena fizionomije, već dubinska potkožna hidratacija kakvu je nemoguće postići niti jednom kremom.

Prije i poslije, iz arhive Restylane Skinboostera

Izgledati 5 godina mlađe bez neprirodnog dojma

S obzirom na to da se s godinama naša koža rapidno stanjuje, dio gradivnih elemenata poput kolagena, elastina i njihovog „podmazivača“ – hijaluronske kiseline također je drastično manji. Ako ste pomislili da vam se koža na licu, vratu, dekolteu ili pak šakama naglo namreškala i gotovo preko noći izgubila svježinu, možete biti sigurni da je riječ o gubitku zaliha hijalurona koji se u pravilu naglo ubrzava nakon 40-e.

Prije i poslije, iz arhive Restylane Skinboostera

Što Skinbooster može učiniti za vašu kožu i u kojim će slučajevima pružiti najbolje rezultate?

Prvo što trebate znati je da ovaj postupak na kožu djeluje poput bogate hidratantne kreme, ali „iznutra“ – apliciranjem hijaluronske kiseline u srednje i dublje slojeve kože stanicama se osigurava hidratizirano okruženje koje im je nužno za pravilno funkcioniranje i proizvodnju novog kolagena i elastina.

Prije i poslije, iz arhive Restylane Skinboostera

Uz to, Skinboosteri imaj dvostruki učinak – trenutnim dopremanjem hijaluronske kiseline uklanjaju sitne površinske borice i zaglađuju ten, a njeno prisustvo  međustaničnom prostoru osigurat će rejuvenacijski učinak još mjesecima nakon tretmana.

Ime kojem vjeruju tisuće liječnika

Osim što je riječ o brendu koji je hijaluronske filere prvi doveo na tržište, Restylane je danas jedno od najcjenjenijih imena kojem vjeruju tisuće liječnika diljem svijeta. Njihov je sastav iznimno čist i siguran, čime je vjerojatnost nuspojava i alergijskih reakcija minimizirana, a krajnji rezultat je potpuno prirodan izgled, bez dojma da je na licu nešto „popravljano“.

Hijaluronska kiselina koja se u Skinboosterima nalazi u naše se tkivo savršeno integrira, jer je riječ o komponenti koja se prirodno nalazi u međustaničnom prostoru – time je osigurano da je tijelo prepozna kao „vlastitu“ i omogući joj potpunu integraciju. Svaka će molekula hijalurona na sebe vezati iznimno velike količine vode – i do 1000 puta vlastite težine, što dovodi do efekta napetosti, zaglađenosti i punoće kože, i to sve uz potpuno prirodni izgled.

Prije i poslije, iz arhive Restylane Skinboostera

Dubinski popravlja kvalitetu kože i smanjuje vidljive neravnine

Osim što je riječ o prvom proizvodu te vrste na tržištu, nastalom prije više od 15 godina, Restylaneovi Skinboosteri uživaju i iznimnu reputaciju među estetskim liječnicima, jer osim na vizualno pomlađivanje, zaista djeluju i dubinski na popravljanje kvalitete kože, te jačanje njene prirodne otpornosti koja s godinama nestaje, a izvrsno djeluju i na smanjivanje tvrdokornih ožiljaka od akni.

Prije i poslije, iz arhive Restylane Skinboostera

Osim na licu, ovaj tretman pruža izvrsne rezultate i na drugim dijelovima tijela, a najčešće se koristi za uklanjanje sitnih bora i namreškane kože na dekolteu i rukama. Upravo su naborane šake jedan od najčešćih problema na tijelu s kojima se žene susreću u 40-ima i 50-ima, a tvrdnja da ruke uvijek odaju godine, ne mora biti istinita – nadoknada hijalurona u dubljim slojevima kože trenutno će postići zaglađivanje kože, smanjenje bore i vidno mlađi izgled šaka.

Prije i poslije, iz arhive Restylane Skinboostera

Tretmani Restylane Skinboosterima dostupni su u brojnim hrvatskim poliklinikama i estetskim ordinacijama, a cijena im je oko 2000 kuna.

Samo neke od medicinskih ustanova u kojima su dostupni tretmani Restylane Skinboosterima su Poliklinika DermalifePoliklinika MilojevićOrdinacija dr. LazarićOrdinacija prim. dr. Sanja GregurićDermatologija Ivana Nola, Poliklinika EdumedPoliklinika LabarDental Kovačić, Ordinacija Manestar, Poliklinika KvaternikPoliklinika CutisPoliklinika Sveti NikolaPoliklinika Dermangio, Dental studio Rešetar BrezakPoliklinika Sara, Poliklinika Lege Artis, Studio Dentistico dr. Jelena Filipović Zrnić te brojne druge ordinacije i poliklinike u Hrvatskoj.

Pročitajte još i ...